Skocz do zawartości

Wordpress, przyjazne adresy..chyba jednak nie do końca?

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

bawię się teraz wordpressem, jednak zauważam pewną wadę. Otóż, gdy we wpisie dodam <!--more--> (na stronie głównej jest wszystko do taga more, a po kliknięciu na czytaj dalej przekierowuje mnie do pełnej treści wpisu), to link pod czytaj dalej nie jest właściwym linkiem wpisu...

Przykładowo mam wpis test, w kategorii y na stronie moja.pl

adres do wpisu wygląda następująco: moja.pl/y/test/

adres pod tagiem more (czytaj dalej) , wygląda np tak: moja.pl/y/test/#more-48

Hmm? Liczba po more to zapewne jakiś wskaznik tego, gdzie tag more wstawiłem . Jeśli wstawiłbym to wyżej, to pewnie nie było by more-48 , a more-20 czy coś takiego.

Jak myślicie, duży ma to wpływ dla googla? W końcu pod dwoma różnymi adresami (drugi z dopiskiem #more...) , znajduje się taka sama treść!

Spotkaliście się już z takim czymś? Mozna to w jakiś sposób rozwiązać, czy nie przejmować się tym? Chciałbym chyba jednak jakoś to zmienić, bo dać się chyba jakoś da, przykłąd blog lexy: https://www.lexy.com.pl/blog/ , linki pod Czytaj całość nie zawierają tego męczącego #more ..

Pozdr

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

wp-includes -> post-template.php linijka 125

Zamień:

$output .= ' <a href="'. get_permalink() . "#more-$id\" class=\"more-link\">$more_link_text</a>";

na:

$output .= ' <a href="'. get_permalink() . "\" class=\"more-link\" rel=\"nofollow\">$more_link_text</a>";

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności