Skocz do zawartości

Filtr czy zmiana DC?

kubek107

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Pozycjonuje pewną stronę na dosyć trudną frazę. Początek był kiepski bo trochę przesadziłem z linkami. (linki z swl-i + dodawanie do katalogów + kilka precli + zaplecze wordpress). Strona wpadła na miesiąc w filtr. Na początku 10 odsłona, potem 16 i w końcu kosmos. Po miesiącu strona wróciła. Była na 11 miejscu na interesującą mnie frazę oraz wysoko na pozostałe. Zgrało sie to wszystko updatem PR. Strona dostał PR 3. Strona przez kilka dni ani drgnęła. Tak jakby ktoś jej przypisał tą pozycję. Po kilku dniach zniknęła z wyszukiwania a dzień później wróciła na to samo miejsce. I tak została tydzień, dzisiaj znowu zniknęła. Cały czas mam ustawiony przyrost linków w swl-ach ok 30/dzień.

Co do pozycji 11 myślałem, że to kolejny sprytny filtr tzw +10 zważając, że strona posiada 12,2k BL a strony konkurencji przynajmniej 3 razy mniej. (PR moich linków jest różne - nie posiadam samych linków z PR 0).

Ale o co chodzi z tym krótkim wypadaniem strony poza wyniki wyszukiwania? Czy to może być filtr? Czy może raczej zmiana DC z którego pobierane są dane. Bo zauważyłem podczas sprawdzania PR, że nie na wszystkich DC moja stronka ma odświeżony PR.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

kubek107

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności