Skocz do zawartości

Problem z zaindeksowaniem podstron/sitemapą

3dcreator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeczytałem kilka poradników dotyczących pozycjonowania m/w wiem co i jak, jednak mam drobny problem z podniesieniem pozycji małej stronki.

Zrobiłem stronkę, zgłosiłem do google, google przeindeksowało, ale nie byłem zadowolony z wyników, więc postanowiłem zmienić nazwy plików podstron ( stronka czysto html'owa ) na zawierające więcej słów kluczowych, i co za tym idzie zaktualizować sitemapę. Teraz zobaczyłem, że google ponownie przeindeksowało, wszytsko niby ok, ale:

Łączna liczba adresów URL: 9

Zaindeksowane adresy URL: 1

Zaindeksowany został tylko adres strony głównej, co zrobić, żeby to zmienić? Zależy mi na tym, bo podstrony mają inne słowa kluczowe i pewnie będą wyżej pozycjonowane.

I kolejne pytanie: jak wspomniałem zmieniły się nazwy plików, a google dalej trzyma w indeksie te stare nazwy, da się jakoś powiedzieć robotowi, żeby to wywalił z indeksu?

Za pomoc z góry dziękuję, jeśli ktoś preferuje priva to moje gg:4850158.

Pozdrawim

Czyli, to, że google mówi tak ( strona przegląd w narzędziach dla webmasterów ):

Strony tej witryny są uwzględnione w indeksie Google. Sprawdź statystyki indeksowania.

Strony w Twoich mapach witryn są uwzględnione w indeksie Google. Zobacz omówienie map witryn.

to nic nie znaczy? Trzeba tylko czekać dalej?

Heh, czas mija a stronka nie przesuwa się w wynikach wyszukiwania.

Jedyne co się zmieniło to w ciągu ostatniego tygodnia ruch bota na stronie - wykresiki się ruszyły, ale dalej indeksowana jest tylko strona główna. Czy jak usunę sitempę to może to pomóc?

Bardzo proszę o rady i z góry dziękuję za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności