Skocz do zawartości

Panorama Firm i jej sposoby działania

gaiden2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanie, bo już szału dostaje, jak któryś z kolei klient przychodzi i opowiada mi o przebojach z PF.

Dzisiaj sytuacja następująca: Klientka nie znająca się nic a nic na internecie, mówi, że wzięła wpis w PF bo jej obiecali, że będzie na pierwszych miejscach w google pod słowa: wesela, śluby, itp. W google!;)!:)

Zapłaciła 400 zł z hakiem. Znaczy jeszcze nie zapłaciła, ale umowę podpisała. Ale jak dowiedziałem się na infolinii, z umowy de facto wycofać się nie można: przez pierwsze 10 dni jak się wycofasz tracisz 25% kwoty, powyżej 10 dni 100% (:)!).

Oczywiście w umowie nic o tym, że będzie na pierwszym miejscu zapisane nie ma!!

SZOOOOOK!!!

Bardzo podobną sytuację miałem sam osobiście: przyszedł przedstawiciel i zaczyna nawijać co ja to nie będę miał jak kupię wpis w książce pogrubiony za jedyna 1200 zł netto. Nie wiedział z kim ma do czynienia, więc troszkę się zdziwił. Wyszedł oczywiście z niczym.

Jak w XXI wieku można tak robić ludzi w balona?? Oczywiście wszystko to co napisałem było załatwiane ustnie, na papierze nie ma nic!!!!

Ja już mam dosyć tej firmy. Ogólnie jak można płacić za wpis do książki telefonicznej??????????????????????

Kto dzisiaj szuka przez książkę telefoniczną ????????????????????????//

Porażka:(

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale to przynosi efekty

Jak sam mowisz babeczka to kupila a wiec marketing zadzial

Ostatnio mialem do czynienia z ludzmi ktorzy wciskali staruszkom posciele z koldry w ciagu 2 dni zrobili obroty na 30 tys zl

A wiec dopoki bedzie ktos kto da sie nabrac to tak to bedzie sie dziac.

Aha i trzeba umiec rozróżnić reklame a REKLAME ale niestety nie kazdy na tym sie zna.

Używaj Cuilla i Hakii

Jak sam mowisz babeczka to kupila a wiec marketing zadzial

To nie jest marketing! To jest jawne kłamstwo!! Kobieta tylko dlatego wzięła ten wpis, że będzie w google, jakieś książki itp. pierdoły ją w ogóle nie interesują.

Znalazłem już ciekawy wątek:

https://forum.epf.pl/o_forum.php?CMS_id_msg...CMS_show=1&

o tej firmie!!

Do mnie od 2 miesięcy regularni ktoś od nich dzwoni i proponuje mi reklamę u nich...

Te ich teksty są tak marne że szok...

Ale najlepszy jest ten:

Jak Pan nie spróbuje to się nie przekona..

Ale jak im mówię, zeby mi dali 3 miesiące gratic i jeśli będę zadowolony to kupię i podwójnie zapłacę to nie chcą się zgodzić.

Marketing w sieci - da się ?

Ale jak im mówię, zeby mi dali 3 miesiące gratic i jeśli będę zadowolony to kupię i podwójnie zapłacę to nie chcą się zgodzić.

to niech wyp...

Używaj Cuilla i Hakii

No to jest niestety wada dużej ilości ludzi: nie czytamy co podpisujemy. Tutaj nic im nie można zrobić. Ale praktyki? Pozazdrościć! A potem większość portali branżowych wypisuje gdzie to PF się nie reklamuje i jakich tam nagród nie otrzymała, a w rzeczywistości.....

heh, trochę z innej beczki, ale wczoraj dzwonił do mnie gość z ING, opowiadał przez ok 1min o jakimś ubezpieczeniu, po czym szybko i bezboleśnie mówi: "proszę podać datę urodzenia w celu aktywacji usługi..."

HAHAHA, to już nie jest marketing, tylko bezczelne naciąganie - w dodatku swoich Klientów! Nie wypbrażam sobie, że dzwoniąc do jakiejś "babci" nie uda im się zdobyć daty urodzin, a w efekcie zawrzeć umowę...

PS. Z PF potwierdzam, również miałem Klientów, którym obiecywano topowe pozycje w Google dzięki wpisowi. No i jeszcze cena jest przydzielana dynamicznie :D

Haha, widzę, że zaczęli jakąś ofensywę i nie tylko mnie wciskają jakieś telenowele.

Pierwszy tel. miałem jakieś 3 tyg. temu - jakiś tam wpis reklamowy za 800pln - podzękowałem, potem mailem przesłali TO SAMO za 600pln - podziękowałem, a kilka dni temu kolejny tel. i TO SAMO już za 365zl (no i ten tekst - to przecież tylko 1zl dziennie :D ) - oczywiście grzecznie podziękowałem. Ale już mnie ta ich nachalność wk..wia.

Witam

Nie tak dawno pisałem posta o mapkach google link. To właśnie dzięki tym mapkom PF może ludziom wmawiać, że znajdą się na pierwszej stronie. Uwieżcie mi, że nie jest to kłamstwo, bo nawet google (w narzędziach dla webmasterów) pokazuje że dany wynik z mapki np. w moim przypadku serwis drukarek kraków jest pierwszy na stronie.

Oczywiście czysty marketing, ale zarzutów okłamywania klientów im postawić się nie da ;)

A mapki raz działają a raz nie :)

W czasach kryzysu polecić mogę : mocne i tanie niszczarki,oraz poleasingowe kserokopiarki :)

mam klienta którego PF wypozycjonowała w google - nie mapka - na 1 miejsce za 1200zł.

więc wywiązali się z umowy :)

dodam tylko że ta fraza "wypozycjonowana" to nazwa firmy (taka sama domena) , googiel znajduje 4 wyniki na to zapytanie

bardzo tania usługa ;)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Dopóki będzie można zarobić na ludzkiej niewiedzy, a powiedzenie, że "żaden pieniądz nie śmierdzi" będzie tłumaczyło wszelkie mniej lub bardziej nieetyczne sposoby zarobku, dopóty zawsze znajdą się firmy, które będą żerowały na kliencie i wykorzystywały jego niewiedzę dla zysku i zwiększenia dochodu ;)

Firma poruszana w tym wątku nie jest na pewno pierwszą ... ani jedyną ... ani też ostatnią, która takiej praktyki się dopuszcza :)

pozycjonowanie oferowane przez PF to Adwords na określone w umowie słowa kluczowe, na podstronę ich katalogu na której jest wpis danej firmy,

czyli wg ich mniemania jest to wywiązanie się z umowy, bo jest się na pierwszej stronie wyników, co prawda nie nasza strona, i w słupku po prawej stronie, ale jest...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności