Skocz do zawartości

Koniec pozycjonowania lokalnego w Google ?

execo

Rekomendowane odpowiedzi

No i właśnie dochodzimy do sedna - Prawa monopolisty !

Wiec teraz pojawia się pytanie czy nie można tego troszeczkę ukrócić. Można np. spróbować troszeczkę nadrzucić ilość mapek, wysłać maile do googla przedstawiające nielogiczne ustawienie mapek w miejscach na których się powinno zarabiać. Napisać np że mapki są wspaniałe ale powinny zajmować mniej miejsca :) i tym podobne rzeczy.

Im więcej osób tak by zrobiło tym bardziej moglibyśmy liczyć na jakieś efekty a nie tylko mogli narzekać.

Takie jest moje skromne zdanie

W czasach kryzysu polecić mogę : mocne i tanie niszczarki,oraz poleasingowe kserokopiarki :)

Teraz się wzięli za geolokalizację a za jakiś czas wymyślą np. Gshop i będą promować produkty sklepowe swoich firm, i reszta też będzie narzekać. Na miejscu G też bym tak robił. Wk...jące ale takie są prawa monopolisty.

Juz maja Google Checkout :) I wyrozniaja sprzedawcow ktorzy z tego korzystaja :P

pozycjonuj.png

Te mapki w serpach to chyba jeszcze są w fazie testów, raz są raz ich nie ma. Jestem ciekaw jak się temat rozwinie. Udało się już komuś dodać swoja firmę tam?

KOMERCHA :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Te mapki w serpach to chyba jeszcze są w fazie testów, raz są raz ich nie ma. Jestem ciekaw jak się temat rozwinie. Udało się już komuś dodać swoja firmę tam?

KOMERCHA :)

Nie ma problemów z dodaniem, jest problem z pokazaniem :P

Robi się nowa TOP 10 ;)

W czasach kryzysu polecić mogę : mocne i tanie niszczarki,oraz poleasingowe kserokopiarki :)

A propos alternatywy dla Google: Microsoft płaci za korzystanie z Live. Jak zwykle, tymczasem tylko w stanach. Szkoda, bo pewnie znaleźliby u nas niezwykle podatny grunt...

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Cały czas szukam firm, które wychodzą w wynikach przy mapce googla i popwiem szczerze, że firmy która jest na 1 miejscu nie ma nawet w PF. Może ktoś już próbował wgryźć się w ten temat i przynajmniej może nakierować jak znaleźć się w pierwszej 10 map googla :)

Widzę że na inny odzew nie można liczyć. Myślałem, że pojawią się jakieś pomysły na obejście tych mapek lub próby ich zlikwidowania :wow: ale widzę, że chyba niewielu z was pozycjonuje lokalnie firmy lub poprostu załamuje ręce (wielki brat tak powiedział i musi być).

No niestety widzę, że temat się nie rusza do przodu. Szkoda, że tak ciężko liczyć na pomoc, zauważyłem że na forum dużo ludzi się wypowiada ale ogólnikowo. Rozumiem, że wiedza którą się nabywa jest wartościowa i nie należy jej zdradzać jednak zawsze można się nią wymieniać w miarę potrzeb :)

Sam jestem po nieprzespanej nocce (mapki weszły mi na ambicję strasznie) ale mogę się pochwalić efektami na moje frazy pozycjonowane kserokopiarki kraków oraz serwis kserokopiarek kraków których nie było w nowej mapkowej top 10 google :P

Nio i mogę potwierdzić, że faktycznie PF ma wpływ ale prawdopodobnie wydanie zeszłoroczne. Na wszelki wypadek kupiłem już wpis na następny rok z 15 słowami kluczowymi (niestety prawie 900 zeta). Lepiej jednak dmuchać na zimne niż później obudzić się z ręką w nocniku.

nie ma nic prostszego niż pozycjonowanie się w wynikach lokalnych w google maps ;) trzeba tylko logicznie przeanalizować wyniki i umiejetnie dodać firme :)

https://www.google.pl/search?hl=pl&sugg...C5%84sk&lr=

Nio i mogę potwierdzić, że faktycznie PF ma wpływ ale prawdopodobnie wydanie zeszłoroczne. Na wszelki wypadek kupiłem już wpis na następny rok z 15 słowami kluczowymi (niestety prawie 900 zeta). Lepiej jednak dmuchać na zimne niż później obudzić się z ręką w nocniku.

wyprowadze Ciebie z błędu :) utopiłeś te kase :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie ma nic prostszego niż pozycjonowanie się w wynikach lokalnych w google maps :) ...

Robi się to łatwiej niż w SERP.

wyprowadze Ciebie z błędu :) utopiłeś te kase :)

Oczywiście, że utopił.

Mojej klientce PF wmawiało, że ma wyłączność na mapki i że może za 1000 zł ją umieścić w mapkach ;) . Dobrze, że klientka ma zaufanie do mnie i nim podjęła decyzję zapytała o to. Tydzień później siedziała w wynikach mapek "za free".

PF ściemnia jak zwykle.

Odnośnie zaś zmian w G - już gdzieś o tym czytałem.

[edytowane1]

O.. tu -> https://fakty-mity-seo.info/2008/04/01/doka...szukiwarko.html

[edytowane2]

Tam jeszcze nie uwzględniono wstawek maps do SERP

Wiem, że zaistnienie w mapkach nie jest takie trudne i można się obejść bez PF. Jednak nie uważam, że utopiłem kasę bo przy okazji mapek zacząłem przeglądać rózne inne wyniki ( tzn na innych wyszukiwarkach i portalach) Dziwiło mnie strasznie, że firmy, które nie są w żaden sposób pozycjonowane istnieją w internecie i to czasami nawet bardzo wyraźnie.

Tak więc doszedłem do jednego wniosku, że linki PF i PKT mają jednak swoją moc. A i oni sami wiedzą, że bez neta robią się bezwartościowi tak więc nie wiadomo jakie będą ich posunięcia.

Oczywiście będę mógł wam to potwierdzić dopiero za rok :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności