Skocz do zawartości

[prywata] Proces za rejestrację domeny szook.tv?

M_S

Rekomendowane odpowiedzi

szook nie pilnował domeny to teraz ma;p

jednym słowem mnie to trochę bawi, bo z jakiej racji Ty masz im oddawać tą domenę?

czerpiesz z tego korzyści? ja tam bym szedł uparcie w zapartę;p

nawet działasz w tej samej branży ale co?

nie działasz na szkodę "szook", ani nic w tym stylu więc o co chodzi?

ja nie widzę powodów do oddania domeny, ale ja się nie znam;p

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Według mnie nie masz czego się bać !!!

Podstawowe informacje na temat pozycjonowania stron.. Czym jest pozycjonowanie Stron?

Nie miałeś żadnych reklam, nie reklamowałeś swojej firmy, nic nie sprzedawałeś itd. Gdybyś to zrobił, to wtedy miałbyś marne szanse, ale jeśli umieściłeś tylko jedną wzmiankę że strona "może" mieć taką tematykę o niczym nie świadczy. Przecież mogłeś testować wordpress`a, sprawdzić czy serwerek dobrze działa :) To o niczym nie świadczy.

Ogólnie lepiej zrób jakąś stronę nie związaną z SEO i prowadź ją. Tylko, że hobbystycznie ;) każde czerpanie korzyści majątkowej może być pretekstem do odebrania ci jej.

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Powoli, powoli.

Więc tak:

Patentujesz znak a nie nazwę. Po drugie patent odnosi się do znaku towarowego w przypadku tej samej dziedziny działalności. Możesz dwa razy opatentować ten sam znak towarowy (pod tą samą nazwą) jeżeli dotyczy to innych dziedzin.

Jednak sądzić się z Tobą mogą bo mogą dochodzić, że mają większe prawo do tej nazwy niż Ty. Jeżeli jednak wykażesz, że działasz w innej działce niż oni, że nie robisz tego w celu "podwindowania" ceny domeny oraz jak wykażesz, że pracowałeś na tą domenę (poniosłeś nakłady, czasowe, finansowe)- tu wygra ten co ma lepszego prawnika.

Sprawa jest skomplikowana, więc nie wiem, czy szook.pl będzie faktycznie zainteresowany procesem. Aha i jeszcze jedno - tego nie wiem - czy domena TV w ogóle podlega pod polskie prawo? Czy utrzymuje ną NASK? Jak nie, to w ogóle nie ma o czym mówić. Tak jak w przypadku domen com czy org.

EDITED:

sprawdziłem : domena TV

Musieliby Cię podać do sądu na wyspach Tuvalu na Pacyfiku. Zwykły trick. Nic więcej. Śpij spokojnie.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Sprawa wygląda trochę inaczej.

Wg firmy szook.pl naruszyłem ich znak towarowy wrzucając filmik dotyczący pozycjonowania na szook.tv (zbieżność tematyki z szook.pl).

Przyznaję, nie było to najszczęśliwsze posunięcie, zrobiłem to nieświadomie testując videobloga.

Dostałem propozycję przekazania domeny szook.tv jako zadośćuczynienie.

Naruszeniem nie było zarejestrowanie domeny szook.tv, ale wg. szook.pl wrzucenie tam tematu dotyczącego pozycjonowania.

Z moich informacji wynika, że sprawa została rozwiązana polubownie, więc nie ma sensu ciągnąć tematu. Zamykam.

Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę, że nieładnie jest dyskutować na temat kogoś, kto mnie ma możliwości wypowiedzenia się w danym temacie.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności