Skocz do zawartości

Do firm wysyłających ofety na pozycjonowanie.

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowie nie widzę nic zdrożnego jak się wysyła ofertę na pozycjonowanie strony lub uprawia telemarketing ale proszę nie róbcie jaj i nie wysyłajcie ofert na pozycjonowanie strony zapleczowej chyba potraficie odróżnić co jest co ? No chyba ze nie a to już jest porażka.

Marketing internetowy dla firm

hmmm

może jest tak, że ludzie tworzący zaplecze tak sobie wzięli do serca, że zaplecze ma dobrze wyglądać, żeby nie odstraszało ludzi i G. że co niektórzy widać mają problem z odróżnieniem ;-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Xann, pierwszy raz od bardzo dawna muszę się z Tobą zgodzić. Ogólnie proponuję nie wysyłać ofert pozycjonowania do pozycjonerów (w tym ofert pozycjonowania stron o pozycjonowaniu), a już w szczególności jeśli mają dotyczyć zaplecza.

kszynka, faktycznie czasem dostaję nawet zapytania o ofertę reklamową na takich stronach. Ale jak ktoś się zajmuje pozycjonowaniem to pozna, że to zwykłe zaplecze ;-)

E to jeszcze nic ja dostaje propozycje pozycjonowania fraz na które jestem top1 a pani w słuchawce jest ciężko zdziwiona dlaczego nie chcę skorzystać z ich usługi za jedyne 1k pln za tą frazę

Bo ta pani jest od wpychania uslugi a nie od myslenia czy tez analizowania

Używaj Cuilla i Hakii

E to jeszcze nic ja dostaje propozycje pozycjonowania fraz na które jestem top1

Do mnie napisała, jak byłam dopiero na 2 miejscu :-) I oczywiście dostałam cennik za wbicie na 1. Inna oferta to pozycjonowanie na słowo "nieruchomości" (ponad 2k netto miesięcznie) strony zapleczowej, na której znajduje się raptem kilka artykułów na temat wyceny nieruchomości itp. ale żadnych ogłoszeń. Ba, nawet zaproponowała mi pozycjonowanie na frazy takie jak "nieruchomość budowlana" itp. W sumie miałabym płacić przez 1,5 roku po kilka tys. zł miesięcznie za pozycjonowanie zapleczówki.

Tego typu emaile wysyłają osoby ogłaszające się na forum pod szyldem "tanie + skuteczne" pozycjonowanie itd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Niestety swiadomosc firm na temat pozycjonowania w Polsce jak i pewnie na swiecie jest mala takze i takie oferty sa wysylane a ze trafia nawet do was to juz inna sprawa, jakas pani od marketingu nad tym pracuje ma od tego jakis procent zysku to i sie pyta, 3 razy zostanie wysmiana a za 4 razem to kupi.

Podobna historia - wysylam firme oferte pozycjonowania przez kolege wyjasniam co i jak - barak chetnych

Oferte przysyla inna firma poczta ladne opisane ale kruczki sa (pozycjonowanie tylko dla zaznaczonego wyszukiwania .pl w Google) umowa na 2 lata przez 3 miechy 1 zl - wiadomo jaka firma .... no i co juz mieli to brac bo fajne i sramto owamto ale kumpel ich wstrzymal i ja wszedlem na ich miejsce za mniejsza kase i rezultat ten sam

Takze tego typu postepowanie jest i bedzie mialo miejsce

Używaj Cuilla i Hakii

Ostano zobaczyłem ofertę pewnej znanej firmy w promocji 6 miesiecy za 1 zł
Przede wszystkim zwiększać zyski z klientów minimalizując koszty. Jak ktoś idzie w masówkę to jego problem.

po pierwsze - w szczegółach okazuje się, że to nie jest 6 miesiący za 1zł, a płatnośc odłożona w czasie. Jak ktoś ma dobrą sytuację finansową to pół roku go nie rusza.

po drugie ta "masówka" zarabia więcej niż wszystkie osoby biorące udział w tym wątku.

Nie żeby mi to imponowało, ale przeciwnika warto umiec ocenić. A tymczasem jest tak, że sobie marudziecie a kasę zgarnia kto inny :rolleyes:.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności