Skocz do zawartości

wildcard +include

Hulko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na koncie z włączonym wildcardem staram się stworzyć kilka subdomen na zasadzie includów:

$domain=$_SERVER['HTTP_HOST'];
if ($domain == "domena.pl" || $domain=="www.domena.pl") include("domena_glowna/index.php");
if ($domain == "subdomena1.domena.pl" || $domain=="www.subdomena1.domena.pl") include("subdomena1/index.php");

i tak dla kilku kolejnych subdomen. Niestety includowany jest tylko plik index, pozostałe pliki musiałyby znaleźć się w tym samym katalogu co główny plik - w jaki sposób stworzyć includowanie całego katalogu w zależności od subdomeny?

Może jakiś jeden wpis w htaccess [tutaj przykład gdzie trzeba użyć wielu wpisów...]

Zależy mi na ładnych adresach, czyli header('location: ... odpada ;)

Pozdrawiam

Mój portal: Lokalizacja telefonu - usługa dla każdego rodzica chcącego zlokalizować swoje dziecko!

Z przykładu który podałeś można spróbować wykombinować coś takiego

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([w\.]{0,4})(.?).domena.com
RewriteCond %{REQUEST_URI} !%2/
RewriteRule ^(.*)$ %2/$1 [L]

niestety nie mam gdzie tego przetestować

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Nie rozumiem Twojego problemu. Funkcja include() oczekuje jako parametr nazwy pliku jaki ma zostać dołączony wiec do nazwy pliku dodajesz ścieżkę bezwzględną i dołączasz to co chcesz i skąd chcesz.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności