Skocz do zawartości

Anonimowe zgłoszenie przestępstwa?

kozak222

Rekomendowane odpowiedzi

Przestępstwo nie jest "wirtualne".

@FiKaS Sprawa jest skomplikowana. Chodzi o to, że ktoś złożył na mnie donos, tylko po to aby mnie.. zdenerwować? Oczywiście donos był nieprawdziwy, co nie zmienia faktu, ze musiałem tracić czas aby udowodnić, że jestem niewinny. Wiem kto to zrobił, więc sam chce teraz złożyć donos na człowieka, który łamie prawo bardzo często, dowody bezproblemowo mogę zdobyć. Nie chciałem tego robić ale sytuacja mnie zmusza do tego. Bezczelność trzeba tępić moim zdaniem. Kto mieczem wojuje ten od tego samego miecza musi zginąć...

Tutaj coś o anonimowych donosicielach znalazłem:

https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=5...amp;v=2&s=0

ale to sie tyczy chyba innego czynu

ew:

https://www.google.pl/contact/spamreport.html

Swoja drogą dobry KOZAK jesteś skoro chcesz na kogoś donieś.

Mam dwa wyjścia, albo zgodnie z prawem złożyć powiadomienie o popełnieniu przestępstwa, albo niezgodnie z prawem złapać kolesia obić mu mordke, połamać ręce i nogi.. po czym czekać i się denerwować czy aby nikt tego nie widział i czy przypadkiem nie zostawiłem jakichś śladów.

Więc co? Źle wybrałem? Wole zgodnie z prawem to załatwić.

Nie popieram żadnego łamania prawa, jak i za donosicielstwem tez nie jestem.

Wszystko zależy od sytuacji, lecz przeważnie donoszą CI co nie potrafią sobie radzić.

Chodzi o to, że ktoś złożył na mnie donos, tylko po to aby mnie.. zdenerwować? Oczywiście donos był nieprawdziwy, co nie zmienia faktu, ze musiałem tracić czas aby udowodnić, że jestem niewinny. Wiem kto to zrobił, [....]

jeżeli tak było to nie musisz sie bawic w anonimowość a masz wszelkie podstawy prawne aby zgłosić przestępstwo oraz dochodzić swoich praw na drodze postępowania cywilnego.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Stary nie wiem, twoja sprawa-sadze tylko ze donoszenie nie jest żadną forma rozwiązania problemu.

Ja codziennie widzę jak ktoś gada przez komórkę jadąc samochodem, ale nie dzwonie na policje z tego powodu, mimo ze może spowodować wypadek.

Jak bym widział pijanego za kierownica to też bym zadzwonił na policje tylko dlatego ze zagraża sobie o otoczeniu i nie zasługuje aby jeździć samochodem.

musicie zrozumiec ze jest duza roznica miedzy PRAWEM a wytycznymi Googla dla webmasterow

Używaj Cuilla i Hakii

A tu trochę o donoszenie co jak i gdzie:

W Polsce funkcjonuje dużo anonimowych infolinii ukierunkowanych na zwalczanie wielu kategorii przestępczości. Korzystaj z nich, jeśli takie rozwiązanie uznasz za stosowne. Wszystko zależy od tego, co chcesz osiągnąć: gdy posiadasz jakąś konkretną informację o przestępstwie lub dysponujesz wiedzą mogącą przyczynić się do jego wykrycia i jednocześnie pragniesz pozostać anonimowy, zachęcamy do korzystania z różnorodnych infolinii. Jeżeli jednak sam padłeś ofiarą przestępstwa (ukradziono Ci samochód, pobito Cię, ktoś Cię oszukał) – nie wybieraj tej formy kontaktu z Policją.

Twoje zgłoszenie telefoniczne lub anonimowa informacja o zdarzeniu zainicjują wprawdzie czynności Policji – w zależności od faktycznych potrzeb zostanie niezwłocznie podjęta interwencja lub też informacja będzie weryfikowana. W toku sprawdzania Policja będzie ustalać, czy zdarzenie, o którym przekazałeś informację, wyczerpuje znamiona przestępstwa (lub wykroczenia). W zależności od wyniku tych ustaleń będą podejmowane dalsze działania. Powinieneś jednak wiedzieć, że taki tryb postępowania w niektórych przypadkach opóźni reakcję organów ścigania, dużo czasu bowiem pochłonie ustalenie danych, które można by było szybko uzyskać bezpośrednio od osoby zawiadamiającej.

Zawiadomienie o przestępstwie powinno zawierać jak najwięcej konkretnych informacji. Jeżeli uważasz, że jesteś w stanie sam wyczerpująco opisać, co się wydarzyło (a zdarzenie nie wymaga natychmiastowych działań organów ścigania) – możesz wysłać pocztą, mailem, faksem czy też przynieść osobiście do jednostki Policji napisane przez siebie zawiadomienie o przestępstwie. Na końcu naszego poradnika znajdziesz przykładowe zawiadomienie o dokonaniu oszustwa, jakie sam możesz napisać.

autorze tematu.

po prostu idź na policję i zgłoś sprawę i nie zwracaj uwagi na ludzi, którzy mówią, że jesteś donosiciel, bo chyba im w głowach jeszcze jedna afera ze świata seo siedzi i nie mogą tego przeboleć.

co za ludzie.

idz na policję, zgłoś sprawę i po kłopocie.

znaczy się, teoretycznie;)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności