Skocz do zawartości

seo / sem naganiacze

var1at

Rekomendowane odpowiedzi

w całym tym Waszym "amoku" :) "szapoba" za reakcje dla 4people.pl :P

Pozdrawiam.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja swoją koleżankę nauczyłem w 2 godziny efektywnego posługiwania się seoquakiem i bezbłędnego rozpoznawania kto się pozycjonuje i na jakie frazy.

Jeśli ktoś dzwoni do pozycjonowanego już klienta i daje lepszą ofertę to wszystko jest OK - normalna konkurencja, ale jeśli specjalistka od pozycjonowania nie umie rozpoznać czy ktoś już jest pozycjonowany to bardzo źle świadczy o firmie. Dużym błędem byłoby domniemywanie, że za niekompetentym pracownikiem w słuchawce stoją najwyższej klasy specjaliści za klawiaturą.

a spotkaliście się z sms'ami w których oferowane są usługi seo?

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Jeśli ktoś dzwoni do pozycjonowanego już klienta i daje lepszą ofertę to wszystko jest OK - normalna konkurencja

No nie powiedziałbym, że wszystko jest OK. Jeśli ktoś pozycjonuje tylko SWLem to tak, bo w każdej chwili może zdjąć linki. Natomiast firmy pozycjonujące zapleczem ogólnodostępnym, czyli np. preclami będą do tyłu, bo po pozyskaniu klienta zainwestowali kase w pozyskanie linków na zapleczu nazwijmy je "ogólnodostępnym" z nadzieją na zwrot w przyszłości. Łatwo można sprawdzić kto jak pozycjonuje. W takim wypadku dzwonie do klienta firmy pozycjonującej zapleczem ogólnodostępnym i proponuje wykonanie usługi za połowę ceny bo i tak nic nie muszę robić. Pozatym każdy wie, że najtrudniejsze są początki, domenę, która jest już na większość fraz w TOP3 od roku czasu można łatwo niskimi kosztami utrzymać.

hahaha, bardzo zabawne;p

a poważnie, ja dostałem kiedyś takiego sms'a z promocją strony inetnetowej i coś tam prosili o wejście i zapoznanie się z ofertą, niestety nie pamiętam jaka to była firma, bo sms'a zignorowałem;p

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

I ja się dopiszę.. duża agencja, jeden z "liderów" rynku.

Wysyła do mojego dużego klienta ładnie zrobionego pdfa - full profeska, copywriterzy i dział marketingu naprawdę się postarali - bez szydery.

W pdfie darmowy seo audyt. Pełno danych wyciągniętych z wyszukiwarek automatem - site, BL, itd itd. Tylko, że np pole, w którym był wypisany site nie przewidywało, że ktoś może mieć site większy, niż 4 cyfry - było ograniczone do 9999. No dobra.. szczegół.

Na którejś stronie z kolei monitoring fraz.. oczywiście są pokazane frazy, których klient nie ma na stronie, nie sprzedaje takich produktów i nie jest nimi zainteresowany. A oni te frazy pokazują, jako słabe wyniki obecnej firmy SEO :)

.

I ja się dopiszę.. duża agencja, jeden z "liderów" rynku.

Wysyła do mojego dużego klienta ładnie zrobionego pdfa - full profeska, copywriterzy i dział marketingu naprawdę się postarali - bez szydery.

W pdfie darmowy seo audyt. Pełno danych wyciągniętych z wyszukiwarek automatem - site, BL, itd itd. Tylko, że np pole, w którym był wypisany site nie przewidywało, że ktoś może mieć site większy, niż 4 cyfry - było ograniczone do 9999. No dobra.. szczegół.

Na którejś stronie z kolei monitoring fraz.. oczywiście są pokazane frazy, których klient nie ma na stronie, nie sprzedaje takich produktów i nie jest nimi zainteresowany. A oni te frazy pokazują, jako słabe wyniki obecnej firmy SEO !!!

Hehe, przecież to SS :).

Też moi klienci dostawali takie ładne PDFy.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Hehe, przecież to SS

Ty się tu z Allegro nie śmiej, sam się teraz ogłaszam, ale pod innym szyldem ;P Daje radę coś czasem podłapać interesującego.

Z drugiej strony kolekcjonujemy oferty firm pozycjonerskich, najczęściej są to e-maile, nie powiem, wiele z nich jest nawet ciekawie przygotowanych. Jednak większość to wygląda na dzieło osób nie najlepiej obeznanych z tematem. Teksty reklamowe, przygotowane często na rażąco niskim poziomie, treść jest niezachęcająca, wiele pisanych jest zbyt profesjonalnie - niezrozumiale dla klienta.

Dzwonisz pod numer z tej, reklamy/ogłoszenia:

- A fakturę Państwo możecie wystawić ?

- Niestety, nie

Ale w ogłoszeniu/spamie: pozycjonujemy, wykonujemy, itp.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Dzwonisz pod numer z tej, reklamy/ogłoszenia:

- A fakturę Państwo możecie wystawić ?

- Niestety, nie

Ale w ogłoszeniu/spamie: pozycjonujemy, wykonujemy, itp.

Optymistyczna wersja, jest coś takiego jeszcze jak ryczałt, wtedy firma nie wystawia faktur. Pesymistyczna i najbardziej prawdopodobna, mamy do czynienia z osobą mało znającą się na rzeczy, a w dodatku nie prowadzącą DG :D

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

Telefon: Witam, jestem z firmy ... zajmującej się pozycjonowaniem ... blebleble. Chciałabym zaproponować pozycjonowanie państwa strony. (ciach - przerywam bo czas to pieniądz :D)

I pytam się: A którą stronę Pani ma na mysli?

Dostaje odpowiedź który to adres strony.

Więc pytam dalej: Dlaczego właśnie Pani wybrała tą jedną stronę? jeżeli firma posiada kilka/kilkanaście stron. A ta wymieniona znajduje się najwyżej z nich wszystkich, nawet w top 10 na wiele interesujących fraz? I tu najczęściej jest juz początek końca rozmowy.

Nie mówie tego wprost, ale daje do zrozumienia że proponują pozycjonowanie wypozycjonowanej strony. Jeżeli innych stron nie byli w stanie znaleźć to znaczy że biorą strony z pierwszych wyników wyszukiwania w googlu.

Mówimy o tym jak by to byli jacyś obcy ludzie z innych firm. A ich pracodawcy pewnie przesiadują tu na forum :)

.

Z drugiej strony kolekcjonujemy oferty firm pozycjonerskich, najczęściej są to e-maile, nie powiem, wiele z nich jest nawet ciekawie przygotowanych. Jednak większość to wygląda na dzieło osób nie najlepiej obeznanych z tematem. Teksty reklamowe, przygotowane często na rażąco niskim poziomie, treść jest niezachęcająca, wiele pisanych jest zbyt profesjonalnie - niezrozumiale d

No mam nadzieje ze u ciebie oferta to czysty profesjonalizm.

:]

Używaj Cuilla i Hakii

No mam nadzieje ze u ciebie oferta to czysty profesjonalizm.

:]

Jak każdego z nas : )

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności