Skocz do zawartości

Dobry serv dedyk / czy isp pod forum

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

i co zdecydowałeś się na coś? Jeżeli jeszcze nie to może podbij do Sebastiana z efuturo.pl

on chętnie złoży ci serwer na SSD i na pewno lepiej będzie to działać niż w ovh i livenet ;]

https://efuturo.pl/kontakt/dane_kontaktowe.htm

na ceny dedyków nie patrz ze strony bo są stare.. ale jak porozmawiasz z Sebastianem i że jarek cię podsyła to coś ci chętnie przedstawi po bdb cenach ;]

Nie wiem czy na wht nie składałeś pytania bo ostatnio ich sporo było ;)

Ssry za odkop 10 dniowy ;) ale myślę, że warto polecić efuturo każdemu ;]

pozdr.

jarek

TYSKIE. Nasze Najlepsze..... ;)

Szukasz Shared Hosting? Polecam:

prohost.pl | proste.pl | iq.pl | kei.pl

OVH dzis wprowadzilo dedyki z dyskami SSD czyli mega kop jak ktos potrzebuje pod spore bazy. Co prawda podzielam opinie ze potrzebny ci dobry admin ale gdybys sie przenosil to pomysl o takich dyskach ;)

Super Mega kopa to daje optymalizacja zapytań i optymalizacja bazy danych. Baza danych przechowuje dane w swoim cache wiec odczyt z dysku ma znikome znaczenie. Swego czasu (lata temu) eksperymentowałem z baza danych umieszczoną w ram dysku i nie zauważyłem Mega kopa. Brak jakiegoś indeksu, nie zbalansowane B-drzewo, kieskie zapytania to zarzyna serwery na potęgę.

W aplikacjach webowych szybkość jest odwrotnie proporcionalna do ilosci zapytań z bazy, najlepeiej jak nie ma wcale ;)

a raz wygenerowana treść serwowana jest z cache. Forum aż tak sie nie zmienia czesto żeby wszystko musiał być z bazy danych.

Na początek to poszukał bym kogoś kto zna sie na optymalizacji bazy danych /skryptów php i jest w stanie namierzyć "najsłabsze ogniwo"

Poradz sie kilku osób.

Tak z ciekawości spytam co zajmuje 8GB ? Ile apache a ile mysql ?

Ktoś wogole konfigurował tego mysql czy pracuje na parametrach domyślnych ?

Jakie masz php cache ?

• 1 miesiąc temu...
https://www.galaxyvisions.com/unix_vps.php

Powiedzcie co myślicie o tym vpsie linuxowym za 39$ miesięcznie?

Z takimi parametrami wytrzyma moje 2 portale, które robią ok 80gb trafficu miesięcznie?

Jestem zielenina, jeśli chodzi o hostingowe sprawy.

Mam już dość zamulających sharedów.

Zależy co oni gwarantują w tym "managed", jeśli chodzi o sprzęt na pewno da radę. Pozostaje jednak kwestia wysokich pingów do USA.

Za niższą kwotę masz np. topowy pakiet shared w dhosting.pl, który na pewno nie będzie przymulał a masz polski support i serwery.

404.tf

Guaranteed Cpu Rate 400 MHZ

Za 39$/mc?! Cholernie drogo, nie opłaca się. Za 120 zł? Weź sobie coś z https://hitme.net.pl/index.php?adminpanel=vps managed, albo root i poszukaj admina, który ci to skonfiguruje.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zobacz ofertę serwerydedykowane.pl

Trzymam tam forum, 25 tyś uu i nie narzekam, forum stoi na quadzie q6600, 6 gb ram, 15% CPU w godzinach szczytu. (Statystyki 100-200 nowych kont, 500-700 postów, 400 osób online w szczycie)

System Uptime 44 Days, 17 Hours and 34 Minutes

Czego chcieć więcej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności