Skocz do zawartości

Katalog Orangee.pl

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

znając Mar'a to moderacja zachodzi w drodze do i z sklepu :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

katalog jest masowy
Jak długo żyję nie spotkałem się z takim określeniem katalogu, co to znaczy?
czy to nie to?

layout phpld?

Tak to to, długo szukałem jakiegoś layout'a by pasował do domeny, może trochę razi,

ale to nie PiO nie siedzisz tam godzinami.

Jak często moderowany? (literówka nie moja)
Różnie, czasem codziennie, czasem co kilka dni... przecież są weekendy, święta itp. Literówka poprawiona.

Katalog jest przeciętny, trochę zmodyfikowany by się lepiej indeksował, PR2+ by nie było śmieci z automatów, podstron itp.

Domena literówka popularnej firmy, więc jakieś dodatkowa wejścia powinny być.

Jeszcze raz odnośnie moderacji, są dokładne statystyki, gdzie widać kiedy ostatnia moderacja, więc to zawsze dużo daje.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 4 tygodnie później...

Jak iż moje katalogi dostały się do pewnej dodawarki (nazwy nie będę podawał), masowo dodawane są strony o błędnym kodowaniu,

dlatego w moich katalogach wprowadziłem dodatkowy parametr tz. oświadczenie:

oświadczam, że sprawdziłem opis i nie zawiera on błędów,

oraz kodowanie znaków jest prawidłowe.

..dodam również, iż dodawarka ta jest zabawna, ponieważ dodaje także strony do podkategorii,

które po prostu nie istnieją.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

MAR ale można to bardzo prosto rozwiązać - dodaj do funkcje.php coś takiego:

function repair_adder($text) {

$repair_text = str_replace('ś', '¶', $text);
$repair_text = str_replace('ą', '±', $repair_text);

return $repair_text;
}

a w op.php dopisz w tym miejscu jeszcze 3 odwołania:

$_POST[tytul] = strip_tags($_POST[tytul]);
$_POST[tytul] = trim($_POST[tytul]);
$_POST[tytul] = htmlspecialchars($_POST[tytul]);
$_POST[tytul] = eregi_replace("([[:space:]]+)", " ", $_POST[tytul]);
$_POST[tytul] = repair_text($_POST[tytul]);
$_POST[opis] = strip_tags($_POST[opis]);
$_POST[opis] = trim($_POST[opis]);
$_POST[opis] = htmlspecialchars($_POST[opis]);
$_POST[opis] = eregi_replace("([[:space:]]+)", " ", $_POST[opis]);
$_POST[opis] = repair_text($_POST[opis]);
$_POST[slowa] = strip_tags($_POST[slowa]);
$_POST[slowa] = trim($_POST[slowa]);
$_POST[slowa] = htmlspecialchars($_POST[slowa]);
$_POST[slowa] = eregi_replace("([[:space:]]+)", " ", $_POST[slowa]);
$_POST[slowa] = repair_text($_POST[slowa]);

Efekt jest natychmiastowy. W jednym z moich katalogów (bez tokena) przybyło dzisiaj 50 wpisów i żaden nie ma ani jednego krzaczka kiedy w innym bez tej funkcji na 50 nowych wpisów około 80% została wprowadzona w kodowaniu windows-1250.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

General_Depet a co z nieistniejącymi podkategoriami?

Ja jestem zdania (* - patrz niżej), że jak ktoś dba o swoje wpisy to je ręcznie dodaje. Gdy robi to za pośrednictwem (pół)automatu to ma je gdzieś. W 95% nawet ich nie podlinkuje. Zazwyczaj dodaje śmieci bez opisu, albo z samymi słowami kluczowymi. Jednym słowem ŚMIETNIK.

Dlatego wprowadziłem płatność poprzez SMS - automaty odpadły całkowicie.

Ale dalej ludzie nie potrafią chyba czytać i dodają wpisy bez opisu strony (lub ze zwalonym title) - co łamie regulamin, i choć zapłacili, ich strona nie zostanie dodana do katalogu.

Będę musiał wprowadzić dodatkową usługę - uzupełnimy za Ciebie dane (opis, keywords, tytuł) jeżeli wyślesz SMS za jedyne 50 zł + VAT.

/edyta:

* - zdanie wyrobione dzięki własnemu doświadczeniu.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

General_Depet a co z nieistniejącymi podkategoriami?

Przynajmniej u mnie to jest sporadyczne...z kolei krzaki były w 80% wpisów - dotychczas moderowałem je ręcznie ale powiedziałem dość...wpuszczam automaty bo generują olbrzymi site w krótkim czasie a strony tak dodawane stanowią często wizytówki firm od dawna w sieci szkoda je więc od razu wywalać...

Będę musiał wprowadzić dodatkową usługę - uzupełnimy za Ciebie dane (opis, keywords, tytuł) jeżeli wyślesz SMS za jedyne 50 zł + VAT.

Hehe...no tak to też jest jakaś metoda :jezyk1:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ja nie mam nic przeciwko automatom, jeśli działają one prawidłowo, dodają prawidłowe opisy, w prawidłowych podkategoriach itp.

Aby pozbyć się śmieci, dałem w tym katalogu wymaganie PR2 lub większe... ale to co się zaczęło od niedawna,

krzaczki w opisach, plus wpisy w kategoriach które nie istnieją było chore..

więc albo wywalać wpisy, albo poprawiać... więc wprowadziłem to zabezpieczenie..

Póki co się sprawdza, i może spowoduje także mniej błędów ortograficznych.

Płatność za dodawanie opisów wydaje się bardzo dobrą opcją :jezyk1:

Mar.

Dziś zauważyłem, i niech ktoś powie, że nie ma mocnych katalogów, wpis w katalogu ma PR3 :)

https://kataloog.info/wizytowka-katalog-ora...-pl,419500.html

..dodam jeszcze jedno, napisałem artykuł (preclu) o wartościowych katalogach., jak dobierać, gdzie szukać,

opisując także wyżej wymieniony katalog.

Mar.

• 4 tygodnie później...

Dziś dodałem możliwość wyróżniania wpisów, przykład:

https://www.orangee.pl/wypoczynek,turystyka,kt,8.html

Wyróżnione wpisy pojawiają się pierwsze w kategorii, w podkategorii są wyróżnione, i są linkowane z prawego menu.

Aby wyróżnić wpis, należy odpowiedzieć na maila przy dodaniu, skorzystać z kontaktu na stronie,

wysłać adres wpisu, oraz zamieścić link do katalogu.

Oczywiście nie będą uwzględniane linki z jakiś farm itp.

Mar.

Już działa, katalog jest na serwerze jor.pl, i był problem z dostępem do tego serwera.

Mar.

• 1 miesiąc temu...

Trochę pogrzebałem tu i tam i dodałem tagi, coś jak na skrypcie INDEXU :P

Przykład:

https://www.orangee.pl/tagi,P.html

Zapraszam do dalszych wpisów, jeszcze kilkanaście lat i będzie drugi Onet :)

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności