Skocz do zawartości

[strona] http://wirusy.webwweb.pl

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

uff... z grubsza wyprodukowałem kolejny serwisik :) Trochę trzeba jeszcze uaktualnić ale do oceniania już się nadaje. Grafika na stronie tytułowej będzie docelowo pocięta żeby było widać ze coś się ładuje.

https://wirusy.webwweb.pl

Starałem się aby wyglądało to skromnie ale profesjonalnie. Czy ta strona budzi w Was zaufanie?

Z góry dzięki za uwagi.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

serwis nie dziala

właśnie coś mi się ta jedna subdomena szwankuje ale myślałem że to moja neo - w przypadku gdyby z podstawowego adresu się nie ładowało zapraszam na https://www.webwweb.pl/wirusy

To jak zwykle kilka uwag:

1. Menu z prawej strony jest malo czytelne - tzn nie widac ze tam jest menu.

2. Pod obrazkiem na stronie glownej nie podoba mi sie to puste pole. Ewidentnie tam czegos brakuje. Moze jakas cena albo cos innego do zapelnienia.

3. Np na tej stronie https://www.webwweb.pl/wirusy/?m=najwazniej...hy.antivirenkit brakuje mi czegos na gorze. Zaczyna sie to tak jakos bez wyrazu. Dodalbym jakies otwarcie strony. Obecnie wszystko zlewa sie w calosc.

To na poczatek :D

Jak zwykle strona jest wykonana prawidlowo jednak brakuje jej czegos co by spowodowalo, ze bedzie inna od pozostalych projektow. Brakuje jakiegos oryginalnego pomyslu. Wyglada to jakbys jechal wg jednego szablonu i nie szukal nowych form i pomyslow.

Jeśli to jest witryna czy serwis produktowy to jest zbyt oszczędnie...

ja mam wrażenie, że produkt został zrobiony przez 1-2 zapaleńców i "sprzedają " to jako open source.

Wszystko moim zdaniem trzeba próbować jakoś wizualizować.

Net to medium bardziej do oglądania niż czytania :D taka prawda niestety.

Więc to opakowanie całości serwisu ma przyciągać uwagę i skłaniać do wertowania dużej ilości tekstu.

To dobra robota ale potrzeba czegoś więcej - tu masz przerost minimalizmu.

Patrząc na czytelność to tak jak napisał Bartek - nie wiadomo co jest linkiem.

Chcę potestować właśnie takie rozwiązanie - strona prawie tekstowa ale ubrana w dobrej jakości kilka elementów graficznych i póki co uważam że to dobry pomysł na stronę internetową, ale mogę się mylić.

Przesadny minimalizm to nie jest dobre określenie - ja bym to nazwał mocną optymalizacją :D zarówno z nadmiernej ilości tekstu (lania wody) jak i grafiki.

Chciałbym aby Internauta na moich stronach komercyjnych otrzymywał "czystą informację" której szukał i dokonał zakupu będąc przekonanym że dokonał dobrego wyboru.

Ale oczywiście popracuję nad tym żeby to co ma być czytelne takie było. Rzeczywiście te szarości wszędzie mam trochę za jasne.

Co do optymalizacji - powiedzmy że chcecie pobuszować trochę po katalogu stron i znajdujecie dwa. W którym dłużej wytrzymacie?

https://www.start24.pl czy https://katalog.stron.pl

?

A ja mam wrazenie ze strona zostala przygotowana oszczednie ale w miare profesjonalnie.

Znajduje tutaj najpotrzebniejsze informacje - wraz z cena a to bardzo wazne. Oczywiscie brak formularza zamowienia jest celowy - prawda? :D

Troszke dziwne wrazenie sprawia jednak strona glowna, czegos tutaj brakuje. Wydaje sie jakas taka niedokonczona. Czegos brakuje po lewej stronie oraz na gorze.

Acha odnosnie gory - pomysl moze jeszcze o jakims tematycznym topie? Wszystkie strony az sie prosza o to aby byla jakas grafika u gory. Bo dla mnie kazda strona (w tej domenie) zaczyna sie jakos tak "nieoczekiwanie" ;)

Strona jednak wzbudza we mnie zaufanie i nawet zaryzykowalbym na niej zakupy:)

Na zlecenie litery w zdania składam.

Piotr skoro uwazasz, ze jest ok ;)

Podstawowe zasady typografi i usability mowia cos innego - totalnie.

Link musi byc widoczny jako link, tekst kontra tło powinno byc skontrastowane tak aby dalo sie to czytac. Naglowki powinny byc tytulem dzialu i jednoczesnie wskazowka gdzie user sie w danym momencie znajduje.

Nawigacja powinna byc widoczna i intuicyjna...

Co do:

https://www.start24.pl czy https://katalog.stron.pl niestety powiem tylko tyle, ze dosc podobnie albo bez wiekszych roznic... tu i tam informacja jest poprostu podana kiepsko i nieczytelnie.

Formularze i pozostałe elementy automatyki systemu sprzedaży pojawią się na samym końcu, dopiero jak teksty będą po korekcie.

Na razie nie mam pojęcia jak identyfikować zarejestrowanych Użytkowników Katalogu żeby mogli dostawać extra punkty za zakupy w tym sklepie. Mogę zrobić formularz typu "podaj swój login jeśli jesteś Użytkownikiem Katalogu" (tak prawdopodobnie będzie na superfoto.pl) ale wolałbym żeby ci zalogowani w www.webwweb.pl byli automatycznie witani imiennie po wejściu na wirusy.webwweb.pl.

Piotr skoro uwazasz, ze jest ok

Póki co mnie się podoba - oczywiście ten styl wymaga jeszcze włożenia dużej ilości pracy żeby spośród wszystkich podanych informacji (a wszystkie podane tam są ważne) wyróżnić te najważniejsze.

webfly - czy dowiedziałeś się z tej strony że AntiVirenKit to dwa niezależne skanery, które zapewniają blisko 100% zabezpieczenie?

Po którym kliknięciu dotarłeś do podstrony "Zamów AntiVirenKit 2004"?

tu i tam informacja jest poprostu podana kiepsko i nieczytelnie.

A to ciekawe.

gdzie user sie w danym momencie znajduje.

Naprawdę oglądając serwis wirusy.webwweb.pl nie wiesz w jakiej części aktualnie się znajdujesz? przecież są tytuły każdego działu i jest podświetlenie w panelu?

webfly - czy dowiedziałeś się z tej strony że AntiVirenKit to dwa niezależne skanery, które zapewniają blisko 100% zabezpieczenie?

Prawde mowiac nie... gdzie jest ta informacja?

Takie zalety powinny byc wlasnie ewidentnie wyroznione - tu musze przeczytac caly teks... długi, szary i dla mnie to wyglada jak open sourceowy produkt.

tekst:

AntiVirenKit 2004 professional to podwójna ochrona antywirusowa gwarantująca najwyższe normy bezpieczeństwa
jest napisany mniejsza czcionka niz reszta (firefox) czy chodzi o to zeby mniej byl zauwazalny? Jesli tak to dlaczego jest na samej gorzej strony?
Naprawdę oglądając serwis wirusy.webwweb.pl nie wiesz w jakiej części aktualnie się znajdujesz? przecież są tytuły każdego działu i jest podświetlenie w panelu?

A Twoim zdaniem to wystarcza? ;)

Wiem, ze wyjde na złośliwca i czepiacza - pamietajmy jednak, ze to najpierw sie sprzedaje opakowanie, a pozniej to co w srodku i tyle.

I wcale nie sugeruje tu, ze wszystko musi byc przeladowane grafika - ale sam tekst - to troche malo jak na serwis produktowy.

Wiem, ze wyjde na złośliwca i czepiacza

Absolutnie nie :!: Taki ma być charakter dyskusji - szczery i jeśli trzeba to aż do bólu - napewno nie będziemy wzajemnie głaskać swoich projektów jak to jest na innych forach.

Dzięki za wszystkie sugestie, mniej więcej wiem w którą stronę zmieniać projekt - wrzucę info jak już poprawię ;)

Moje 3 grosze.

Piotrek, cenie Twoje pomysły, ale chyba przegiąłeś z ta minimalizacja. Kolumna z tekstem powina byc jakos zaakcentowana, wyrozniac sie. A na gorze pusicł bym czerowny pasek (w kolorze pudełka) i na nim umieszczał nagłwki (jak chcsz moge Ci zorbic taki szybki rysunek ;))

Co do tego jak szybko dosedlem do kupna, odrazu, zoabczyłem duzo testy i pierwsze cos sprawdzilem czy da sie kliknac w okładke, dało sie zoabczyłem ceny i strone wyłaczylem - nie przecztałem nawet linki texu. Nie dlatego zeby zrobic Ci na zlosc, malo rzuca sie w oczy, jest malo zacjeczajace.

pozdrawiam Was ;)

"jak bylem mały, to byłem mały..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności