Skocz do zawartości

Strona w kilku językach

daroo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem. Zrobiłem stronę na CMSie wg życzenia zleceniodawcy w trzech językach. Struktura strony wygląda tak, że użytkownik może klikając na flagach lub na linkach wczytywać właściwy dla siebie język. Adresy wszelkich stron pozostają bez zmian, czyli tak jak w języku domyślnym. W tymże cmsie, jak w każdym innym zresztą, istnieją miejsca, w których wstawiam opis, słowa kluczowe i dodatkowe znaczniki meta.

W jaki sposób skonfigurować opcje opisowe (znaczniki), aby np. Niemiec widział w swoich google opis tej strony po niemiecku, Angol po angielsku itd?

Dzięki z góry za odpowiedź.

Opisy mozesz miec inne dla kazdej postrony:

stronka.pl/pl/ - wszystkie meta i tresc po polsku

stronka.pl/en/ - wszystkie meta i tresc po angielsku

stronka.pl/de/ - wszystkie meta i tresc po niemiecku

ps. Doczytalem, ze adresy stron pozostaja bez zmien... Tzn jak to dziala? Musza sie czyms roznic te adresy...

Jest taka możliwość w tym cmsie. Pliki językowe podmieniają sięna tych samych stronach, tak jak i każda inna treść, jeśli ustawiam panel zarządzania na niemiecki tworzę treści po niemiecku, to samo powielam dla każdego języka. Adresy są identyczne. Stąd moje pytanie, jak to podrzucić googlom żeby opisy były różne.

[edit]

Zauważyłem właśnie, że cały cms wygląda po zmianie języka w panelu jakby był oddzielnym zdublowanym systemem, w każdej wersji można wpisać nowe znaczniki :P. To chyba będzie rozwiązanie.

Tylko czy google mając jedną domenę do której przypisane są trzy tytuły, opisy, słowa kluczowe nie podejdzie do tego jak do jeża :) ?

A cóż to za wspaniały CMS ?

Jeżeli zrobisz tak jak napisał coval to nie ma najmniejszego problemu. Adresy muszą się różnic

Gorzej jak wpadniesz na pomysł aby język tresci był ustalany na podstawie przegladarki klienta :) Wtedy życzę powodzenia

Pewnie cookie, sesja albo post

Jeśli tak to chyba najgłupszy cms pod słońcem - nie masz innego wyjścia - linki muszą się różnić - no bo jak google ma teraz trafić na inne języki skoro linki są takie same? Więc albo subdomeny (de.strona.pl / en.strona.pl / strona.pl) albo jak wyżej wspomniano katalogi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności