Skocz do zawartości

Czy 301 pomoże obejść ostanie filtry G?

lojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli filtr jest przydzielony na domenę to subdomeny również obejmuje.

//edit:

Tzn. jeśli nałożony został na całość a nie tylko na konkretną stronę, wtedy zafiltrowana jest zarówno główna domena, jak i wszystkie subdomeny. Nawet utworzenie nowej subdomeny i przekierowanie 301 wtedy nie pomoże.

nie zgodzę się z tym, że subdomeny również obejmuje,

ale na pewno przeczytałeś dokładnie co napisał(a) przedmówca ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

nie porównujmy dużysz i powaznysz serwisów z małymi i niedawno powstałymi stronkami.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

zoozool nie zrozumieliśmy się, jeżeli odosisz się do mojej wypowiedzi;p

mówię o tym, że większość tego typu organizacji, jak np. firmy hostingowe zyskują pewne zaufanie w wyszukiwarce po jakimś tam czasie działalności. tak samo jest z serwisami informacyjnymi itp. nie mówię, że od razu tak jest, ale tak się dzieje.

normalna stronka firmowa kowalskiego o rybkach nie ma szans zyskać takiego zaufania.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Ja w to nie wierzę, że zyskują zaufanie. Za dużo tego jest w sieci, aby google decydowało, czy temu dać, czy tamtemu. Pytanie: czy hosting, który ma miesiąc i już paru klientów ma szansę się wybić na hasło hosting (za jakis czas oczywiście), gdy jeden z jego klientów ma na koncie spam i dostanie filtr?

EDIT: W zaufanie po czasie wierzę ;) To logiczne rozwiązanie, ale nie w takie coś, że firmy hostingowe zyskują zaufanie. Zyskują zaufanie ale chyba wszyscy (nie spamerzy, a Ci, co pozycjonują "naturalnie" i z tym bym się zgodził). Raczej to będzie się tyczyło domeny, a nie tego, czy cos jest hostingiem, czy nie (czy jakąs inna "fajną dla google" firmą :)

seowyszbanner.gif

soprano, obserwuj domeny firm hostingowych, najlepiej kilku które dopiero wchodzą na rynek, dużo się dowiesz, naprawdę;)

może moje domysłu to i tylko spekulacje, moje widzi mi się, ale ja takie wnioski wysnułem. konkretów rzecz jasna nie podam;p

a sytuacja, która przedstawiłeś na początku jest jak najbardziej możliwa, aczkolwiek nie zauważyłem jeszcze takiego przypadku.

czy jest możliwe, że firmy hostingowe mogą kierować subdomeny na różne ip? mam wrażenie, że tak, więc to by było jakieś uzasadnienie.

ale jak mowię, to tylko domysły.

nie zgodzę się z tym, że subdomeny również obejmuje

Po 1. zrozumiałeś mnie na odwrót, ale być może zbyt ogólnie to napisałam. Chciałam napisać, że jeśli filtr jest przydzielony całej domenie (a więc domena + subdomeny) to wtedy 301 nie pomoże, bo nadal będzie to poruszanie się w obrębie tej samej zafiltrowanej domeny. Już poprawiłam starego posta.

Po 2. mimo że logicznym byłoby, gdyby subdomena nie wpływała na domenę, bywa różnie. Np. ostatnio zbanowana została cała domena wraz ze wszystkimi subdomenami, przy czym subdomeny były dawane jako gratis do konta założonego na danym hostingu (przykład). Jest to więc działanie podobne do zbanowania wszystkiego na yoyo w przypadku gdy tylko na jednej z subdomen coś jest nie tak. Osobiście spotkałam się już kilkakrotnie z ukaraniem całej domeny przez nieodpowiednią zawartość tylko jednej z subdomen.

Osobiście spotkałam się już kilkakrotnie z ukaraniem całej domeny przez nieodpowiednią zawartość tylko jednej z subdomen.

może i to jest prawdziwe, ale moim zdaniem to bezsens totalny.

rozumiem, jeżeli subdomeny z domeną są połączone tematycznie bądź w jaki kolwiek inny sposób(linkowanie między sobą), etc - to ok, przejdzie bo jest sens.

ale tak jak w przypadku firm hostingowych, gdzie subdomeny są zupełnie odrębne tematycznie... to ja nie wiem po prostu.

W moim przypadku były powiązane, ale w przypadku tego co podlinkowałam - nie. Sama byłam w szoku jak to zobaczyłam, bo to jest kompletnie pozbawione sensu.

Ja mam problem ze stronką z sygnaturki. Dwa miesiące temu dostała ona owego sławnego filtra 28/29, który nadal trzyma. Co ciekawe, filtr dostało też forum które było linkowane z menu strony, chociaż nie pozycjonowałem go osobno - było ono jedynie linkowane z tej strony (przy przedostatnim update zjadło mi tam też PR :D). Jakiś miesiąc temu postawiłem tam bloga. Ostatnio próbowałem go poszukać na kilka różnych zapytań będących tytułami artykułów i co ciekawe, zawsze był on na końcu listy wyników. No i teraz tak się zastanawiam - czy po prostu linki są za słabe (może tak być), czy też filtr siedzi globalnie na domenie i nowe subdomeny z automatu mają na dzień dobry przekichane?

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Jeżeli chodzi o koniec lipca to 301 z www na bez albo odwrotnie nie pomogly, za to np. rowery.domena.pl na bicykle.domena.pl owszem - powrot na poprzednie pozycje. domena.pl nie zalapala sie na filtra, tylko subdomena.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Ja w pierwszym przypadku postawiłam stronę w subdomenie, a na domenie głównej nic nie było, a więc subdomena1.domena.pl Dostałam filtr i przekierowałam na subdomena2.domena.pl Jak się później okazało, filtr był nałożony na całą domenę i nie miało znaczenia, czy czy inne subdomeny już istniały czy dopiero je tworzyłam. Próbowałam też z www na bez www, ale zostało to potraktowane jak przekierowanie z subdomeny na domenę.

W drugim przypadku tak naprawdę nie wiem czy winowajcą była subdomena czy domena, bo nadal ciężko mi dojść do powodu filtra. Ale też dostały go obie strony, tyle że w tym przypadku już się nie bawię w przekierowania w obrębie tej samej domeny.

W Twoim przypadku może być to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności