Skocz do zawartości

[SWL] Krótkie i proste pytanie ;)

matixe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od ranu chcę podkreślić, że średnio znam się na pozycjonowaniu z racji tego, że się tym nigdy nie zajmowałem.

Mam jednak dręczące mnie pytanie.

Otóż to w SWLach niektórzy sprzedają punkty (załózmy 100k pkt - 350 zł /msc). No, ok, mam sobie NOWĄ domenę i teraz chciałbym wypozycjonować sobie ją za pomocą SWLi.

Zakładając, że chcę na to przeznaczyć całą ilość pkt. Ale teraz pojawia się kolejny problem: Jak to zrobić? Przecież to jest niewykonalne.

We wszystkiego rodzajach tutorialach czy opisach napisane jest, że dla nowych domen nie można dodawać więcej niz np. 5 linków na dzień.

Przyjmując, że domena jest trochę starsza, ma już jakieś podstrony w G i pare linków chcę sobie wypozycjonować stronę i np. ustawiam +20 / dziennie.

20 linków * 365 dni => 7300 linków => ~15k punktów

I teraz moje pytanie : W takim razie jak zrobić, aby wykorzystać te punkty z SWLa, bo to co tutaj pokazuję wskazuje na to, że aby wykorzystać te 100k punktów potrzeba 9 lat.

Pozdrawiam :)

- linkują nie 1 stronę a kilka(set)

- linkują starsze domeny większą ilością linków

- linkują zaplecze

- linkują wpisy w preclach i katalogach

- czasami konkurencję :PP ..żart :)

100k punktów nie wynajmują 12 letni posiadacze blogów :)

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Acha rozumiem. Czyli te SWLe bardziej służą do podlinkowania swojego zaplecza na którym poźniej umieszcza się linki do stron, które się pozycjonuje, tak?

to też ale nie tylko

jak masz młodą domenę i nie umiesz pozycjonować to jak najdalej spier.. od tej rotacji :)

linki stałe jak najbardziej i to delikatnie. Wzmocnij trochę domenke a nie już ją katować chcesz rotacją :)

Acha rozumiem. Czyli te SWLe bardziej służą do podlinkowania swojego zaplecza na którym poźniej umieszcza się linki do stron, które się pozycjonuje, tak?

Nie.

Problem jest w innym miejscu , wiem ze większość zakłada że pozycjonowanie zbiegło się do włożenia do SWL linków i na tym koniec , w jakimś tam wypadkach jest to racja ale w jakich ?

- Gdy nasza domena jest już długo w internecie , jest "natualnie" na jakiś bliższych pozycjach , wówczas fakt wystarczy włożyć ją do SWL zaczynając od haseł trzy członowych a kończąc na jedno członowym

- w przypadku gdy mamy do czynienia z nową domeną istnieją najróżniejsze szkoły, moja jest taka , zdobywam stałe linki z katalogów w drugiej kolejności z precli , jednocześnie daje max do 1000 ptk w e-weblinku na indexacje.

To tylko dwa telegraficzne przykłady z pośród kilkudziesięciu jakie można stosować

Marketing internetowy dla firm

znowu mnie Xann zjedzie od papugi, ale jego szkola jest tutaj dobra

choc wymagajaca uzupelnienia zwlaszcza przy zabawie z mlodymi domenami

nie nalezy sie ograniczac tylko i wylacznie do katalogow i precli, wiadomo, to najprostszy sposob na pozyskanie stalych linkow i przy stronach zapleczowych zazwyczaj wystarczajacy, jednak, gdy chcemy ryzyko ograniczyc do minimum to moze byc zbyt malo przy trudnych frazach,

oczywiscie cala procedure nalezy rozlozyc w czasie i to nie jest tydzien :D

najbezpieczniej kierowac linki rotacyjne na hasla, ktore sa juz odpowiednio wysoko w wyszukiwarkach

i teraz najwazniejsze - dobrze podlinkowanej stronie nie zaszkodzi zaden SWL - nawet miliony punktow kierowane na domene z jednym anchorem

dobrze podlinkowanej stronie nie zaszkodzi zaden SWL - nawet miliony punktow kierowane na domene z jednym anchorem

A ja tylko jako uzupełnienie dodam co pisał Guglarz na ten temat:

Jeżeli witryna ma oryginalną treść i naturalne linki, jest bardzo prawdopodobne, że spam linkowy nie będzie miał na nią żadnego negatywnego wpływu.

A więc - wszystko z umiarem :blink:

Żeby nie było, że zdanie wyrwane z kontekstu, cały temat znajduje się tutaj, bo dotyczył negative SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności