Skocz do zawartości

Linki z innych IP podsieci?

kempa007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio google przyfiltrowalo mi domene gdyz wrzucilem pare linkow do strony. Nie wydawalo mi sie to jakims wielkim "przestepstwem" gdyz wczesniej juz takie numery robilem, ale moze cos sie od tatego czasu zmienilo. Teraz strona jest juz normlanie w indeksie. Tak sie zastanawiam czy wplyw na czasowa filtracje nie milo linkowanie do strony z serwera o takim samym IP. I teraz moje pytanie czy linkowanie z IP z tej samej podsieci ale innym jest "przestepstwem" w rozumieniu google? Ktos to sprawdzal? A jezeli chodzi o filtracje stron to wydaje mi sie, ze dlugosc trwania bana zalezy od popularnosci hasla na ktore byla pozycjonowana, ale nie jestem tego pewien.

Nie jest przestępstwem, Google samo namawia do stawiania blogów o swoich stronach, naturalnym jest, że często postawisz taki blog to na tym samym adresie IP. Choć oczywiście zaleca się linkować z innych IP.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności