Skocz do zawartości

Dlaczego SWLe zliczają linki rel="nofollow" ?

General_Depet

Rekomendowane odpowiedzi

No z Tobą nie ale wiele lat temu z innymi pozycjonerami. Pozycjonowanie nie zaczęło się od Ciebie długo długo przed Tobą byli inni którzy to ustalili , proponuje więcej testów testów i jeszcze raz testów a nie będziecie wprowadzać bezsensowych algorytmów.

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No z Tobą nie ale wiele lat temu z innymi pozycjonerami. Pozycjonowanie nie zaczęło się od Ciebie długo długo przed Tobą byli inni którzy to ustalili , proponuje więcej testów testów i jeszcze raz testów a nie będziecie wprowadzać bezsensowych algorytmów.

To pisz normalnie bo cytat poniżej:

Skoro ustaliliśmy ze nofollow to pic na wodę to proszę na przyszłość jak nie wiesz nie siać dezinformacji wśród urzynków .

jasno wskazywał na to jakobym to ja miał się z Tobą zgodzić co nigdy nie miało i nie będzie mieć miejsca. Pozycjonowania nikt nie ustalił ani Ty ani Ci pozycjonerzy przede mną - siejesz hipokryzję bo właśnie wskazałem link do starego tematu - TESTU z "nofollow" autorstwa Erbita gdzie ów pozycjoner dobitnie wykazał że "nofollow" powoduje pominięcie takiego linku przy poruszaniu się bota po stronie....ale co Ciebie to interesuje nie ? Przecież Ty posiadłeś wszystkie mądrości tego świata i wiesz lepiej...

i nawet to że się ze mną nie zgadzasz jest OK - Twoja sprawa...tylko normalny człowiek napisał by o tym kulturalnie - Ty z kolei wolisz odwracać kota ogonem i bronić się przez bezsensowny i z góry skazany na porażkę atak.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

... Przecież Ty posiadłeś wszystkie mądrości tego świata i wiesz lepiej...

General_Depet musisz się z tym pogodzić ze jest wile osób tu na PIO z dużo większym doświadczeniem od Ciebie , jak to zaakceptujesz nie będziesz się tak bulwersował.

Twoje wypowiedzi typu:

hahaha - świetne Irek. Xann nie udawaj że nie wiesz do czego służy nofollow i nie pogrążaj się przynajmniej.
czekam teraz co zrobi ponoć "najlepszy polski system" w tej kwestii...
OK żyj w przeświadczeniu że masz rację ale moim zdaniem to jest kolejny dowód na słabość twojego systemu

Są szukaniem zaczepki a nie normalnej dyskusji na argumenty. Jeżeli chcesz już z kogoś robić hahahahahha to miej jakiś mocny argument w rękach a nie : bo tak Google napisało.

Pewne rzeczy niektórzy odkryli lata temu a nie piszą bo są oczywiste, temat jest tak stary jak to forum.

Jeżeli będziesz miał jakieś pytania chętnie służę pomocą

zaśmiałem się nie z Ciebie tylko z dość przewrotnego postu Irka - więc nie bardzo wiem o co chodzi Ci w tej kwestii. Co do "najlepszego systemu wymiany linków" - to tak właśnie lansujesz eweblinka w każdym poście....a co do słabosci systemu to wyraziłem tylko swoje zdanie nie było tam nic co mogłoby Ciebie urazić....ale oczywiście ja jestem małe "p" a Ty duże "P" ;). Skończmy to bo widze że do Ciebie nic nie przemawia.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

mmarek, piękna puenta ;)

Xann, generalnie nic do Ciebie nie mam bo nawet się nie znamy, jednak coraz bardziej irytujące są twoje wypowiedzi, jako eksperta w dziedzinie SEO - abstrachując od tego czy masz rację czy nie. Sama "jakość pisania" jest na niskim poziomie. IMHO - psujesz sobie opinię ostatnio...

To tyle w ramach wyjaśnienia następnego zdania. PM lubi prywatne wycieczki, forum nie.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Kuzyk luknij napisałem wyjaśnienie https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=461081 a że kolega uparł się zaimponowac .

mmarek e-weblink emituje linki w postaci takiej a nie innej i o ile nie mam nic przeciwko żebyś sobie zmieniał kod czy charakter linków innych systemów lub własnych to zmiana charakteru wyświetlania linków w e-weblinku jest równoznaczna z rezygnacją z systemu.

Lukas_79 no ty to merytorycznie i w temacie zagasnąłeś może walkę z pisaniem na temat zaczniesz od siebie ?

Lukas_79 no ty to merytorycznie i w temacie zagasnąłeś może walkę z pisaniem na temat zaczniesz od siebie ?

Na to pytanie odpowiem, jak ktos zyczliwy przetlumaczy je na polski.

Xann - skoro tak pewnie czujesz sie w temacie to pewnie robiles testy i przedstawisz nam swoje wyniki ?

a nie rzucasz arty napisane grubo ponad rok temu ? - sprawdzales, jak jest teraz ?

Kuzyk luknij napisałem wyjaśnienie https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=461081 a że kolega uparł się zaimponowac .

Tam nie było żadnego wytłumaczenia a ja nie miałem zamiaru nikomu imponować. Kręcisz migając się od odpowiedzi - kiedy już wyciągnąłem od Ciebie informację że Twoim zdaniem linki z "nofollow" są tak samo "follow" jak cała reszta Ty próbujesz odwrócić całą sytuację na swoją korzyść pokazując jaki jesteś "P" a jaki ja malutki i niedoświadczony. To prostackie działanie i zrozum wreszcie że ludzi i ich opinie trzeba szanować. Oczywiście na post mmareka jestem pewny że nie odpowiesz merytorycznie bo po co ?

Obi Wan'ie, moc Cię opuściła? Jeżeli linki z rel=nofollow mają moc, to dlaczego nie pozwalasz włożyć tego atrybutu? Może jednak nie mają mocy? To dlaczego w takim razie liczysz te linki?

Przez te linki przechodzi bot nadają one sie bardzo dobrze do indexacji mają one taką samą moc jak dzisiaj postawiony precel i wrzucony do SWL

Ja zadam CI pytanie odwrotne jaką moc mają linki ? I jak ją obliczasz bo ja zielonego pojęcia nie mam jaką ma wartość link z PR5 a jaką z PR0 - słucham Lukas_79 też może pomóc

Ja zadam CI pytanie odwrotne jaką moc mają linki ? I jak ją obliczasz bo ja zielonego pojęcia nie mam jaką ma wartość link z PR5 a jaką z PR0 - słucham Lukas_79 też może pomóc

Xann - jak jak nie masz zielonego pojęcia jaka jest roznica między linkiem z PR 5 a z PR 0 to lepiej sie chyba za uprawe roli zabrac

to na jakiej podstawie premiujesz strony za PR ? (chyba dajesz wiecej punktow za PR ? i nie masz pojecia dlaczego te strony w systemie otrzymuja wiecej punktow ? )

Przez te linki przechodzi bot
przechodzi i to zapewne nie jeden :rotfl: Ale nie zapisuje ich do sieci linków... czyli nie powinny mieć żadnej wartości dla bota... a tylko dla przeciętnego zjadacza chleba który moze sobie na niego kliknąć...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Lukas_79 jak zwykle gadasz bez sensu bo jeszcze nie zauważyłem w Twojej wypowiedzi czegoś merytorycznego w tym temacie, jesteś pod bijaczem tematów ? Jeżeli wiesz jaką wartości ma PR5 a jaką PR0 to powiedz chętnie się czegoś dowiem a jeżeli masz zamiar podbić temat jakąś pyskówką to daruj se albo spręż się i wyduś coś mądrego.

Mich@ł skoro przechodzi to nadaje się do indeksacji stron, a całe grono userów indeksuje nowe strony e-Weblinkiem , link nofollow nie przekazuje raczej mocy jest to taki sam link jak z świeżo postawionego precla czyli link indeksacyjny a nie pozycjonujący.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności