Skocz do zawartości

WP - problem!

tom_net

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

zainstalowałem WP na serwerze. Wszystko poszło OK, ale niestety nie działa żadna strona poza główną i register. Panel admina działa. Nie wiem co się dzieje. Próbowałem wyczyścić wszystko i wgrać od nowa, ale to nic nie zmieniło. Strona o której mówię to www.jakasdomena.pl.

Bardzo proszę o wskazówkę jak to naprawić.

PS. Instalowałem na tym serwerze też inne blogi. Ale tylko z tym i innadomena.pl mam problem. Reszta działa jak powinna. Czy to może być wina tego, że domeny jakasdomena i innadoemna są zarejestrowane w dropped (pozsotałe w home.pl)?

pozdrawiam

Tomek

EUREKA!

Należy dodac plik .htaccess to katalogu: /domains/TWOJA_DOMENA.pl/public_html

o zawartości

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

M_S, dziękuję bardzo za wskazówkę. Zastanawia mnie tylko dlaczego na tym samym serwerze i innej domenie działało bez problemu... ODP: Dlatego, że tam nie zmieniłem nic w permailnk :D.

T.

@tom_net - systemy operacyjne które nie używają systemu pliku FATx zazwyczaj posiadają coś takiego jak uprawnienie do plików i katalogów.

I teraz w zależności od tego jak tam masz poustawiane to albo plik zrobi sie sam albo trzeba go stworzyć albo nawet wpisać to co tam powinno być.

A tu kawałek kodu który jest z WP i odpowiada za to

/**
* Updates the htaccess file with the current rules if it is writable.
*
* Always writes to the file if it exists and is writable to ensure that we blank out old rules.
*/

function save_mod_rewrite_rules() {
global $wp_rewrite;

$home_path = get_home_path();
$htaccess_file = $home_path.'.htaccess';

// If the file doesn't already exists check for write access to the directory and whether of not we have some rules.
// else check for write access to the file.
if ((!file_exists($htaccess_file) && is_writable($home_path) && $wp_rewrite->using_mod_rewrite_permalinks()) || is_writable($htaccess_file)) {
	if ( got_mod_rewrite() ) {
		$rules = explode( "\n", $wp_rewrite->mod_rewrite_rules() );
		return insert_with_markers( $htaccess_file, 'WordPress', $rules );
	}
}

return false;
}

@alumilut - często radzisz bardzo dobrze ale tym razem to nie jest najlepsza rada, bo trochę dziwna to metoda instalować ponownie skrypt jak nie działa mały drobiazg, to tak jak bym polecał robić format C gdy komuś nie che sie uruchomić notatnik (bo go sam skasował).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności