Skocz do zawartości

Społecznośc SEO

Xann

Przyszłośc PIO  

149 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy mamy szanse stworzyc grupe zawodową ?

• w kupie siła
      40
    • mam to gdzieś robie swoje
      49
    • poczekam zobacze co wyjdze
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli "trzymanie się kupy" ma oznaczać podbuntowywanie reszty przeciwko jednostce, która coś robi inaczej, to wolę robić swoje. Za duże są między nami różnice i przede wszystkim za dużo zawiści wśród osób myślących tylko o tym, jak można wkopać konkurencję aby być wyżej. Wystarczy, że admin jakiegoś systemu nie poda swoich danych a już jest powód do afery i robienia mu czarnego PR'u.

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Uważam, że powinniśmy stać po tej samej stronie barykady, stosować się do zasad etyki i uczciwej konkurencji :)

Zarazem jednak twierdze, że nie da się wszystkich pozycjonerów złączyć i stworzyć jakiejś zorganizowanej grupy.

Przy pojedynczych projektach może to wypalić, ale nie na większą skalę.

Właśnie dla ustalenia jakiś zasad, etyki i uczciwej konkurencji powinniśmy zacząć tworzyć kastę, też się z Toba zgodzę ze nie każdy chce należeć do takiej społeczności co widać po wynikach sądy lub poście Lexy.

Ale już istnieją małe grypy pozycjonerów którzy są zrzeszeni na forach dla wtajemniczonych , już sa kanały IRC (#seo.pl) tylko dla wtajemniczonych , czyli można :P

Ankieta powiedział ze jest 50 na 50 , mi to mówi , nie wychodźmy z podziemia dalej omawiajmy najważniejsze tematy w zamkniętych kręgach.

Marketing internetowy dla firm

mi to mówi , nie wychodźmy z podziemia dalej omawiajmy najważniejsze tematy w zamkniętych kręgach

Chcąc nie chcąc i tak tworzymy pewną społeczność. Ale to głównie starzy wyjadacze uczą innych, aby trzymać wszystko w tajemnicy i nie dzielić się zbytnio swoją wiedzą ponad podstawy. Aby to zmienić, wystarczy dać przykład innym i samemu zmienić nieco nastawienie i sposób omawiania niektórych spraw na forum tak, aby nie były omawiane tylko w zamkniętych kręgach.

Co do etyki - myślę, że zasady są jasne - robić swoje i nie kopać dołków pod konkurencją. Ale kto będzie chciał to i tak to zrobi.

Właśnie dla ustalenia jakiś zasad, etyki i uczciwej konkurencji powinniśmy zacząć tworzyć kastę

no to już, wystarczy na początek, że ów zamknięta grupa kilkunastu-kilkudziesięciu pozycjonerów/firm założy kastę, ustali zasady etyki i uczciwej konkurencji, warunku i zasady uczestnictwa, i przedstawi korzyści jakie płyną z udziału w tej kaście, jeżeli będzie wszystko mniej więcej grało to kolejni będą się szybko przyłączać...

tylko, że najprawdopodobniej wśród tej zamkniętej grupki nie dojdzie się do porozumienia...

Nigdy nie będzie całkowitej skumulowanej społeczności nikt nikomu nie powie tego co wyczaił i mu wchodzi pięknie.

Jedyny fajny pomysł dla mnie to np. te koszulki SEO dla mnie miło spotkać kolesia i na rękawie widzę kto to mimo że w realu nigdy go nie widziałem. Jedyne co możemy to sprzedawać sobie skrypty, wymieniać się opiniami na temat filtrów, banów itp + podstawy SEO. i to chyba tyle

Xann, to rzuć na tym forum dla wtajemniczonych, czy jest sens, potrzeba tworzenia kast, czy innych organizacji...

dam lewą nogę uciąć, ze wśród kilkunastu pozycjonerów, którzy znają się od lat, współpracują ze sobą, nie będzie nawet co do tego zgodności...

Ty z tego pewnie wniosków z tego nie wyciągniesz, ale Szooki, Coliny, i inni rodzą się przede wszystkim z powodów personalnych powiązanych z narzędziem jakie ktoś posiada,

najlepszym sposobem na obronę przed kolejnymi potencjalnymi osobistościami jest rozłożenie własności ów narzędzi, albo po prostu usunięcie się w cień, nieprowokowanie, robienie swojego bez poklasku, nieudzielanie się na forach, czy innych imprezach...

to jest sposób na ochronę użytkowników narzędzia, a nie tworzenie kast, czy innych tworów...

Xann sam o pewnej liście gadałeś z Szookiem a potem lista se wypłynęła, to cię nic nie nauczyło?

Myślenie typu , mam to w du**e to nie moje domeny zakapowali , jest wiecie sami jakie , może nie tym razem Twoje ale możesz byc pewny ze następnym razem będą Twoje. Czy to trzeba mówić co to jest solidarnośc zawodowa ?

Nie mogłeś tego lepiej ująć. Pewnie gdyby ktoś tutaj stwierdził, "twoje domeny poleciały i ..., mam to w du**e" to sporo osób pierwsze co by zrobiło to otworzyło narzędzia dla webmasterów i wysłało spam raport. Wiesz... "żeby sprawiedliwości dziejowej stało się za dość" :) Bo jak mi krowę ukradli to ja zrobię coś, żeby ten h** sąsiad nie miał za dobrze i tak bezczelnie z swoją nie paradował po miedzy :P

Dla mnie to jakieś zakłamane. Komuś polecą domeny to wszystkie firmy z kasty mają "żałobę" ogłosić? Może pracowników ubrać się na czarno, bo co taka "kasta" innego poradzi? Napisze parę postów tak jak było z hoduniem :rotfl: "Przyjedziemy do domu i ci przestrzelimy kolana" ;) Niby jak informacje będą bardziej jawne i każdy będzie miał do nich dostęp to mniej osób będzie raporty wysyłać?

Piszesz "twórzmy kastę" a nawet pewnie Ty sam nie wiesz po co :tease:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności