Skocz do zawartości

Opcja na domenę

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Korzysta ktoś z tego? Opłaca się? Cena to 29.9 zł netto, i rozumie, że taką opcję może mieć tylko jedna osoba?

Kolejna sprawa czy warto, bo jest sobie bardzo popularna domena, pod tym względem, że "z palca" miała by b. dużą liczbę wejść.

Ale na tej domenie od lat nic nie ma, żadnego przekierowania... po prostu brak strony i tak sobie wisi.. ktoś o niej zapomniał?

Jeśli tak to dlaczego ją przedłuża już od 4lat? I nic tam nie ma?

Kolejne wątpliwości wzbudza fakt:

REGISTRAR: NASK

ul. Wawozowa 18

(...)

..czyli albo ukryte dane, albo domena należy do NASK i sobie ją trzymają, po to by mieć?

Proszę o pomoc znawców tematu. Nawet gdybym chciał odkupić tą domenę to do kogo się zwrócić?

Bo jak już pisałem w whois nic nie ma.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

z tego co się orientuję opcje na domeny często zakładają ludki aby mieć tańsze przedłużenie

rejestrujesz domenę - 10 zł , zakładasz opcje 30 zł, po roku nie przedłużasz jej i rejestrujesz na nowo, czyli kolejne 10 zł

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Od przyszłego roku nie będzie to miało sensu, bo koszt przedłużenia ważności domeny będzie wynosił mniej więcej tyle co opisana przez s4lc sytuacja, a trzeba pamiętać, że przy takiej operacji domeny przez pewien czas nie ma w sieci.

Opcja na domenę jest dosyć często wykorzystywana przez handlarzy domen - jeżeli masz na oku wartościową domene i choć cień szansy, że ktoś ją zwolni to na pewno opłaca się wydać te nieco ponad 36 zł.

Pozdrawiam,

Jor.pl

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Ja osobiście korzystałem z opcji na domenę :) W sumie miałem 3 opcje z czego 1 została zrealizowana i 2 ważne sa jeszcze przez 1,5 roku :)

Ale na tej domenie od lat nic nie ma, żadnego przekierowania... po prostu brak strony i tak sobie wisi.. ktoś o niej zapomniał?

Jeśli tak to dlaczego ją przedłuża już od 4lat? I nic tam nie ma?

1. Może to być wartościowa domena.

2. Może byc zarejestrowana w NASK a oni potrafią przedłużać domenę nawet bez wiedzy właściciela...

3. Ktoś ma za duzo $$$ :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

NIESTETY: Na tę domenę nie można zakupić opcji.
No i tak po ptokach.

Ad1. Raczej jest bo już z samych wyszukiwarek generuje spory ruch na frazę domena.com

Ad2. Nie bardzo znam się na domenach, możesz rozwinąć temat, to co, że od kogoś ściągają kasę, a on o tym nie wie?

Bo sam fakt, by podpiąć ją przynajmniej pod serwisy domenowe (z reklamami) nie wiek jak to fachowo nazwać.

Ad3. To może się podzieli? Ale do kogo się w tej sprawie zwrócić? Do NASK?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ad2. Nie bardzo znam się na domenach, możesz rozwinąć temat, to co, że od kogoś ściągają kasę, a on o tym nie wie?

Bo sam fakt, by podpiąć ją przynajmniej pod serwisy domenowe (z reklamami) nie wiek jak to fachowo nazwać.

Słyszałem że zdarza się że NASK potrafi przez kilka lat przedłużać domenę i dopiero przysłać rchunek jak się zorientują że nikt danej domeny nie opłacał...

Jak dobrze pamiętam w NASKu bezpośrednio jest automatycznie przedlużanie domeny...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności