Skocz do zawartości

Jak firma motywuje swoich pracowników

alumilut

Rekomendowane odpowiedzi

zrobisz coś lepiej niż inni dostaniesz podwyżkę.

zrobisz coś gorzej, wylatujesz.

zrobisz coś lepiej, zaprosimy Cię na spotkanie dla elity.

takie tam. z tego co ja się spotkałem.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Uważam, że odpowiednie motywowanie pracowników jest naprawdę wielkim wyzwaniem dla pracodawcy.

Niewątpliwie największym czynnikiem motywującym są pieniądze. Do lamusa możemy już schować wcześniejsze opinie, że pracownik powinien zarabiać tylko tyle ile potrzebuje na swoje utrzymanie.

Najgorzej jest gdy pracownik zarabia duże pieniądze dla firmy a sam dostaje "ochłapy" . Z autopsji wiem że 90 % takich pracowników albo odchodzi albo szuka innej pracy.

Motywować kaską niewątpliwie trzeba w sposób umiarkowany, bez przesady (bo pracownikowi również przewróci się w głowie). Przy dużych zarobkach widocznych przez pracownika trzeba odpalać min 20 % od wypracowanego zysku.

Kolejny czynnik bardzo motywujący to możliwość rozwoju personalnego i uczestnictwo w rozwoju firmy. Powiem tylko tyle, że w poprzedniej pracy zarabiałem nieźle jako kierownik , jednak brak rozwoju firmy powodował moje wypalanie (nie widzisz efektów swojej pracy) i wkońcu odszedłem.

Reszta to dobra atmosfera w pracy, wypady firmowe, wycieczki (obecnie najlepiej zagraniczne) itp

W czasach kryzysu polecić mogę : mocne i tanie niszczarki,oraz poleasingowe kserokopiarki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności