Skocz do zawartości

Panorama Firm i jej sposoby działania

gaiden2

Rekomendowane odpowiedzi

do mnie tez koles dzwonił żeby w działe usługi jakieśtam (nei zdradze o co chodzi) bede #1 dziei temu skoczy mi pozycja. No to j amu deliktanie: ile ? 25 tysi za rok, 9 kilo za meisiąc. Ja śmiech - on czemu się Pan naśmiewa - przecież to działa. Ja mowie jak Pan odrobi lekcje z pozycjonowania to prosze przyjsc po czym

- ja:ma pan przeglądarke ? Mam ... to neich Pan wpisze słowo na ktore chce mnie pan zrobic #1 - wpisąc ... powiedziałem mu że jestem #2 potem kilk ainnych słów gdzie wychodziło że jestem zawsze miedzy #1 a #3 ... no to powiedział, że jak odrobi lekce to przyjdzie.

Na co ja mu juz na odchodne rzuciłem żeby nei dzwonił na moj numer komórki bo to nie jest komórka na ktora powinien dzwonić tylko taka służbowa specjalengo przeznaczenia ktorej akurat PAN nie powinien znać wiec nawet nie chce wiedziec skąd ją Pan ma ...

Mam nadzieje że wiecej nei zadzwoni ... chociaż w tej sprawie dzwonił drugi raz ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W ostatnim czasie doczekałem się wreszcie telefonu od miłej pani z Panoramy Firm.

Z chęcią porozmawiałem (a co, niech tracą na telefony !) i nie żałuję, bo dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy.

W ramach promocji zaoferowano mi usługę za 550 zł. Miła pani powiedziała, że wiele osób pyta sie ich (Panorame Firm) o możliwość stworzenia stron internetowych. Ponieważ oni się tym nie zajmuja to chętnie polecą moje usługi (tak jasne).

Odpowiedziałem, że nie jestem tym zainteresowany ponieważ tworzenie stron to dla mnie dodatkowy rodzaj działalności a skupiam się na innym. Po za tym moja oferta tworzenia stron skierowana jest na bardzo niewielki rynek i nie sadzę aby ktoś do Warszawy dzwonił zapytać o firmę robiąca strony gdzies w północnej Wielkopolsce.

Mówiąc o tym, że nastawiam się na inny rodzaj działalności powiedziałem też, że i tak jestem na czołowych pozycjach w wyszukiwarkach na interesujące mnie słowa kluczowe i wpis w Panoramie Firm niewiele by mi pomógł.

Na to usłyszałem, że Panorama Firm zajmuje 3. pozycję na rynku wyszukiwarek internetowych, zaraz za Google i Allegro (!)

Ponieważ rozmowa się przedłużała a ja nadal nie byłem zainteresowany, pani zapytała się retorycznie "Czyli nie chce Pan, żebysmy promowali Pana firmę w Internecie?". Odpowiedziałem, że nie za tą cenę i tak się skończyła moja przygoda z Panoramą Firm.

Mnie natomiast dobija jak się pytają: a dlaczego nie jest Pan zainteresowany naszą ofertą?

Odpowiadam tak: nie jestem zainteresowany, bo mam dziś zły dzień :) Cholera - żaden jeszcze nie zaproponował, że zadzwoni jutro.

Z PF może być tylko jeden plus, który trudno przeskoczyć - mapa google - "Informacje o firmach dostarcza pf.pl"

Do mnie PF zadzwonili z kwotą za wpis roczny 1800 zł ... na co nie wiedziałem co mu odpowiedzieć ;)

Po krótkiej rozmowie zszedł do kwoty 1200 zł, jednak że ja nie byłem zainteresowany a Pan nie mógł mi uwierzyć

że to przez google najwięcej osób wyszukuje firmy a nie PF które ma podobno tyle wejść że głowa boli to zostało mu

jedynie zejście do 600 zł z błagalnym głosem wciśniecie mi oferty ... Prawie mu się udało ... wywołać u mnie łzy śmiechu :)

Możliwe, że PF chce rozwinąć swój dział SEM bo od jakiegoś czasu zdaje się, że bardzo intensywnie szukają pozycjonerów. Ze mną kontaktowało się już kilka osób w tej sprawie. Co ciekawsze na początku mieli ciekawe wymagania, szukali pozycjonera znającego Perla i SQL. ;)

Co ciekawsze na początku mieli ciekawe wymagania, szukali pozycjonera znającego Perla i SQL. ;)

do tworzenia własnych skryptów spamowych ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Na GL jest podobny temat, może nie identyczny, ale mechanizm ten sam https://www.goldenline.pl/forum/mlodzi-przedsiebiorcy/544544

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Ze mną kontaktowało się już kilka osób w tej sprawie. Co ciekawsze na początku mieli ciekawe wymagania, szukali pozycjonera znającego Perla i SQL.

A nadal w grę wchodzi tylko Warszawka? ;-)

Bylem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej ale moje 8k ich odstraszylo ...

no niezle nic mnie tak dzis nie rozbawilo

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności