Skocz do zawartości

Jak wykryć + w adresie?

Zbysio

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy próbuję wykryć znak + w adresie w parametrze GET, to niestety wykrywa także znak spacji i odwrotnie, jak wykrywa znak spacji, to także +.

Czy można jakoś wykryć spację w taki sposób, aby przekierować ten adres na wersję z +? W tej chwili robi się pętla, bo znak + i spacji wykrywane są jako to samo.

Dzięki za pomoc.

Poczytaj o urlencode. Aby znaleźć + w urlu powinieneś najpierw "odkodować" adres przy pomocy urldecode

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Już kombinowałem z tymi funkcjami, ale to nie działa.

Mam w parametrze "test test", czyli "test%20test" i chcę, aby przekierować to na "test+test". Tylko ten plus także wykrywany jest, jako spacja i zapętla się skrypt.

Gdy użyję rawurlencode, to owszem, znak plusa nie znika, ale zwykła spacja także wyświetla się jako plus.

Nie mogę sobię z tym poradzić. :/

• 2 tygodnie później...

Tak jak kolega pisal najpierw musisz to zakodowac przez urlencode.

Z tym ze jesli uzywasz htaccesa i rewraita:) to zmienna z linkiem trzeba zakodowac 2 razy

$zakodowana=urlencode(urlencode($zmienna_z_plusem));

i takie cos bedzie Ci w phpie dzialalo i bedziesz mial + z geta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności