Skocz do zawartości

modyfikacja os commerce

alerteck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Panowie takie mam pytanko. Buduje sklep z e-bookami. Może oklepany temat a może nie - nic nie zaszkodzi mi spróbować. Problem polega na tym że próbuje cos takiego zrobić na oscommerce. Cała funkcjonalnosc sklepu (moduły płatnosci, wysyłki, wystawiania faktur itp) nie jest mi w zasadzie do niczego potrzebna. Sklep ma jedynie prezentować e-booki a jeżeli ktos zdecyduje się na ich zakup przycisk "KUP TERAZ" ma przekierować go na stronę produktu w serwisie "złote myśli" i tam de facto dokona zakupu, ja jedynie dostane prowizję.

Chodzi mi o taka modyfikację żeby przycisk KUP TERAZ stał się linkiem do strony produktu i tyle. Prosze więc o odpowiedź na pytanie - gdzie znaleźć mogę ( w którym pliku) link podpięty pod KUP TERAZ i czy taka modyfikacja jest możliwa.

Jest taka opcja w osc - ktora pozwala na wklejenie przy każdym produkcie linku do strony producenta - najprostrzym rozwiązaniem byłoby zamiana tekstu " przeczytaj więcej na stronie producenta" na przycisk KUP TERAZ - tyle że nie wiem gdzie tego szukać.

No chyba że ktoś ma innym pomysł ;)

troche zabawy ale polecam ci zrobic taki myk:

masz linijke:

echo '<a href="' . tep_href_link(basename($PHP_SELF), tep_get_all_get_params(array('action')) . 'action=buy_now&products_id=' . $new_products['products_id']) . '">' .tep_image_button('button_in_cart.gif').'</a>';

zamien to na:

echo '<a href="TWOJ LINK DO ZLOTYCH MYSLI">' .tep_image_button('button_in_cart.gif').'</a>';

tam gdzie jest button i wpisujesz ilosc do kupienia znajdz gdzie jest wysylany form i zamien link do zlotych mysli

ten kod ktory ja dalem znajduje sie w wielu plikach polec pokolei i go poszukaj ;-0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności