Skocz do zawartości

filtr w google

bandzorno

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się za nadmierne linkowanie można dostać filtr ale jest to filtr krótkotrwały, u mnie za 12k linków w miesiąc stronka dostała filtr na miesiąc. Ale teraz wychodzi na dobre pozycje.

Co do linków w stopce to zupełnie się nie zgadzam. Za nie filtra nie można dostać. Postawiłem stronkę na świeżej (darmowej) domenie i wstawiłem w stopkę 15 linków z linki24.pl. Za uzyskaną punktacje linkowałem do tej domeny. Od roku żadnego filtra nie było. A page rank podskoczył do 3 oraz na frazę "salon urody" strona pojawia się w top 5.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No to ja dołoże swoje 3 grosze aproposito filtra, nie chce zakładac nowego tematu.

Pozycjonuję stronę pewnej firmy, dużo fraz, zbyt rewelacyjnie wprawdzie mi nie szło, ale około 7 fraz było w TOP10, a kilka błąkało się w tych okolicach. Nie stosowałem SWL. Nagle frazy pospadały, część o -60, część całkiem daleko. Pomyślałem o filtrze, ale z drugiej strony jedna z innych fraz wskoczyła TOP3.

Po śledztwie okazało się, że właściciel strony odpalił drugi adres dla strony, którą pozycjonowałem. A teraz pytania:

1) czy to jest filtr wynikający z duplikowania się stron?

2) czy stosując przekierowanie 301 lepszym rozwiązaniem jest stara domena->nowa domena czy odwrotnie?

co do filta - oczyściłem stronę, wywaliłem SWL-e, zgłosiłem stronę do ponownej indeksacji i czekam sobie...ciekawe czy linki wychodzące ze stron z filtrem jaką jakieś znaczenie.
To tak jak ja. B) Ile te czekanie może potrwać? :P

czekam czekam i nic B) poczekam jeszcze z rok :D ale widzę że dużo domen które gdzieś tam linkowały trafiły do filtra

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

I mnie dzisiaj filtr dopadł... W przeciągu 3 godzin poleciały wszystkie frazy, w tym 1 moim zdaniem dość mocno podlinkowana stałymi linkami... Na stronie nie miałem żadnego swl'a, lecz strona była linkowana gotem,seo i e-weblinkiem... Teraz pytanie czy wycofać punkty z tych systemów.... Czy nagły spadek linków może pomóc czy jeszcze bardziej zaszkodzić?

Naturalne plastry drewna / rustykalne dekoracje weselne / unikalne księgi gości weselnych - https://plastry-drewna.pl

Sprawdź sam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności