Skocz do zawartości

Dlaczego SWLe zliczają linki rel="nofollow" ?

General_Depet

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Skoro dla systemów linki z nofollow są pełnowartościowe to bez problemu możemy do linków systemowych dodawać nofollow ? Rozumiem że systemy które zliczają nofollow nie będą miał nic przeciwko temu.

hahaha - świetne Irek. Xann nie udawaj że nie wiesz do czego służy nofollow i nie pogrążaj się przynajmniej. Znakomicie sobie zdajesz sprawę że takie linki NIE POWINNY być zliczane a argumentacja że to by zachwiało strukturą punktowania stron to po prostu ominięcie problemu a problemy w życiu trzeba rozwiązywać. Może teraz będę tendencyjny ale GotLink w jakiejś części wybronił się z tej ciężkiej sytuacji:

"Przeliczenie punktów następuje po weryfikacji strony przy której dodatkowo serwis jest przydzielany do jednej z kilku grup np. dobra, standardowa, spam, "perfidny spam" (padł kiedyś w wątku taki zwrot).

Jeśli strona będzie spełniała warunki do zakwalifikowania jej do dobrych stron (do 15 linków, unikalna treść, estetyczny wygląd, pr>3) wtedy nastąpi także sprawdzenie linków wychodzących pod kątem nofollow."

czekam teraz co zrobi ponoć "najlepszy polski system" w tej kwestii...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Najpierw odpowiedz na moje pytanie. Czy linki z nofollow są tyle samo warte co bez ? Czy linki z systemu mogą mieć nofollow ?

Nie znam wartość linków , nie wiem ile jaki jest warty i wątpię żeby ktoś wiedział ile , cała wartości linka to jakaś teoria ale skoro przez tego linka coś przechodzi bot tzn ze ma jakaś wartość bo nawet możne nadawać się do indeksacji.

hahaha - świetne Irek. Xann nie udawaj że nie wiesz do czego służy nofollow i nie pogrążaj się przynajmniej. Znakomicie sobie zdajesz sprawę że takie linki NIE POWINNY być zliczane a argumentacja że to by zachwiało strukturą punktowania stron to po prostu ominięcie problemu a problemy w życiu trzeba rozwiązywać.

Argumentacji e podałem ci wyżej

Marketing internetowy dla firm

Nie znam wartość linków , nie wiem ile jaki jest warty i wątpię żeby ktoś wiedział ile , cała wartości linka to jakaś teoria ale skoro przez tego linka coś przechodzi bot tzn ze ma jakaś wartość bo nawet możne nadawać się do indeksacji.

Xann ale to jest NIEPRAWDA i wprowadzanie opinii publicznej w błąd ;) - przez taki link bot NIE PRZECHODZI i google jasno wypowiedziało się w tej sprawie - proszę więc nie siać dezinformacji. Postawmy wreszcie sprawę jasno - rel="nofollow" jak sama nazwa wskazuje NIE zostaje wzięty pod uwagę podczas poruszania się robota po naszym serwisie. Były już nawet testy na tym forum przeprowadzane do których link podałem we wcześniejszym poście - proszę więc uważnie je przeczytać.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Xann ale to jest NIEPRAWDA i wprowadzanie opinii publicznej w błąd ;) - przez taki link bot NIE PRZECHODZI i google jasno wypowiedziało się w tej sprawie

Ok ja nic nie mam do dodania ;)

OK żyj w przeświadczeniu że masz rację ale moim zdaniem to jest kolejny dowód na słabość twojego systemu w którym lepiej jest ominąć problem niż go rozwiązać - identycznie jest zresztą z domenami bez "www" ;)

.... to jest kolejny dowód na słabość twojego systemu .....

Nie grzeszysz rozumem , posłuchaj

1. linki wychodzące z systemu nie mają wartości nofollow

2. jeżeli masz na swojej stronie całą stertę linków wychodzący nawet z nofollow e-Welbink to bierze jako normalny link czyli dostajesz większy minus PKT

3. z PKT 1 i 2 wynika ze nie jesteś za bardzo bystry.

Xann, nie wiem z jakiego powodu obrażasz General_Depet... Jak widzę stosujesz metodę "najlepszą metodą obrony jest atak"... Tylko nie wiem czy wypada tak się bronić osobie która reprezentuje jeden z większych SWL...

Zauważ że gotlink zaproponował rozwiązanie dotyczące zliczania linków wychodzących i przede wszystkim dali pomysł na rozwiązanie problemu i chwała im za to ;)

eweblink zlicza linki i ok, jest to wasz pomysł na algorytm i my jako użytkownicy nie mamy za wiele do gadania i możemy się jedynie dostosować...

Chociaż ja osobiście nie wiem dlaczego SWL usilnie chcą zliczać linki z atrybutem nofollow... Jak dla mnie Google jasno wypowiedziało się jak traktuje takowe linki...

Ale tak jak mówiłem wszystko zależy od pomysł twórców SWL ;)

Gotlink rozwiązał problem linków z nofollow i problem ze stronami "bez www" i może takie rozwiązanie zaprocentuje w przyszłości ;)

[edit] drobna korekta ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

1. linki wychodzące z systemu nie mają wartości nofollow

Stary jak ja nie grzesze rozumem to Ty już jesteś totalnym d....kto pisze o SYSTEMOWYCH linkach "nofollow" ? dyskusja dotyczy zliczania samych linków wychodzacych z serwisu podczas dodawania jej jako strony linkującej w celu uzyskania PUNKTÓW - o co Ci więc chodzi człowieku ?

2. jeżeli masz na swojej stronie całą stertę linków wychodzący nawet z nofollow e-Welbink to bierze jako normalny link czyli dostajesz większy minus PKT

Stary albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo świadomie udajesz głupka - przecież NIE O TO CHODZI W TEJ DYSKUSJI. Zadaj sobie trochę trudu i przeczytaj topic od początku - chodzi o zliczanie linków wychodzących z atrybutem "nofollow" na niekorzyść ogólnej punktacji za stronę które nie powinno moim zdaniem mieć miejsca.

Dobra ja kończę w tym miejscu bo z Tobą się w ogóle nie da gadać - Ty nie rozumiesz co się do Ciebie pisze. Niech jest jak jest - Twoja sprawa.

Ja od lat 4 wiem ze rel=nofollow to pic na wodę fotomontaż no ale wpada taki General_Depet no i twerzdzi ze google napisało inaczej

Może ta dyskusja sprzed roku wam coś da TAK dla rel=nofollow!

Dla mnie akurat mkane to taki gosc co wie co mówi ale co tam młodzi mogą wiedziec kim jest mkane

Temat zamknety nie powiem General_Depet zabłysnąłeś

Xann ale to jest NIEPRAWDA i wprowadzanie opinii publicznej w błąd ;) - przez taki link bot NIE PRZECHODZI i google jasno wypowiedziało się w tej sprawie - proszę więc nie siać dezinformacji. Postawmy wreszcie sprawę jasno - rel="nofollow" jak sama nazwa wskazuje NIE zostaje wzięty pod uwagę podczas poruszania się robota po naszym serwisie. Były już nawet testy na tym forum przeprowadzane do których link podałem we wcześniejszym poście - proszę więc uważnie je przeczytać.

Skoro ustaliliśmy ze nofollow to pic na wodę to proszę na przyszłość jak nie wiesz nie siać dezinformacji wśród urzynków .

Skoro ustaliliśmy ze nofollow to pic na wodę to proszę na przyszłość jak nie wiesz nie siać dezinformacji wśród urzynków .

Cios poniżej pasa - teraz to jesteś już żenujący. Gdzie napisałem że się z Tobą zgadzam ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności