Skocz do zawartości

[projekt] NBC.pl - Program Publikacji Informacji Prasowych.

NBC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

NBC.pl - News Business Center

Mamy przyjemność zaprezentować nowy produkt właścicieli LinkMe.pl - NBC.pl ( News Business Center ).

NBC.pl jest programem zautomatyzowanej wymiany informacji prasowych. NBC.pl to nie kolejny SWL. To nie kolejne skupisko spamu - jakich obecnie pełno w internecie.

NBC.pl jest pierwszym tego typu projektem umożliwiającym zautomatyzowaną publikację informacji prasowych. To program zaprojektowany z myślą o małych i średnich przedsiębiorstwach. Działa w oparciu o bazę starannie wyselekcjonowanych serwisów, pomiędzy którymi następuje wymiana dodawanych przez przedsiębiorców komunikatów prasowych. O jego sile stanowi jakość poszczególnych serwisów oraz skrupulatne kierowanie właściwych informacji do zainteresowanych nimi odbiorców. Dzięki temu NBC.pl umożliwia efektywne stosowanie reklam kontekstowych.

Z punktu widzenia przedsiębiorcy, z pewnością, ważna jest łatwość instalacji, funkcjonalność i prostota obsługi projektu. Panel użytkownika zawiera wiele użytecznych narzędzi m.in. kreator wyglądu informacji, czy możliwość zlecenia jej napisania copywriterom. Zaletą nbc.pl jest możliwość zamieszczania zdjęć oraz sposobność publikacji obszernych informacji prasowych (do 20 tysięcy znaków).

Firmy, na coraz większą skalę, inwestują w swój internetowy wizerunek a system pozwalający na bezpośrednie zamieszczanie informacji prasowych oraz gwarantujący ich zintegrowany kolportaż, to wygodne narzędzie, umożliwiające skuteczne zaistnienie przedsiębiorstwa w sieci.

INSTALACJA SYSTEMU

Instalacja polega na skopiowaniu plików instalacyjnych z panelu użytkownika na Państwa serwer ftp oraz wklejenia odpowiedniego kodu na stronie głównej oraz wybranej podstronie w przypadku. Skrypt powinien zostać zainstalowany wyłącznie na stronie głównej Twojego serwisu. System wyświetla na home page od 1 do 10 linków prowadzących do artykułów, które są tworzone na Twoim serwerze. Docelowo na Twojej stronie może znaleźć się maksymalnie 100 artykułów. Na chwilę obecną max ustawiliśmy na 15.

1. Dodaj stronę do Panelu użytkownika.

- Tytuł strony - wpisz krótki tytuł charakteryzujący stronę , na której chcesz zainstalować system.

- Wyświetlanie treści artykułów:

a) opcja 'automatycznie we wskazanym katalogu' sprawi, że artykuły pojawią się w postaći: www.TwojaDomena.com/NazwaKatalogu/podstrona-1.php

:) opcja 'ręcznie poprzez wstawienie odpowiedniego kodu' sprawi, że artykuły będą pojawiac się pod adresem: www.TwojaDomena.com/TwojaPodstrona.php?idp=1

2. Po dodaniu strony sciągnij skrypt instalacyjny oraz wypakuj z niego pliki i postępuj zgodnie z opisem znajdującym się w pliku readme.txt. Wgraj pliki je na serwer. Pamiętaj aby nadać prawa 666 dla katalogu oraz pliku txt.

3. Gdy skrypt został zainstalowany kliknij w link w Panelu Użytkownika: Moje konto > Moje strony > Lista stron: 'Wykonaj Test'. Pojawienie się zielonego napisu "ZAINSTALOWANA" świadczy o poprawnej instalacji. Teraz strona oczekuje na zatwierdzenie przez moderatora systemu. Do systemu nie są przyjmowane serwisy o wątpliwej wartości merytorycznej.

4. Pamiętaj, że zmiana np. nazwy katalogu czy zmiana rozszerzenia plików zobowiązuje Cię do ponownego przeprowadzenia testu instalacji.

Strony są przeglądane przez moderatorów kilka razy dziennie. Nie przyjmujemy serwisów typu: opisy gg, katalogów, tekstów piosenek, dmoz, wiki, serwisów zapleczowych, seriwsów imitujacych blogi a w rzeczywistości sprowadzających się do 5 wpisów itp.

DODAWANIE ARTYKUŁÓW

1. W przypadku gdy chcesz dodać wiele artykułów zalecamy utworzenie kampanii, pozwoli to na łatwiejszą nawigację np. 'klient 2' - wszystkie artykuły danego klienta

2. Tematyka artykułu. Program NBC.pl jest programem wymiany reklamy kontekstowej. Po zebraniu dostatecznie dużej ilości serwisów reklamy będą przydzielane zgodnie z tematyką danego serwisu.

3. Adres linku z artykułu - dodaj URL który ma być wyświetlany w artykule, obok dodaj anchor linku. Do danego artykułu możesz dodać jeszcze dodatkowe 2 linki z różnymi anchorami prowadzące np. do innych podstron tego samego serwisu. Nie promujemy spamu, nie zezwalamy na 'upychanie' linków. NBC.pl jest z założenia programem wymiany informacji prasowych.

4. Tytuł artykułu - ten tytuł będzie pojawiał się jako anchor prowadzący z innych stron do danego artykułu. Podczas dodawania nowego artykułu możesz dodać 1 tytuł, jednak masz możliwość dodania aż 10 unikalnych tytułów podczas edycji artykułów. Będą one wyświetlane w sposób losowy. Gorąco zachęcamy do korzystania z tej opcji.

5. Słowa kluczowe - prosimy o wpisywanie 10 lub większej ilości słów kluczowych. Będą brały one udział w losowaniu podczas generowania artykułów. Słowa kluczowe muszą być ściśle powiązane z artykułem.

6. Treść artykułu - treść musi być zgodna z regulaminem programu NBC. Zabronione jest kopiowanie treści z innych źródeł. Artykuły dodane do programu NBC muszą być własnością właściciela konta i nie mogą być rozpowszechniane poza programem NBC.pl. W treści artykułu klikając na zieloną ikonkę dodaj link zdefiniowany powyżej.

7. Dodaj zdjęcie - masz możliwość dodania zdjęcia do artykułu.

8. Po dodaniu artykułu jest on przesyłany moderatorowi do akceptacji. Każda zmiana w treści artykułu po jego wcześniejszym zaakceptowaniu wymaga ponownej weryfikacji przez moderatora. Pamiętaj, że nie promujemy spamu. Artykuły spamowe nie będą zatwierdzane a użytkownicy nie stosujący się do zasad regulaminu będą banowani bez możliwości powrotu do programu.

MOJE ZLECENIA

Jest to miejsce gdzie możesz zlecić przygotowanie profesjonalnych informacji prasowych. Możesz również składać oferty w interesujących Cię zleceniach. Należy pamiętać, że niedopuszczalne jest zlecanie kopiowania treści z innych serwisów bądź samo wykonywanie kopii. Napisane i sprzedane teksty nie mogą być wykorzystane poza programem NBC.pl. Zleceniodawca może w dowolnym momencie zamknąć zlecenie i wyłaniając (lub nie) zwycięzcę. Zwycięzcę można wyłonić maksymalnie do 10 dni po zamknięciu lub wygaśnięciu zlecenia. Wyłonienie zwycięzcy jest wiążące dla obu stron (zleceniodawcę i zleceniobiorcę) a udowodnione niewywiązanie się z transakcji przez którąś ze stron będzie miało skutki prawne. Wyłonienie zwycięzcy jest możliwe do czasu wygaśnięcia zlecenia. Zleceniobiorca może poprosić o wycofanie jego oferty jednak zleceniodawca nie musi uwzględniać tej prośby. Zleceniobiorca może również do czasu zamknięcia zlecenia edytować swoją ofertę.

https://NBC.pl

Zapraszamy do uczestnictwa.

Masz pytania - office[$a$]nbc.pl

-dla moderatora -

poprawione zgodnie z wytycznymi regulaminu działu

od moderatora

lepiej późno niż wcale ;)

-dla moderatora-

tak Irku, co racja to racja :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Nie zależy nam na ilości , naszym celem jest jakość. NBC nie jest samopowielającym się spamem.

Docelowo wystarczy nam wszystkim ok 500-1000 naprawdę wartościowych serisów a nie 100.000 subdomen pochodzących z 1000 domen..

Siłą NBC ma być jakość serwisów oraz prezentowanych informacji. Zgodność z wytycznymi wyszukiwarek, dopasowanie tematyczne (juz przy kilkuset domenach)

Przez 'wartosciowy serwis' mamy na myśli serwis robiony przez uzytkownika i dla uzytkownika a nie botów.

Wartosciowym serwisem nie będzie dla nas precel z 1000 unikalnymi postami ale kazdy niewiadomo o czym jest.. A wartościowym serwisem będzie dla nas prosta strona o malarstwie składająca się z 7 podstron z bitmapą 400kb jako tło , pisana hobbystycznie w archaiczny sposób w pajączku przez osobę zajmującą się malowaniem pięknych obrazów....

O możliwościach programu NBC.pl nie ma co się rozpisywać - trzeba przekonać się samemu.

Nie jest on przeznaczony dla wszystkich.

pozdrawiam i zachęcam do testowania

Bardzo dobry pomysł pod warunkiem, że faktycznie utrzymacie jakość serwisów i artykułów. Co bym dodał:

- możliwość ustawienia akceptacji przez właściciela witryny artykułu / lub jego odrzucenia

- nie napisałeś co trzeba prócz zarejestrowania zrobić by móc publikować artykuły (czy trzeba mieć punkty / własne serwisy w systemie)

- dodałbym tez możliwość dzielenia artykułów na podstrony ponieważ 20 k znaków to sporo jak na jedną podstronę i warto to podzielić

Z przyjemnością będę obserwował rozwój systemu.

Ogólnie dalej nie czaje co to w końcu jest. Czy program reklamowy który ma pośredniczyć w wymianie reklamy, czy system pozycjonujący nastawiony na tematyczne zaplecza. Skoro ma to być serwis dla ludzi a nie botów to mój serwis np. www.yGry.pl się nadaje ? Mało tam unikalnego kontekstu :(

No dobra dodam mój serwis dostanie pkt i co ja z nimi se zrobie !!! Czy dostane wyświetlenia moich artykułów na stronach partnerskich ? jeśli tak to co mi to da ? czy linki na tych stronach są pozycjonujące, czy z rel=nofollow ? No i czy wpisy są statyczne, czy losowo się zmieniają ?

Ogólnie to jak ktoś by chciał z tego korzystać to na pewno na masową skale, a nie tylko z marną ilością punktów. Więc jeśli wam chodzi o unikalne tematyczne zaplecza to jeszcze ok. Ale jak chcecie by te serwisy były odwiedzane przez ludzi i korzyści dla reklamodawców w postaci trafiku z tych reklam, to się przydał by jakiś inny sposób naliczania punktów np. jakieś dokładne statystyki odwiedzin ...

Zacznij zarabiać!!! - Nawet 5000$ miesięcznie!

Jest to Program wymiany informacji prasowych którego produktem ubocznym ( jesli mogę tak powiedzieć ) jest bardzo mocne pozycjonowanie za pośrednictwem wysokiej jakości linków. Oczywiscie ze nie ma nofollow ;)

O mozliwosciach konfiguracyjnych przekonasz sie tylko uzywając systemu..

-50 keywords z ktorych losujemy kilka..

-10 roznych titles

-definiowanie title , key, desc dla podstron wysweitlajacych artykuly

-rozbudowana mozliwosc konfiguracyjna mapy artykułów

-limit na 1 artykuł do 40 lokalizacji (do ustalenia..)

-mozliwosc dostosowania szablonu strony do Twoich potrzeb

-mozliwosc definiowania nazw plikow i sposobu wyswietlania..

-zintegrowany system ogloszen - zlec wykonanie artykuly za parę pln

-mocne moderowanie

-mozliwosc dodania zdjęcia

-mozliwosc banowania niechcianych artykułów

-brak spamu

.

.

.

W systemie będą tylko wartościowe serwisy, gdy ilość domen przekroczy kilkaset to włączymy tematyczne przydzielanie artykułów.

ygry.pl - ciezko powiedziec jednoznacznei czy to wartosciowy serwis jesli jutro podasz mi 20 takich domen .. Prawda jest taka ze gry online, senniki, opisy gg, filmiki youtube sa robione masowo.. ta sama baza danych lecz wymieszana lub delikatnie zmeiniona recznie czy za pomocą skryptów.

widzę ze nie masz zainstalowanych zadnych systemow wymiany linkow wiec mniemam ze dla Ciebie ma ona jakąs niematerialną wartość ;) ale jak wspomniałem w regulaminie dostepnym na forum nbc ta tematyka jest tematyką podejrzaną

pozdrawiam i zapraszam do testów

Nom widze, że ciekawy system. co do ygry.pl to serwis zarobkowy, a nie zapleczowy. CO prawda dopiero prowizorka, ale brak czasu ostatnio.

Potestować to bym i może potestował tylko nie mam co tam podpiąć ;) skoro ygry.pl nie wejdą to nie mam bardziej wartościowej strony ;) od przyszłego tygodnia startuje kampania reklamowa za około 5000 zł miesięcznie ... i heh no dla mnie jest bardzo wartościowy i jest serwisem dla luddzi. I taki paradoks trochę wychodzi bo serwisy dla ludzi nie wchodzą ponieważ mają za słaby kontekst, a serwisy z dobrym kontekstem znowu nie wejdą bo są dla botów ;)

Może jakieś wytyczne co do serwisów jakie miały by się tam znaleść ? i jakie robić pod ten system ? I kilka przykładów na stronkach jak to wszystko ma wyglądać by się przydało ...

Zanim w te pędy przybiegliście na forum PiO ogłosić swoja ofertę trzeba było napisać kilka-kilkanaście tekstów, dodać na swoje strony internetowe i pokazać jak to wygląda w praktyce. A tak - prawie spaliliście projekt na wstępie.

Eksperyment Discover.pl

yeden - Ciebie przeciez i tak nigdy sie nie da zadowolić gdy słyszysz gdzies linkme.. dla Ciebie to nasz grudniowy projekt juz w tym momencie też jest juz spalony

napisałbym cos więcej ale nawet nie mam ochoty z uwagi na Twoje dalsze wywody

przez najblizszy miesiąc obiecuję, ze nic nowego nie wypuścimy, mozesz spac spokojnie ;)

User2007 - tutaj masz informacje czego nie przyjmujemy https://nbc.pl/forum/viewtopic.php?id=4

pozdrawiam

przeczytałem wszystkie zasoby typu forum faq i nie znalazłem tam prawie nic. Dalej nie wiem czy jest to zwykły system wymiany linków , do dobra niby jest wymiany artykułów ale to jeszcze gożej bo jakieś bzdety o sporych rozmiarach będą mi tylko serwis zaśmiecać.

musicie się zdecydować czy chcecie robić systemy do pozycjonowania czyli do robotów, czy dla ludzi. NIe da się tego pogodzić.

Ogólnie mogło by to być fajnie jeśli był by to program reklamowy a nie SEO i podobne serwisy mają jakiś dział z artykułami na dany temat ... ale to w tedy program dla ludzi a nie robotów ;p i to już naliczanie punktów nie pod względem PR, ale ilości oglądalności prowadzony przez jakieś solidne algorytmy statystyk ...

co do seo to tego już sporo jest i pamiętajcie, że SEO to tylko mała część rynku i może warto by pomyśleć nad rozwojem jakiś innych programów marketingowych ... ?

Ogólnie to już dość mam programów za pkt ... dlaczego nie wprowadzić wynagrodzenia w PLN ? Ci co chcą dorobić na swoich stronach dostawali by siano, a ci co chcą reklamować swoje stronki zapłacą ... a wy macie kase za pośrednictwo. Takie rozwiązanie napędzało by system ...

yeden - Ciebie przeciez i tak nigdy sie nie da zadowolić gdy słyszysz gdzies linkme

Przez grzeczność nie zaprzeczę, zwłaszcza, że pamiętam wymianę maili z tzw. adminem. Za to elitelink sobie chwalę, chociaż niedokończony i też podobno z tej samej stajni. ;)

Rozumiem, ze z braku powszechnego entuzjazmu zabieracie swoje zabawki i wracacie na swoje podwórko? Tylko na miesiąc? Jak ja to wytrzymam. ;)

Eksperyment Discover.pl

jest to system ktory bedzie dopasowywał reklamę do tresci strony

co oferujemy: mocne narzedzie do pozycjonowania, skuteczny system publikacji informacji

co do $ - napewno będzie możliwosc zarabiania na wymianie artykułów, dlatego chcemy skupic wysokiej jakosci serwisy, jednak aby wszystko ruszylo pełną parą potrzeba zebrac troszkę serwisów..

Nie chodzi o zaplecza bo wtedy ten system byłby taki jak kazdy inny, juz za duzo jest w internecie spamu.

Jeśli ktoś szukał dobrego programu gdzie może bez zadnego ryzyka dodać swoją wartościową stronę to niczego lepszego nie znajdzie niz nbc.pl.

pozdrawiam

Cieszę się, że w końcu ktoś wpadł na pomysł, aby zrobić system dla porządnych stron.

Moim zdaniem jedną z głównych zalet systemu, jeśli chodzi o dodawanie swoich wartościowych stron, na których nie chcieliśmy nigdy umieszczać żadnego systemu wymiany linków, jest to, że nie umieszczamy na stronie głównej i podstronach linków zewnetrznych, a jedynie linki wewnętrzne, prowadzące jakby do części naszego serwisu..

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z zamierzeniami autorów, to będzie można otrzymać bardzo mocne linki tematyczne, bez żadnego spamu.

Dodatkowo taki artykul można sobie podlinkować, a co za tym idzie wzmocnić moc linku w nim zawartego. Chyba nie musze pisać, że taki link będzie dużo mocniejszy od linku z jakiegoś presella, na którym są artykuły na przeróżne tematy ;-)

Z tego co widzę system jest bardzo rozbudowany i ma chyba wszystkie opcje, które możnaby sobie wymyśleć.

Gratuluje autorom pomysłu i mam nadzieje, że system będzie tak mocny jak się zapowiada i nie stanie się kolejną spamiarką.

wysyłam przykladowy serwis na PM

Artykuły są integralną częścią strony, mozna instalować na katalogach lub plikach ..

Mozliwosc zabudowania artykułów sprawia , ze mozesz dopasowac wyglad do swoich potrzeb by serwis wyglądał dobrze :)

zresztą sam zerknij na link.. co będę opowiadał :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności