Skocz do zawartości

Parkowanie domen kupionych w OVH

Kiler

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje za szczera odpowiedz ale bardziej potrzebowal bym odpowiedzi odnosnie mojego konkretnego problemu.

Bo odpowiedz przypomina mi troche zart opowiedziany u Woodego Alena w jednym zjego filmow:

"Do lekarza przychodzi pacjent i mowi ze boli go palec jak tak nim rusza

Na co lekarz - To prosze tak nie ruszac"

:)

Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze OVH nie musi czegos oferowac i robiac to gdzies indziej moglbym to ustawic.

Ale w tym momencie pytanie zadalem aby sie dowiedziec czy jest to wykonalne w OVH przy wykorzystaniu ich panelu.

Exa,

Odnosnie twojej propozycji sprawdzilem to i nadanie aliasu nie dziala poprawnie dla MU gdyz wskazuje oczywiscie na domene glowna, ale przez MU nie jest to prawidlowo rozpoznawalne takze wskazuje dokladnie na domene glowna (tak jak dziala alias).

Chodzi o to zeby subdomena wskazywala na ten sam katalog ale zeby MU widzial ja jako subdomene a nie alias.

Moze ktos jednak ustawial cos takiego w OVH i moze doradzic ?

Napisz na jakim etapie jesteś !

Bo odnoszę wrazenie że sie zgubiłem bo jest mowa o domene wykupionej w ovh i hostingu w netart.

Czyj serwer DNS obsługuje teraz Twoja domene ? Ovh czy Netart ? Jak masz ustawione NS netart to wtedy w OVH już nic nie konfigurujesz.

Ewentualnie podaj nazwe domeny na PW to sam sobie sprawdzę.

Czy już Ci działa *.twoja.domena ?

Można to sprawdzić np. za pomocą ping-a.

Hej sytuacja wyglada tak:

Domena w OVH

Hosting w Natart

Domene udalo mi sie przekierowac na IP mojego serwera w netart i to dziala prawidlowo.

Natomiast nie obsluguje to subdomen w MU.

DNS obsluguje teraz OVH, i myslalem ze jezeli domena jest zarejestrowana u nich to nie moge zmienic dns na netartowe ustawienia.

Jesli jestem w bledzie to to moze byc rozwiazanie bo w netarcie subdomeny MU mi dzialaja prawidlowo na domenach wykupionych u nich.

A kto Ci broni przestawić DNS-a na Netart ?

Jak to zrobisz to pewnie domena która kopiłeś w OVH będziesz mógł zarządzać tak jak by była kupioa w Netart.

Patrz mój pierwszy post w tym wątku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności