Skocz do zawartości

Statystyki słów kluczowych

Kaviorek

Rekomendowane odpowiedzi

muszę pochwalić czytelność, co u programistów rzadko się zdarza

dziękuję, może to dlatego, że nie jestem z wykształcenia programistą :) i na co dzień stoję po drugiej stronie barykady...

muszę się też w końcu zabrać i opisać teorię pod te statystyki, celuję w zasadzie w usera, który dopiero zaczyna przygodę z analizami tego typu, więc przyda mu się to, a przynajmniej będzie wiedział 'co autor miał na myśli' robiąc te statystyki...

wiele ciekawych opcji można jeszcze dodać, w zasadzie to teraz muszę trzeba usuwać te, które wydają mi się 'mniej potrzebne dla ogółu', bo w zasadzie to mógłby powstać niezły kombajn, który mógłby na prawdę wiele powiedzieć o ruchu na stronie (nie tylko z SERP), ale zarazem przeciętny użytkownik, który zaczyna przygodę, wykorzystywał by 3% możliwości...

Sprawdź serwis pod FF3

czy mógłbyś zrobić screena, i podać jaki dokładnie o jakim nr FF mówisz? ja mam 3.0.3 i 'pod nią' piszę, później dopiero poprawiam dla innych przeglądarek...

Wygląda ciekawie, ale skoro śledzimy ruch z serpów z long taila to informacja na jakiej pozycji było dane słowo jest bardzo ważna - bo teraz widząć, że dla np. żarówka mam 20 wejść dziennie staram się dopalić tego keyworda (załóżmy, że jest na piątej pozycji), a np. dla żarówka energooszczędna mam dziennie jedno wejście (z tym, że ta fraza jest w trzeciej dziesiątce wyników) - skupiam się na żarówce pomijając te energooszczędne, a na które jakby były na piątej pozycji mógłbym mieć i 100 wejść dziennie. Wiem, że każdy może sobie posprawdzać, ale jak mamy dziennie wejścia z tysięcy fraz to bęz automatu nie damy rady :)

niestety nie jest technicznie możliwe, aby sprawdzić wszystkie frazy, dla wszystkich użytkowników,

wersja do instalacji na własnym serwerze by była do tego lepsza, bo zapytania byłyby z różnych IP, ale i tak pojawiłyby się prędzej lub później z tym problemy,

można sprawdzić miejsca dla np. najpopularniejszych 30 słów, czy wg innego klucza, ale to mija się z celem jaki wymieniłeś,

nawet i ze sprawdzaniem pozycji, która wg mnie nie jest zbyt dobra na dłuższą metę, bo znowu sprowadza nas do 'pozycjonowania na frazy', które to jest przeciwieństwem zjawiska long tail, to jest jedynie mały wycinek, niemal podstawy podstaw tego, co można i powinno się badać pod kątem ruchu z wyszukiwarek, niestety są ograniczanie, których nie da się przeskoczyć przy statystykach współdzielonych,

oczywiście co innego to statystyki dla właściciela strony, a co innego statystyki dla pozycjonera,

można przygotować na prawdę świetne, praktyczne narzędzie badające ruch na stronach, informujące konkretnie o bardzo wielu czynnikach, które są na prawdę ważne, a często niektórzy w ogóle nie zwracają na nie uwagi, czy nawet nie wiedzą, że takie informacje można uzyskiwać,

ów narzędzi w porównaniu do dzisiaj dostępnych publicznie narzędzi byłyby jak 'pozycjonowanie na allegro' do porządnej usługi SEO,

ale jeżeli już to na innych warunkach, z innym podejściem do sprawy...

@qwertyuiop, dziękuję za screen, chyba to wina braku podania długości elementu: input,

jakoś mi to umknęło, akurat domyślna pasowała, w FF3, IE7, Opera 9.5, czyli wszystkim co mam pod ręką, więc nie zwróciłem na to uwagi :)

A rozwiązanie z proxy jak na web-tools? Pomysł prosty i skuteczny - podpinam pod swoje konto swoje proxy i po sprawie :) - wszystko leci prze moje IPki

...

bo znowu sprowadza nas do 'pozycjonowania na frazy', które to jest przeciwieństwem zjawiska long tail

...

Niby tak, ale dopalając frazy z long taila - wychodzą kolejne i kolejne frazy które też wyłapuję i linkuję - pozatym long tail nie jest zjawiskiem - tylko naturalną koleją rzeczy - i chyba każdy by chciał być na szcycie ze swoją stroną na wszystko co możliwe* :)

* tak wiem, że to nie możliwe - bo ludzie mają naprawdę dziwne pomysły na szukanie w googleku :)

• 2 miesiące temu...

Coś temat mocno ucichł a to przecież taki fajny program...

Wygląda ciekawie, ale skoro śledzimy ruch z serpów z long taila to informacja na jakiej pozycji było dane słowo jest bardzo ważna

Zgadza się ale przy takiej ilości fraz sprawdzanie pozycji wspólnym programem serwerowym (nawet z użyciem proxy jak web-tools.pl) jest po prostu nie możliwe. No chyba że autorzy wypuszczą wersję instalacyjną na serwery userów za jakąś przyzwoitą opłatę...

...zresztą w zasadzie wystarcza że jest zrzut listy do CSV - z excella do aplikacji gotlinka lub wtyczki Rank Checker w FF i mamy sprawdzone pozycje. Tak na szybko moglibyście dorobić jednak przy każdej frazie link do googla z zapytaniem od tej frazy do pierwszej 100 wyników (ikonka obok tej ikonki do statów)... ;)

Z pozostałych propozycji: szkoda że nie zrobiliście 1 wspólnego konta usera - jak się ma wiele stron to trzeba rejestrować/logować każdą oddzielnie i to jest trochę męczące zwłaszcza że 1 adres mailowy tez nie przechodzi - każda rejestracja = nowy adres mail - zmienicie to ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

dziękuję za uwagi,

Coś temat mocno ucichł a to przecież taki fajny program...

powoli się odradza :)

moglibyście dorobić jednak przy każdej frazie link do googla z zapytaniem od tej frazy do pierwszej 100 wyników

ok, będzie zrobione,

nie zrobiliście 1 wspólnego konta usera

myślałem nad tym oczywiście, na razie jest jedna strona jedno konto...

nie zrobiliście 1 wspólnego konta usera

myślałem nad tym oczywiście, na razie jest jedna strona jedno konto...

To zmieńcie chociaż wymóg nowego maila do nowego konta :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności