Skocz do zawartości

filtr w google

bandzorno

Rekomendowane odpowiedzi

z filtrami nie jest tak "łatwo" jak jeszcze 2-3 lata temu. Ja już widziałem (widzę codziennie:)) takie filtry, ze stronka spada -5 (widzialem tez -10) miejsce na popularne hasła, na niszowe jest na początku. Na slowo-domene jest na pierwszym miejscu, przy komendzie site:domena.pl tez na pierwszym, a na trafikowe hasla nagle mocy nie ma. Tu na forum tez byla kiedys dyskusja o 'istnieniu penalty -6', jedni sie zaperzali, ze w ogole czegos takiego nie ma, a inni odwrotnie. Mialem jedna strone w tym cholerstwie, az do momentu, gdy ktos z google przyznal, ze jest cos takiego i ze trzeba reconsideration rozic, to wroca. Zrobilem, w w zadaniu powolalem sie na Cuttsa i cofneli ;)

Nie mówie tu o filtrach oczywistych, bo jak widze, ze na 'site:domena.pl' na pierwszym miejscu nie ma strony głównej, albo wynik szukania na nazwe domeny pokazuje np tylko katalogi z wpisami, to nie ma o czym dyskutowac. Filrt i koniec:)

pzdr

co by tu wstawić...

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam.

Piszę pierwszy raz więc na początku witam wszystkich tu zebranych.

Czytając ten post stwierdzam, że też oberwałem takim filtrem. Moje domena była w wyszukiwaniu jako sklep motocyklowy na pozycjach od 1-3 podobnie akcesoria motocyklowe. Od 9 września wszystko poleciało na 5, 6 stronę wyników wyszukiwania w google. Gdzieś doczytałem, że to może przez swl (stoswałem link me i linkor) jak je usunąłem to jestem na stronach 6 i 7. Czyli jeszce gorzej. Domena dośc stara bo z 2004 roku.

Czy da się z tego jakoś wyjść? Czy wywalić wszystkie swl-e czy może to pogorszy jeszce sprawę?

Pozdrawiam

Google tępi strony, które w większej mierze korzystały z SWLi, zauważyłem to na kilku swoich domenach. Na razie testuje różne metody na wyjście z tego bagna, jak się uda to poinformuję.

"Gdy myślisz, że możesz lub nie możesz - w obu przypadkach masz rację."

przeszperalem sporo domen siedzacych w filtrze, wszystkie (na jakie ja trafilem) - byly linkowane z swli i nie bylo to kilka punktow na anchor - szly naprawde spore ilosci

bo skad domena ma nagle w Y 100K BL ?? i wszystko to opisy gg i podobne temu zjawiska - brak zachowania rozwagi w linkowaniu i brak stalych mocnych linkow to moim zdaniem przyczyna 99% filtrow

i odpowiedz czy SWL'e sa przyczyna filtra ?? TAK, w wiekszosci to zbyt intensywne linkowanie zbyt slabych domen , zazwyczaj kilkoma anchorami

bo skad domena ma nagle w Y 100K BL ?? i wszystko to opisy gg i podobne temu zjawiska - brak zachowania rozwagi w linkowaniu i brak stalych mocnych linkow to moim zdaniem przyczyna 99% filtrow

i odpowiedz czy SWL'e sa przyczyna filtra ?? TAK, w wiekszosci to zbyt intensywne linkowanie zbyt slabych domen , zazwyczaj kilkoma anchorami

Dokładnie tak - wiele osób myli pojęcia - istotnie używanie SWLi przyczynia się do filtra ale NIE uczestnictwem jako strona linkująca z 15-20 linkami w stopce TYLKO nadmiernym przyrostem backlinków do strony zdobytym w bardzo krótkim czasie i ze stron o wątpliwej reputacji.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

witam

mam chyba taki sam problem i troche sie zalalalem ;):(

strona znajdz-mp3.pl przez ostatni miesiac utrzymywala sie na 5-6 pozycji w google pod fraze "wyszukiwarka mp3" wczoraj strona poleciala na 4-7 strone i tak lata od 4 do 7 strony. Czy to jest filtr? Jesli jest to filtr to jakie macie propozycje aby się go pozbyć? zmienic domene i pozycjonowac od nowa?dodam iz korzystalem m.in. z systemów wymiany linków, ale też własne zaplecza.

proszę o rady.

witam

mam chyba taki sam problem i troche sie zalalalem :):(

strona znajdz-mp3.pl przez ostatni miesiac utrzymywala sie na 5-6 pozycji w google pod fraze "wyszukiwarka mp3" wczoraj strona poleciala na 4-7 strone i tak lata od 4 do 7 strony. Czy to jest filtr? Jesli jest to filtr to jakie macie propozycje aby się go pozbyć? zmienic domene i pozycjonowac od nowa?dodam iz korzystalem m.in. z systemów wymiany linków, ale też własne zaplecza.

proszę o rady.

Niestety wpadłeś jak śliwka w kompot ;) Masz ten sam problem co większość osób tutaj, A najgorsze jest to że sposób na wyjście z niego nie został jeszcze wymyślony. Chyba tylko 2-3 osobom się udało z niego wyjść ale ich odpowiedź na pytanie "co robiłeś że wyszedłeś z filtra?" była taka: "nic szczególnego".

Tak więc czekać, czekać i jeszcze raz czekać. Pocztaj sobie wszyskie tematy w tytule których znajdują się magiczne cyfry "28/29"

chooolera tak myślałem :):(

wiec raczej zaczynam od nowa , kupie nowa domene i pozycjonuje od nowa.

a jeszce jedno. Czy zmiana grafiki miała jakis szczególny wpływ na to że wpadłem w ten filtr ?

edit:

aha jeszcze jdno..

czy moglibyście sprawdzić czy domena www.mp3quest.pl jest w jakimś filtrze lub się do niego zbliża ? bede wdzięczny. ;)

czy moglibyście sprawdzić czy domena www.mp3quest.pl jest w jakimś filtrze lub się do niego zbliża ? bede wdzięczny. ;)

nie jest a czy się zbliża to tylko szklana kula Ci powie tudzież analiza ilości linków zdobyta w określonym odstępie czasu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

co do filta - oczyściłem stronę, wywaliłem SWL-e, zgłosiłem stronę do ponownej indeksacji i czekam sobie...ciekawe czy linki wychodzące ze stron z filtrem jaką jakieś znaczenie.

Co do jednego się nie zgodzę - nadmierny przyrost linków nie może wrzucić strony do filtra - do filtra wpadają strony które nadmiernie z siebie linkują. mam wolnych ok 50 tyś punktów w linkme po usunięciu linków - to mogło by oznaczać, że mogę"załatwić" każdą stronę - tak nie jest !

SWL-e są dobre ale do delikatnego podlinkowania podstron, zaplecz itp..

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

SWL-e są dobre ale do delikatnego podlinkowania podstron, zaplecz itp..

Weź sobie frazę np "praca" top10 i zobacz ile z nich nie jest robione SWL albo fraze "pozycjonowanie"

Gdyby przyczyna leżała po stronie SWL było by już po problemie

Zrób test przywal 50 tys pkt na konkurencje i napisz emaila do spam raportu ze sie pozycjonują SWL zobaczysz czy dostaną filtra

Marketing internetowy dla firm

xann masz rację :) ale mi chodzi o stronę na której jest wrzucony SWL i wywala 10 linków na zewnątrz - one dostają filtra - takie są moje doświadczenia, bo tylko zaplecza z SWL poszły do filtra

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności