Skocz do zawartości

Kupowanie ruchu, co na to google?

GoWeb.ie

Rekomendowane odpowiedzi

Alexa może skoczy ;) Myślę że jakoś jednak ruch ma się do "zaufania" Google w stos. do danej strony. Ładując potężne ilości linków z swl (takie czasy) i mając 1 wejście na stronę dziennie przypadające średnio na każde 1000 linków w sieci chyba coś jest nie tak...

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Niby tak, ale powiedz mi dlaczego, po dodaniu kilku podstron na wykopie, ruch na moim blogu skoczył z kilkudziesięciu odwiedzin, które notowałem każdego dnia, do 150 pierwszego dnia a drugiego prawie 200. A trzeciego dnia miałem spadek do 18... Później z dnia na dzień, w ciągu 3 dni ilość odwiedzin wróciła do stanu z przed wykopu.

Wejścia mam tylko z Google. Czyżby Google "zobaczył", że ilość wejść spadła i w jakiś sposób obniżył moją pozycję (na jakieś tam) słowa, co dało tylko 18 odwiedzin?

W sumie sam nie wiem ;) Ale brzmi ciekawie.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Po dluzszym zastanowieniu sie to wydaje sie ze moze miec jakies znaczenie. Jezeli np. jakas strona w top 10 ma wiecej klikniec niz inne to jest to pewien wskaznik wartosci strony. Na takiej podstawie jest rowniez brana pozycja w adwords.

Dodalbym nawet ze jezeli ktos wchodzi na strone i od razu robi wstecz do wynikow google to dla google jest to mniej wartosciowa strona anizeli strona na ktorej zostaje dluzej. Wg mnie jest to logiczne.

Nie czytaj tego bo to same głupoty i kolagen Colway. Jeżeli lubisz kolagen to kup sobie bo od czytania to niewiele zyskasz ;-P

Macie te wszystkie staty w Analytics, byc moze i Google z tego jakos korzysta.

Dla Google wazna jest kasa z AdWords takze za bardzo nie beda sie sugerowac ilosciami odwiedzin bo jezeli tak to onet, interia i wp mialyby monopol na wszystko

Z kolei ruch i pozycje sa ze soba zwiazane bo jak mozna miec jakis duzy ruch nie bedac w top 10 i odwrotnie top 10 to raczej duzy ruch (procentowo do innych pozycji)

Używaj Cuilla i Hakii

generować ruch można w różny sposób, jednym bardzo znanym tutaj sposobem jest SEO, ale mozna też inaczej, a w jaki sposób ruch jest generowany przez jakaś firmę to można tylko i wyłączenie sprawdzić po kupnie takiego ruchu. Najprostszy sposób choć zupełnie nie targetowany to po prostu podpięcie w iframe jakiejś stronki na serwisie z duża ilością wejść. Coś takiego to jest oszustwo...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Moze podobna kwestia, kiedys udzie robili fortune na AdSense kupujac tani traffic... kiedys. Sprobowalem rok temu i w ciagu godziny otrzymalem maila, zebym zaprzestal sztucznego nabijania traffiku na stronie. Ogolnie pomysl im sie nie podobal :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wejdzie ktoś na stronę, spodoba mu się i doda gdzieś linka do strony. Później to się przekłada na pozycję w SERP'ach itd.

przeciez to jest dokladnie to, co google zaleca w zakresie zdobywania linkow. czekac az komus sie spodoba i sam da link do strony.

polish suicide flew 48 successful missions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności