Skocz do zawartości

Uwaga na delegację domen w home.pl

radar22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zazwyczaj mając domenę w home.pl korzystałem z ich serwerów DNS i wszystko było ok,

ale tylko do momentu kiedy chciałem wykonać delegację domeny na inne serwery DNS.

Po wpisaniu własnych serwerów DNS w home.pl nie usuwają oni strefy z domeną z własnych serwerów

tylko ją modyfikują przekierowując domenę na własny adres IP (później na główną stronę),

tak więc przez 24 godziny w części internetu pojawia się poprawna strona lub strona home.pl!

Uważam taką praktykę za nie uczciwą, powinni definitywnie usuwać strefę lub pozostawiać ją nie modyfikując.

home.pl na prośbę usunięcia strefy lub pozostawienia jej nie zmodyfikowanej (nie kierującą na stronę home.pl) odpowiada:

"Jest to standardowe dzialanie zwiazane ze specyfikacja naszych uslug."

Tak więc uważajcie na delegację domen w home.pl bo takie przekierowanie może jedynie zaszkodzić wartościowym domenom...

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Domenom jak domenom, ale mailom które są wysyłane z serwerów home.pl na "usuniętą" domenę.

no niestety wszystko idzie w śmieci, i odwołania do strony, maile i wizyty robotów ...

rOOt

ja rozumiem że moje lokalne serwery DNS mogą nadal wskazywać na home.pl (ale nie wskazują bo używam własnych i nie problem je restartnąć)

problem jest w tym że tam gdzie faktycznie DNS-y wskazywane są nadal na home.pl kierują na stronę home.pl a nie powinny, powinny albo nie odpowiadać albo podawać stare wpisy.

home.pl tak modyfikuje strefy na swoich serwerach żeby wskazywały na ich stronę - to to już nie powinni robić.

rOOt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności