Skocz do zawartości

walka z filtrem

Piotruś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niemal odkad zainteresowalem sie pozycjonowaniem to siedze w filtrze (niemal 3 miesiace;p). Dla jednych to nic dla innych cos tam jest, dla mnie to cala wiecznosc:D, ale chyba kazdy tak mial przy 1 projekcie. Wracajac do tematu, w przeciagu tych 3 miesiecy domena www.zwiastuny-filmowe.pl dostala 8kbl, przy ostatnim update PR z 0 wskoczylo na 4. Linki nie pochodza z swli, zaden system nigdy nie byl zainstalowany na stronie, linki sa z samych wymian. Niemal cala strona jest zaindeksowana (calosc ma 300 site'u wiec nie wiele ale prawie wsio pan G widzi). Okolo 5 dni temu postanowilem wkoncu cos z tym zrobilem, zbiegiem okolicznosci wpadla mi domena www.zwiastunyfilmowe.pl tak wiec zdecydowalem sie na ruch z przekierowaniem 301. Teraz jednak mialem wiecej czasu by troche poczytac i widze, ze robienie przekierowan na kompletnie nowa domene mija sie z celem. Na chwile obecna nowa domena zaczela sie jakos tam indeksowac, patrzac na link: w yahoo zadne linki ze starej na nowa domene nie przechodza (czy tak powinno byc?), no ale obawiam sie teraz, poki jeszcze nowa domena nie ma filtra nie odpuscic tego przekierowania. Tylko jaka taktyke obrac? Olac ta domene www.zwiastuny-filmowe.pl chociaz ma troche tego bl (jak na moje mozliwosci to bardzo duzo) i od nowa spokojnie tym razem pozycjonowac ta nowa, jakos kombinowac z przekierowaniem czy moze jakis zupelnie inny pomysl? Licze na cenne wskazowki, pozdrawiam.

Z tego co się orientuje to przy przekierowaniu 301 przechodzą BL oraz PR ale dopiero przy PR update.

A co do tego, że nie ma sensu na nową domenę przekierowywać to się nie zgodzę. Zazwyczaj się przekierowuje właśnie na nową.

Nowa domena dziedziczy PR i BL, więc po co kupować domenę z PR skoro na zafiltrowanej masz PR4? To nie miałoby sensu.

A poza tym musiałeś sporo przeskrobać, że filtr trwa już 3 miesiące. Ja za 8k linków w miesiąc dostałem miesiąc filtra :)

A poza tym musiałeś sporo przeskrobać, że filtr trwa już 3 miesiące

? Kolego, mój filtr to się trzyma już chyba rok i nadal nie wiem dokładnie za co :blink:

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności