Skocz do zawartości

Jak zamienić stronę A na B

Pan Besfi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Nie wiem jak rozwiązać pewien problem.

Mam stronę A i B na home.pl

Jak zrobić by strona A była teraz stroną B, a B stroną A ?

Strona A odwołuje się na serwerze do katalogu A, a strona B do katalogu B.

Gdy zrobię że A ma się odwołać na B oraz B na A to działa poprawnie tylko index, a podstrony już nie działają.

Strona B ma 10 razy więcej wejść ale klikalność w adsense zaledwie 1,5%

natomiast strona A ma klikalność na poziomie 15-20% ;) dlatego chcę zrobić podmianę.

Mogę przekierować stronę B na A, tylko że wtedy będę miał dwie takie same strony i po jakimś czasie google da bana za duplikat. Obie strony są tej samej tematyki, z tym że strona A ma filtr, dlatego jest tak nisko.

PanF20Besfi-cc9933ffffff272-1-0-8-yellow006.gif

Pozdrawiam

Pan Besfi

Myślę, że obejrzenie filmu "Nieoczekiwana zmiana miejsc" (1983) może zaowocować nieoczekiwanym rozwiązaniem Twojego problemu :rotfl:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dziękuję za odpowiedź ale jednak nie przyniosła pomyślnego rozwiązania sprawy, a szkoda :P

Oglądałem już ten film :rotfl: i niestety nie przynosi odpowiedzi na zadane wcześniej przeze mnie pytanie ;)

Może dlatego że ja oczekuję tej zamiany, a tytuł wskazuje że zamiana ma być nieoczekiwana :D

Pozdrawiam i czekam na dalsze ciekawe pomysły.

Pozdrawiam

Pan Besfi

Ciężko jest doradzać nie widząc problemu.

Odnośnie przekierowania 301 to google wyindeksuje 1 adres i przeniesie z niego wszystko oprócz filtra na 2 adres (duplicate nie będzie), więc skoro twierdzisz, że A ma filtr (który nie wiadomo kiedy puści i czy w ogóle puści) to raczej jak się zdecydujesz na 301 to z A na B.

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

Poza zmianą przekierowania w home na podkatalog, w samym skrypcie musisz zmienić adresy bezwzględne odnośników. Jak dokonać tej sztuki to już zależy od skryptu, na którym śmigają stronki.

Jeśli strona A i strona B nie mają takie samej struktury odnośników, to z ruchu będziesz cieszył się tylko przez jakiś czas.

Życzę powodzenia :rotfl:

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Dziękuję za odpowiedź. No to szkoda, poprzestanę na tym co jest :D

Przy okazji mam pytanie czy taka komenda rzeczywiście dla google pogrubia link:

<a target="_blank" href="https://www.zzzz.pl" title="zzzz" style="text-decoration: none"><b>zzzz</b></a>

bo jeśli dam:

<b><a target="_blank" href="https://www.zzzz.pl" title="zzzz" style="text-decoration: none">zzzz</a></b>

to link nie jest pogrubiony (coś chyba w stylach jest pomieszane że w ten sposób nie pogrubi).

Pozdrawiam

Pan Besfi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności