Skocz do zawartości

Czemu "kablowanie" jest złe?

michat

Czy kiedykolwiek Wysłałeś SpamRaport?  

88 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wysłałeś Spam Raport?

• tak
      14
    • nie
      32
    • tak, bo spamować mogę tylko ja
      4
    • nie, bo ja też spamuję
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak. Robiłem testy na hostingu na ovh. Założyłem na dwóch kontach spamiarki, zaindeksowałem je a potem zgłaszałem codziennie spamreport. Nic - pozycje się nie zmieniły. Najpierw były to dwie wiki. Potem wrzuciłem content z generatora - dalej nic. Było to prawie dwa lata temu.

Moim zdaniem albo spamreport nie działa dla stron nie znajdujących się w sensownym miejscu na popularniejsze frazy więc też nie grozi zapleczom, albo nie działa w ogóle.

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@Beerbant

Czy możesz napisać na jakim etapie od strony prawnej jest Twój spór z Szookiem

No to już wiemy kto sobie założył lewe konto :D

Parę lat temu niektóre kancelarie prawnicze umieszczały w Internecie listy dłużników. Zrobiła się z tego wielka zadyma. W niedługim czasie listy poznikały. Ponieważ widzę analogię w postępowaniu kancelarii prawniczych z postępowaniem Szooka chciałam się dowiedzieć czy sprawa została zakończona i w jaki sposób.

Czy nawet w najprostszym pytaniu trzeba się doszukiwać drugiego dna?

Panie Olciu staramy się nie mówić o sprawie Szooka bo o nieobecnych się nie mówi. A może nie jest on nieobecna ?

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Dam Ci bardzo krótką i bardzo poważną odpowiedź:
Czemu "kablowanie" jest złe?

Nie uczyła Cię mama?

Pozdrawiam, J.

I stąd prawie każdy lekarz wyciąga kasę na lewo, stąd problemy w PZPN :) Takimi gadkami tylko pokazujecie jak duże jest poparcie dla oszukiwania ;) Każdy robi po prostu w innej dziedzinie i ma inne pole manewru.

Druga sprawa, można "oszukiwać", ale zgodnie z regulaminem google... tylko każdy idzie na łatwiznę bo tak taniej i potem pretensje do wszystkich tylko nie do siebie.

Idąc dalej jeśli ktoś walczy o jakąś frazę i zgłasza konkurencję to się o tym nie dowie nikt przecież, chyba, że będzie na tyle głupi, że będzie się tym chwalił. Więc może tutaj ktoś wypisywać, że tępić takie osoby, ale w rzeczywistości jak będzie chodziło o pozycje, presje klienta to w końcu i tak się o to pokusi. Żadne akcje na PiO tego nie zmienią.

Osobna sprawa, że tak jak tutaj już napisała jedna osoba... spam raport to działa tak jak wcale.. no chyba, że po paru miesiącach. Więc cała ta gadka powinna się zacząć ile stron, które zgłosiłeś do spam raportu zostało usuniętych / ukaranych ;)

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

Z tego co słyszałem to większości tych raportów i tak nie czyta nikt, google zostało zaspmowane spam raportami znając polską rzeczywistość.

Może zrobić jeszcze ankietę:

Czy zaspamowanie googla lipnymi spam raportami to dobry pomysł? tak/nie.

Gdyby większość była na tak, to możnaby napisać jakiś wirus-skrypt do zarzucenia gogla spam raportami, żeby im się odechciało demoralizować ludzi. A może już takie coś jest?

Dlaczego uważam danie opcji anonimowego zgłaszania spam reportów za demoralizujące?

Właśnie z powodu anonimowości. Każdy może sobie wysłać raport nie ponosząc żadnych konsekwencji. Tak nie powinno być, bo można to robić wówczas dla żartów, albo do wykoszenia konkurencji. To jest takie niehonorowe.

pozdrawiam

Grzegorz

p.s. Wysyłajmy spam reporty na witrynę wuwuwu.google.pl ;-) To jest najbardziej spamerska strona na świecie. Wszędzie się wciska, wszędzie jej pełno. Czy chcesz, czy nie wszędzie tylko google i google. Google to, google tamto... rzygać się chce.

@Beerbant

Czy możesz napisać na jakim etapie od strony prawnej jest Twój spór z Szookiem

Olcia, czy możesz mi dać dostę do swojego konta bankowego ? ewentualnie zadowole się opisem ostatniego stosunku płciowego ...

niczym

każda strona z indeksu jest w serpach dla jakiejś frazy

gratuluje logiki :)

PS.

proponuję zacząć edukacje od nowa ;) i sprawdzić czym się różnią pozycje w wynikach na daną fraze od ilości zaindeksowanych stron w google

W tym jednym przypadku kapuś kapował w celu osiągnięcia tkz. korzyści własnych (do czego sam sie przyznał w pewnej udokumentowanej rozmowie) tak więc nie ma najmniejszej wątpliwości dlaczego to zrobił i wszelkie tłumaczenie tego podpierd**** o walce o czystość SERPów są totalnym skurw****em i inaczej tego nazwać nie można niestety ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Generalnie jest tak, jak mówi powiedzenie "jak już weszłeś/-aś między wrony, musisz krakać jak i one". Na forum jest podobnie. Wychylisz się lub powiesz za dużo, to zrobią z Ciebie męczennika-ewangelistę.

"Kochajmy się jak bracia a targujmy jak Żydzi" - A ja donoszę na konkurencję i co mi zrobicie? Nie stawiam żadnych syfiastych stron pod PR, site itp. Robię je dla użytkowników. Dlaczego moja ciężka praca (na ciężki content) ma pójść na marne, tylko dla tego że komuś się nie chce i ma mieć lepiej?

Chcecie zmieniać świat, to zacznijcie od siebie.

Dla przykładu weźmy hasło "opony". Tutaj jest ostra jazda bez trzymanki. Jak to powiedziała jedna osoba z którą miałem przyjemność współpracować ostatnio: "poziom skur*****wa określa konkurencja, jeżeli ostro napie******ją, to ja też mogę".

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Dlaczego moja ciężka praca (na ciężki content) ma pójść na marne, tylko dla tego że komuś się nie chce i ma mieć lepiej?

masz pretensje do garbatego, że ma proste dzieci ??

jak rozumiem donosisz na konkurencje z powodu własnej niemocy ? trochę to przypomina pretensje łopaty do koparki, że szybciej kopie :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jak rozumiem donosisz na konkurencje z powodu własnej niemocy ? trochę to przypomina pretensje łopaty do koparki, że szybciej kopie :)

Hehe, nie, bo sprawiedliwość musi być po mojej stronie :P

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Hehe, nie, bo sprawiedliwość musi być po mojej stronie :P

sprawiedliwość sprawiedliwością ale granata weź ;)

PS.

kiedys w sądzie chłopina zwrócił się do sędziego per "wysoka sprawiedliwości" a sąd go upomniał tak:

"tu nie ma sprawiedliwości tu jest sąd !!"

Nie uważam, że słanie raportów jest złe. Co prawda nigdy nie wysłałem i słać nie będę ale z punktu widzenia użytkowników google jest nawet dobre.

Tylko, że jeśli ktoś jest członkiem pewnej społeczności, udaje kumpla a potem podkłada świnię to już inaczej to zupełnie można oceniać i raczej z taką osobą nie chciałbym mieć nic wspólnego bo tylko czekać aż mnie przy pierwszej lepszej okazji sprzeda za 30 srebrników !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności