Skocz do zawartości

Co sie dzieje z preclami?

Odoakr

Rekomendowane odpowiedzi

gielo jemu chodziło o to, że Google banując i filtrując dobre strony samo tworzy spamerów. Ludzie jak dostają bana/filtra na coś w co włożyli sporo pracy, czy też pieniędzy i chcą pozostać w "biznesie" dojdą do wniosku, że bez sensu jest się starać i lepiej robić masowy syf.

Edit: mmarek mnie uprzedził ;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
gielo jemu chodziło o to, że Google banując i filtrując dobre strony samo tworzy spamerów. Ludzie jak dostają bana/filtra na coś w co włożyli sporo pracy, czy też pieniędzy i chcą pozostać w "biznesie" dojdą do wniosku, że bez sensu jest się starać i lepiej robić masowy syf.

ooo dokładnie o to mi chodzi.

Google próbuje w prymitywny sposób pokazać, że oni tu rządzą, jednak mylą się tak samo jak Amerykanie i NATO w Afganistanie......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

ooo dokładnie o to mi chodzi.

Podpisuję się pod tym obiema rękami. Maiłem do niedawna same unikalne strony tematyczne lub inne porzadne strony. Jednak polityka Googli przekonała mnie że warto mieć spam i używać SWL. bo na dziś z tym sobie nie radzą, a normalne strony karzą. Od tej pory postawiłem kilkadziesiąt spamów co mają mieć duży site.Odnieśli dokładnie odwrotny skutek. Brawo.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Od tej pory postawiłem kilkadziesiąt spamów co mają mieć duży site.Odnieśli dokładnie odwrotny skutek.

oo i nawet dmozik Ci się ładnie indeksuje....hm...może ja też spróbuję....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Co do sejny.pl to ja czegoś albo nie rozumie.. przecież to jest domena regionalna, tak samo jak kilkadziesiąt innych:

dns.pl/dns-regiony.html

dlatego uważam, że to musi wrócić do indeksu, tutaj widać na tym przykładzie, że bany lecą z automatu.

I za to, że coś na subdomenie było niezgodne z ich wytycznymi, stary przykład nexto.pl.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Google robi co chce, na tym przykładzie widać ze nie jest prawdą ze uniklany kontent sie uchowa , znam przykład zbanowanej apteki tylko dlatego ze na domenie głównej ktoś miał moderowany blog. Dlaczego padł ban na apteke ? bo tak

Marketing internetowy dla firm

I za to, że coś na subdomenie było niezgodne z ich wytycznymi, stary przykład nexto.pl.

O tym niestety przekonałam się na własnej skórze :/ ale na szczęście dało się to odkręcić.

Kolejny przykład omawiany już na innym forum to projekty.pl - wykupując hosting dostawało się darmową subdomenę w tej domenie, a więc sytuacja wygląda tak jakby zbanowali np. całe webd.pl za zawartość chociaż jednej z subdomen. Nie wiem naprawdę o co w tym wszystkim chodzi, ale posunięcia Google są coraz ostrzejsze i to wcale nie idzie na +.

robią co chcą bo do końca nie kontrolują swoje automatu, jeśli na domence jest wszystko OK, ponowne zgłoszenie i domena wraca, sprawdzone dwukrotnie, a nawet powiem więcej że jak już domena wróci to ciężko żeby wpadła potem w jakiś filtr czy dostała bana

Jeden z moich precli na ML,mimo unikalnej treści i sporadycznych linków w treści ma teraz n/a ;)

Teź tak miałem, ze mi sie na podobnym preclu pr2 wyzerowal, na subdomenach rowniez. Nie przejalem sie tym i nic nie zrobilem. Po ostatnim update przyszedl pr1. Wiec cierpliwosci.

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

odnosnie sejny i co z tego ze na glownej sejny bylo cos nie tak

jest ona traktowana jako domena regionalna i gdyby robili to ludzie nie dostalo by wszytsko a zrobil to automat, nie znajacy specyfiki podzialu domen w POLSCE

jak spojrzysz na wielu domenach regionalnych w głównych stoją rozne rzeczy

wszystko sie zmienia:

odnosnie ponownych zgłoszen - przerabialem to na kilku stronach - zadna nie wrocila wiec miales szczescie

poprostu zamiast 1 precla trzeba postawic 10

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności