Skocz do zawartości

Coraz częściej ... Zaplecze wyżej od strony pozycjnowanej

mmr88

Rekomendowane odpowiedzi

Poleciały w sensie nie mają wartości, czemu na tym forum trzeba wszystko pisac dosłownie. Będąc tu mam nadzieje ,że mnie rozumiecie, a nie probujecie łapac za słówka.

ale tak jest nawet z nowymi stronkami.

mam sobie świeżą stronkę, daje 10 artykułów w preclach na start. w ciągu tygodnia w indeksie są wszystkie. dopalam po 4k ptk z e-weba na jedną frazę wszystkie te 10 artykułów. arty od top11 do top40 rozrzucone, stronka docelowa na 71 pozycji, dodatkowo ma linki w katalogach takich jak onet i wp na tę frazę.

czy to normalne? aby się wkurw...

zlecę zrobienie jej porzadnej optymalizacji pod keywodsy i zobaczymy co z tego będzie...

a i jeszcze jeden dodatek do tej strony. mianowicie podstrony są wyżej niż strona główna. normalnie załama;p

dawno czegoś takiego nie było;p

zastanawia mnie tylko fakt, czy dopalać na maxa linkami zrobić optymalizację, czy zrobić tylko optymalizację, czy olać domenę;p

I co w związku z tym, bo nic nie wnosisz do dyskusji ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mmr88 czytaj ze zrozumieniem i przypomnij sobie jakie zadałeś pytanie i o co pytałeś i jak dyskusja przebiegała przeczytaj jeszcze raz. jeżeli nadal nie kumasz, to nie wiem, wypij trochę, może umysł Ci się rozjaśni.

Poleciały w sensie nie mają wartości

Ty nie masz wartości.

człowieku co Ty gadasz? wartości nie ma katalog który jest zaśmiecony, a nie qlweb.

mów konkretnie, to dostaniesz konkretne odpowiedzi.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

mów konkretnie, to dostaniesz konkretne odpowiedzi.

Radzisz mi coś czego sam nie robisz.

Nadal uważam ,że QLWEBY mają gównianą wartość, czy zadbane czy nie.

Nie wiem w czym tkwi problem u Ciebie ,ale mam wrażenie ,że z kolei Ty probujesz sie dowartościować.

To jest forum dyskusyjne ,a nie miejsce gdzie będziesz z siebie robić specjalistę, którym z pewnością nie jesteś przy okazji na siłe próbując innym wyperswadować ,że na każdym kroku mówią źle i robią źle, co jest nie prawdą.

wartości nie ma katalog który jest zaśmiecony, a nie qlweb.

HAHA a Tym mnie rozbawiłeś...

Zauważ ,że prawie każdy qlweb to śmietnisko...

AHA i dla przypomnienia michat - pytanie ,które zadałem:

Czy to znaczy ,że Google w coraz większym stopniu stawia na optymalizacja niż na linki ?

ja odnosze aby jedno wrażenie, brak Ci doświadczenia.

nasze poglądy się różnią, ale to Ty siedzisz na 70 miejscu w wynikach wyszukiwania ze stroną klienta, a nie ja.

edita:

pomyłka wyrazowa;p

edita2:

to znaczy, że wszystko zależy od tego jak masz zoptymalizowaną stronę a nie ile masz do niej linków.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Optymalizacja_stron - to tak najbardziej ogólnikowo.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

michat...

Wrzucasz arty do precli tak? tak.

stronke docelową DOPIERO ZACZYNASZ POZYCJONOWAC tak ? tak

dopalasz wpisy w preclach SWL tak? tak

Wiec dlaczego sie dziwisz, ze stare/linkowane/pozycjonowane/mocne precle wyrzucają dodane artykuły wyżej od nowej/dopiero pozycjonowanej/świeżej/nielinkowanej domeny?

Przemyśl sprawe. :D

Pozdrawiam

FiKaS nie nie, ja się nie dziwię, tylko zastanawiam.

i precle są nowe, identycznie nowe jak domena, tylko że linkowane;p

precle się podnoszą, a strona nie. wniosek taki, że moc linka nie zależy tylko od ilości linków prowadzących do strony ale przede wszystkim od wieku domeny i optymalizacji strony pod którą się znajduje.

Musisz mieć więcej linków do strony pozycjonowanej i to z innymi anchorami bez anchorów z anchorami typu "tu" itp . Jak przesadzisz z dopalaniem artów w preclach to dostaną filtr na frazę a linki z nich stracą moc. Widać też jaką moc mają linki z swl wszyscy krzyczą że to niebezpieczne no i może mają trochę racji ale wystarczy popatrzyć jak są pozycjonowane strony z portfolio firm z top10 na pozycjonowanie a wszystko staje się jasne kupa linków z swli +zaplecza tematyczne.

Może strona jest gorzej zoptymalizowana niż zaplecze tematyczne (wordpress)?

Nie na temat, ale "Zauważ ,że prawie każdy qlweb to śmietnisko...".

BZDURA, pierwszy z brzegu - https://www.obiektywny.pl/ PR4 i sie trzyma.

PS. Czy Twój katalog PR = 3 to nie ściema? https://www.web.biz.pl/ ja tu widze PR2 :>

dostaną filtr na frazę a linki z nich stracą moc

to nie prawda.

kiedyś to sprawdzałem, no może jak rozróżnimy różne rodzaje filtrów...

link z filtra nie traci tyle mocy jak to się wszystkim wydaje, a to jest pocieszające;)

Może strona jest gorzej zoptymalizowana niż zaplecze tematyczne (wordpress)?

To na pewno dlatego chciałem w tym temacie między innymi podkreślić, że bardzo dobra optymalizacją + kilkadziesiąt linków ma się nijak do niewielkiej optymalizacji + tysiące linków.

Nie na temat, ale "Zauważ ,że prawie każdy qlweb to śmietnisko...".

BZDURA, pierwszy z brzegu - https://www.obiektywny.pl/ PR4 i sie trzyma.

Zauważ ,że dodałem "prawie" ,a to zmienia postać rzeczyy - fakt jest kilka wartościowych qlwebów, a zobacz ile jest śmietnisk. Napisałem "kilka" ,ale prosze żeby ktoś czasem nie zaczął liczyć ,że ich jest nieco więcej niż kilka :D

Czy Twój katalog PR = 3 to nie ściema? https://www.web.biz.pl/ ja tu widze PR2 :>

Spadł po aktualizacji :] A swoją droga tam będzie co innego ,więc na razie się tym nie zajmuję.

Nadal uważam ,że QLWEBY mają gównianą wartość, czy zadbane czy nie.

I masz prawo tak uważać - nikt Ci tego nie broni.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Optymalizacja na pewno ma tu duże znaczenie. Tym bardziej, że zapleczówki są zazwyczaj skupione mocno na konkretnym temacie w przeciwieństwie do strony pozycjonowanej, która na dany temat poświęca np. podstronę. Ja również mam przypadki, kiedy strony zapleczowe są minimalnie wyżej albo zamieniają się co chwilę miejscami ze stronami pozycjonowanymi i nie dotyczy to tylko okresu kiedy są nowe i kiedy faktycznie może występować FSB.

Podłączę się pod temat. Co robicie jak przychodzi klient i mówi "chcem być pierfszy na frazę xxx dla strony xxx.pl". Wchodzicie na xxx.pl i okazuje się, że to strona zrobiona we flashu i bez treści, title typu "roman nowak sp. z o.o.", ogólnie syf. Nie bierzecie się za to, mówicie "dorzuć Pan stówkę, bo trzeba stronę przebudować", czy może walicie linkami jak z działa przeciwlotniczego, bo dobrym linkowaniem można zdziałać cuda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności