Skocz do zawartości

Apropos słów kluczowych (optymalizacja)

podchmielony

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Czytam i czytam i czytam, a na najprosztrze pytania ciągle brak mi odpowiedzi niestety. Bardziej optymalizacja niż pozycjonowanie :rolleyes:

Słowa kluczowe. Wiem, że nie mogą być takie same na całej witrynie. Czy jednakże mogą się powtarzać na niektórych podstronach? Chodzi dokładnie o:

Psy tapety Golden Retriever

Nie wiem jak uzupełnić w każdym z tych artykułów słowa kluczowe. Czy mam je na siłę różnicować mimo, iż każdy z tych artykułów dotyczy tego samego? Czy może na 180 zaindeksowanych stron tej witryny, te 8 artykułów może być tak samo uzupełniona w META?

2. Czy lepiej jest użyć dużo różnych słów kluczowych w meta, czy mało? Wiem, że meta już nie są szczególnie ważne, ale jednak staram się o nie dbać- nigdy nie wiadomo :) No więc czy jest to tak jak z linkami? Że "siła" słowa kluczowego maleje jeśli jest ich więcej?

3. Zupełnie noobowskie pytanie, ale szukam potwierdzenia. Czy jeśli dołożę do strony forum i adres będzie wyglądał następująco: forum.goldenek.pl to czy występowanie tam słów kluczowych i ogólnie treść forum będzie wpływać na "siłę" strony

4. Odmiany. Zakłdając pozycjonowanie (optymalizację) pod "Golden Retriever" to czy występowanie odmian Golden Retrievera Golden Retrievery itd. wpływa pozytywnie na frazę "Golden Retriever"

To chyba tyle w tym momencie. Z góry dziękuję za porady i odpowiedzi.

Wspaniałe psy rasy Golden Retriever, lubisz? A jeśli nie,

to może chociaż Zespół muzyczny umili czas?

Gdzie wyczytałeś że słowa kluczowe nie mogą być takie same na całej witrynie?. Chyba coś ci się pomyliło bo słowa kluczowe jak najbardziej mogą się powtarzać na innych podstronach, natomiast wydaje mi się że czytałeś o description, w które lepiej mieć zróżnicowane dla każdej podstrony.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

Czy mam je na siłę różnicować mimo, iż każdy z tych artykułów dotyczy tego samego?

Nie do końca tego samego. Jeden artykuł dotyczy ogólnych informacji o rasie, inny dotyczy chorób, a jeszcze inny zawiera tapety. Nie różnicuj na siłę tylko tak, jak podstrona tego wymaga.

Czy lepiej jest użyć dużo różnych słów kluczowych w meta, czy mało?

Kilka najważniejszych.

Czy jeśli dołożę do strony forum i adres będzie wyglądał następująco: forum.goldenek.pl to czy występowanie tam słów kluczowych i ogólnie treść forum będzie wpływać na "siłę" strony

Tak.

czy występowanie odmian Golden Retrievera Golden Retrievery itd. wpływa pozytywnie na frazę "Golden Retriever"

Tak. Z jednej strony tekst będzie wyglądał bardziej naturalnie a nie sztucznie nasycony powtórzeniami tych samych słów, a z drugiej strony utworzy się z tego więcej fraz do wyszukiwania. Google rozpoznaje odmiany i będzie wiedziało, że to dotyczy tych samych słów kluczowych.

Lexy! Ależ się cieszę.

Gdzie wyczytałeś że słowa kluczowe nie mogą być takie same na całej witrynie?

No wyczytalem ;)

Lex'y- teraz pytam szczerze mowiac w tym fragmencie tylko o dział tapety:

CYTAT

Czy mam je na siłę różnicować mimo, iż każdy z tych artykułów dotyczy tego samego?

Nie do końca tego samego. Jeden artykuł dotyczy ogólnych informacji o rasie, inny dotyczy chorób, a jeszcze inny zawiera tapety. Nie różnicuj na siłę tylko tak, jak podstrona tego wymaga.

Czyli w dziale tapety pozostawic w kazdym artykule takie same sowa kluczowe?

Wspaniałe psy rasy Golden Retriever, lubisz? A jeśli nie,

to może chociaż Zespół muzyczny umili czas?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności