Skocz do zawartości

[tanie domeny]

garbacz

Rekomendowane odpowiedzi

jesli chodzi o domeny pl to nask co chwila zmienia zasady. Teraz chyba jest tak ze musisz otrzymac authinfo. Transfer inicjujesz w firmie do ktorej chcesz przeniesc domene. Samo authinfo i nazwa domeny do tej pory wystarczala.

Teraz chyba zmienilo sie o tyle ze przy transferze wysylany jest e-mail na adres e-mail podany podczas rejestracji domeny. Jak w niego klikniesz to transfer bedzie zainicjowany ;) (jak w przypadku domen globalnych)

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

Samo authinfo i nazwa domeny do tej pory wystarczala.

Czyli przenoszenie się między rejestratorami jest bezpłatne? Mógłbym kupić tam gdzie najtaniej a potem przenieść np. do az.pl bo tam mają wygodny panel ;).

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

A miał ktoś doświadczenie z firmą www.taniedomeny.pl? Są partnerem Nasku więc chyba nie powinno być problemów, ale niskie ceny mnie zastanawiają.

A skąd wnioskujesz, że są partnerem NASKu?

https://www.dns.pl/porozumienie/uslugobiorcy.html

Widzisz ich tutaj? Pozatym jeśli słyszałeś o InterNASK to taniedomeny były ich kolejnym wcieleniem. Chyba nie warto ryzykować.

Swoją drogą to jak wygląda kwestia przenoszenia się pomiędzy różnymi rejestratorami? Podobno dostaje się jakiś AUTH code i można przenosić się za free. Ale od jednej z firm dostałem odpowiedź że przeniesienie się gdzie indziej kosztuje 40 zł netto. Więc jak to jest?

1. Występujesz u swojego aktualnego dostawcy o tzw. "authinfo" - co będzie wymagało oczywiście zautoryzowana Cię,

2. Podajesz authinfo nowemu dostawcy, a on inicjuje procedure przeniesienia obsługi domeny,

3. (niedawno się pojawiło) Jeśli przenosisz domenę z NASKu dostajesz e-maila i musisz kliknąć, żeby potwierdzić przeniesienie.

Czyli przenoszenie się między rejestratorami jest bezpłatne? Mógłbym kupić tam gdzie najtaniej a potem przenieść np. do az.pl bo tam mają wygodny panel ;).

Wszystko zależy od rejestratora. Jeśli kupisz domenę np. w home.pl/onet.pl/... - zapłacisz za .pl - 100zł+VAT. Transfer nic nie będzie Cię kosztował. Jeśli kupisz domenę w jakiejś taniej firmie - np. 60zł+VAT - zaakceptujesz regulamin, który jest cyrografem na (zazwyczaj) 2 lata. Jeśli będziesz chciał przetransferować domenę do innej firmy - będziesz musiał zapłacić karę (szczegóły w regulaminie). Mniejsze firmy potrafią się nawet obrazić i nie chcieć wydać authinfo - ktoś pisał tak o ibc.pl.

EDIT:

Z ciekawostek polecam (tak, nie pomylili się w zerach):

https://domainmaker.pl/informacje_all.php?i...?id=17&druk=yes

A miał ktoś doświadczenie z firmą www.taniedomeny.pl? Są partnerem Nasku więc chyba nie powinno być problemów, ale niskie ceny mnie zastanawiają.

A skąd wnioskujesz, że są partnerem NASKu?

https://www.dns.pl/porozumienie/uslugobiorcy.html

Widzisz ich tutaj? Pozatym jeśli słyszałeś o InterNASK to taniedomeny były ich kolejnym wcieleniem. Chyba nie warto ryzykować.

Przepraszam, pomyliłem się. Chodziło mi o serwis DomenyTanio. pl. Sprawdziłem że firma Cybernetix prowadząca ten serwis rzeczywiście jest partnerem Nasku. Ale dziwi mnie rozbieżność cen pomiędzy ich serwisem Domeny. org do którego prowadzi link ze strony Nasku a serwisem DomenyTanio.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

stosunkowo dobre ceny domen

raczej kiepskie.

pzdr.

PS. W jakim stopniu jesteś powiązany z easyisp?

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

stosunkowo dobre ceny domen

raczej kiepskie.

pzdr.

PS. W jakim stopniu jesteś powiązany z easyisp?

mam u nich konto sponsorowane, ale jesli pisze na temat opinii to pisze to co uwazam a nie to co mi karza,

mowisz ze kiepskie ceny przeciez to o 1 pln przy .pl drozsze niz w az.pl .itp wsumie widzialem juz .pl za niecale 50 pln ale zawsze odnowienie kosztowalo duzo albo nie mozna bylo domeny przeniesc do innego registrala itp. wiec zawsze gdzies kruczek maja :lol:

Czyli przenoszenie się między rejestratorami jest bezpłatne? Mógłbym kupić tam gdzie najtaniej a potem przenieść np. do az.pl bo tam mają wygodny panel

teoretycznie moglbys tak zrobic :) w praktyce wyglada to jednak tak ze wydanie authinfo kosztuje ... jak napisal ... ascent

Jeśli kupisz domenę w jakiejś taniej firmie - np. 60zł+VAT - zaakceptujesz regulamin, który jest cyrografem na (zazwyczaj) 2 lata. Jeśli będziesz chciał przetransferować domenę do innej firmy - będziesz musiał zapłacić karę (szczegóły w regulaminie).

Jesli podpiszesz taki regulamin no to kaplica. NASK jedak ma rowniez regulamin wzgledem swoich partnerów :)

Mniejsze firmy potrafią się nawet obrazić i nie chcieć wydać authinfo - ktoś pisał tak o ibc.pl.

I takie mniejsze firmy moga miec z tego tytulu problemy.

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

• 4 tygodnie później...

No właśnie, tani rejestratorzy przycinają na authinfo (nie dopłacisz - nie otrzymasz) i przedłużaniu domen. Poza tym ważne są też dodatkowe bonusy, jak np. fajne konto pocztowe w domenie gratis (pewna duuuża firma hostingowa z Krakowa ;-) daje cały 1 GB).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności