Skocz do zawartości

Dwie mapy strony, dla forum i portalu?

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam pewną stronę, gdzie portal oparty jest na Wp, forum na silniku smf. Wordpress posiada bardzo fajna wtyczkę o nazwie XML Sitemap, która oprócz automatycznego generowania mapy stron posiada jeszcze pare fajnych opcji.

Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że mam również forum...

Moje pytanie brzmi, czy jest jakiś sens tworzenia dwóch map stron ?

Forum postawione jest w subdomenie, forum i portal linkują do siebie wzajemnie, powiedzmy piszę newsa na portalu ,daję odnośnik do forum zeby newsa komentowac , na forum zaś daję link do pełnej treści newsa na portalu.

Warto bawić się w 2 mapy strony, czy olać wtyczkę do WP i za pomocą jakiegoś narzędzia, np powiedzmy gsiteclawler tworzyć mapy stron i dla portalu w domenie głównej i dla forum w subdomenie?

Pozdrawiam.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Mapa musi być w tej samej domenie, więc musisz stworzyć dwie. Tutaj znajdziesz więcej na ten temat: https://www.sitemaps.org/pl/protocol.php#location

Jeżeli masz plugin to lepiej go użyj zamiast narzędzia które przemierza całą witrynę - zaoszczędzisz na transferze.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności