Skocz do zawartości

Czemu "kablowanie" jest złe?

michat

Czy kiedykolwiek Wysłałeś SpamRaport?  

88 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wysłałeś Spam Raport?

• tak
      14
    • nie
      32
    • tak, bo spamować mogę tylko ja
      4
    • nie, bo ja też spamuję
      17

Rekomendowane odpowiedzi

poddaje się ;) przestaje tłumaczyć czym się różnia serpy od indeksu ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

z tym kablowaniem to jest tak, nie każdy zgłaszający raporty to kablarz i nie każdy walczący o czyste serpy to niekablarz ;)

jak nie masz nic wspólnego z pozycjonowaniem i zgłaszasz spam to nie jesteś kablarzem

jak masz cos wspolnego z pozycjonowaniem, nie wazne czy white czy black i korzystasz ze spam raportu to jesteś kablarzem

na pytanie czy kablowanie jest złe, odpowiem: złe, bo to jest robienie do własnego gniazda...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

michat, a może dodaj do tematu ankietę "czy kiedykolwiek wysłałeś spam report?" Wiadomo, że w rozmowie większość napisze, że to złe, ale ciekawi mnie ile osób z tego forum kiedykolwiek doniosło w ten sposób Googlowi.

Czytając PiO zastanawiam się, czemu wszyscy uważają, że zgłaszanie spam raportów jest złe?

Ja liczę na konkretne i naprawdę wartościowe wypowiedzi, a nie: bo nie będę miał z czego żyć.

Moim zdaniem sprawa nie jest taka oczywista. Jeśli nie stosujesz spamu i zgłaszasz spam w czystych intencjach (czyste intencję nie są wtedy, kiedy zgłaszasz spam na konkurencję, a reszta jakoś nie razi cię w oczy) - ok.

Jeśli sam spamujesz (spamujesz nie zawsze równa się: pozycjonujesz) i zgłaszasz innych - bez komentarza.

była...

jak masz cos wspolnego z pozycjonowaniem, nie wazne czy white czy black i korzystasz ze spam raportu to jesteś kablarzem

co robisz zatem jak widzisz swoje teksty bezczelnie skopiowane w jakimś śmietniku ? prosisz u usunięcie ? ja nie mam czasu na szukanie właściciela i dyskusje mailowe. Pół biedy jak jest z link z follow, to niech tam skrót sobie ktoś ma - dlaczego nie.

Ale jak ktoś jest bezczelny i nie podaje źródła , to sorry ....przynajmniej dwa razy zaraportowałem ewidentne syfy nad syfami zawierające moje teksty skopiowane. I co ??? od lipca NIC a NIC - są jak były w indeksie.

Możecie mi przypiąć łatkę kablarza. Ale to też pewne doświadczenie - jak faktycznie działają spamreporty.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

dodałem opcję sondy, Lexy miała dobry pomysł.

też jestem ciekaw, kto i jakie ma doświadczenie...

moderatorów prosiłbym o usunięcie bezsensownych komentarzy z wątku.

a wracając do tematu.

chodzi o to, czy postrzegacie raportowanie jako zło i działanie na szkodę pozycjonerów, czy jako coś dobrego, co ma przyczynić się dla dobra ludzi, którzy zajmują się pozycjonowaniem?

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

co robisz zatem jak widzisz swoje teksty bezczelnie skopiowane w jakimś śmietniku ? prosisz u usunięcie ? ja nie mam czasu na szukanie właściciela i dyskusje mailowe. Pół biedy jak jest z link z follow, to niech tam skrót sobie ktoś ma - dlaczego nie.

Ale jak ktoś jest bezczelny i nie podaje źródła , to sorry ....przynajmniej dwa razy zaraportowałem ewidentne syfy nad syfami zawierające moje teksty skopiowane. I co ??? od lipca NIC a NIC - są jak były w indeksie.

Możecie mi przypiąć łatkę kablarza. Ale to też pewne doświadczenie - jak faktycznie działają spamreporty.

M

o widzisz, takiego przypadku nie brałem pod uwagę, według mnie w takiej sytuacji kiedy ktoś Ci faktycznie ukradl teksty nie jestes kablarzem, jeżeli uraziłem to przepraszam ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

niepoważne opcje w ankiecie IMO

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

IMO ta dyskusja nie ma większego sensu. To kwestia moralności. Nikt się tutaj nie przyzna, że donosi na swoją konkurencję. Tak jak mało kto przyzna się, że generuje dla różnych celów spam.

Jaki jest sens dywagować kiedy donoszenie jest dobre, a kiedy złe? Jedyny rezultat jest taki, że niektórzy po prostu będą mieli jakieś usprawiedliwienie przed samymi sobą, że nie są donosicielami. Na pewno nie da się wyeliminować takiego donosicielstwa.

Ja po prostu zakładam, że jeżeli zrobię coś co może zostać uznane za śmietnik to prędzej czy później to poleci (albo jakiś moderator/weryfikator to usunie, albo ktoś to podkabluje). I tyle, pracuję dalej...

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności