Skocz do zawartości

Mailing do userów forum.

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam forum , na którym przy rejestracji dodałem taki tekst:

Rejestrując się na forum wyrażasz zgodę na otrzymywanie okresowych materiałów reklamowych drogą poczty elektronicznej, publikowanych przez nasz portal.

Teraz mogę wysyłać do userów maile, mam jednak pytanie czy brak opcji wyboru - chce otrzymywać wiadomosci/nie chce może mieć jakieś konsekwencje np prawne?

Kontynuując, czy są w naszym kraju jakieś przepisy, które karają za niechcianą reklamę, spam itp?

Pytam się z ciekawości, jakiś czas temu natknąłem sie na zagranicznym forum ze ludzie walczyli z firmą, która masowo spamowała..

pozdro

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Jeżeli ktoś się zgodził na otrzymywanie maili reklamowych to taki mail pod definicję spamu nie podchodzi B)

Najgorsza kara jaka Ci grozi z tego tytułu to to, że ludzi nie będą się rejestrować na forum i to tylko albo aż tyle B)

Największe polskie portale robią identycznie jak zakładasz skrzynkę mailową :)

Cytat z regulaminu WP.pl:

6. Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych dla celów marketingowych oznacza w szczególności zgodę na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od WP oraz innych osób (reklamodawców współpracujących z WP):

1. na adres poczty elektronicznej Użytkownika prowadzonej przez WP;

2. na telefon komórkowy, którego numer Użytkownik udostępnił WP (w tym SMS);

3. za pośrednictwem komunikatora (messengera) prowadzonego przez WP.

7. Zgoda na otrzymywanie informacji handlowych, o której mowa w ust. 6 może być w każdej chwili cofnięta, aczkolwiek cofnięcie zgody może skutkować konsekwencjami polegającymi na niemożności korzystania z Konta Portalu Wirtualna Polska.

Oczywiście wyrazić zgodę trzeba jeżeli chcesz mieć skrzynkę ;)

Polecałbym przemyśleć sprawę ;)

Dobrowolny newsletter mógłby być najlepszym rozwiązaniem. Jeżeli forum będzie się cieszyło zainteresowaniem i będzie miało wielu użytkowników.

Ja osobiście lubię mieć więcej możliwości niż tylko TAK lub NIE, ewentualnie możliwość zmiany decyzji B)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności