Skocz do zawartości

Fiskus bierze się za linki i reklamy internetowe

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli sprzedaż linków pod obstrzałem urzędu skarbowego.

Jak zwykle nic nie napisane a Xann sam sobie dopowiedział :).

Był o tym ze 2miechy temu program w TVN Biznes. Nie mam pojęcia jak oni mają w ogóle się za to zabrać :).

Stron który sprzedają linki albo zarabiają z reklam/PP jest multum. US pewnie liczy , że właściciele stron przyznają się sami do dochodów ze sprzedaży linków albo reklamy kontekstowej.

Nie mam pojęcia jak oni mają w ogóle się za to zabrać :).

Stron który sprzedają linki albo zarabiają z reklam/PP jest multum. US pewnie liczy , że właściciele stron przyznają się sami do dochodów ze sprzedaży linków albo reklamy kontekstowej.

Sory ale na serio się pytasz czy o drogie pytasz??

Sory ale na serio się pytasz czy o drogie pytasz??

Czacha raczej o "drogie" :).

Jakby ktoś chciał to by zrobił porządek (chociaż w jakimś tam stopniu) z piractwem jak i z dochodami WWW.

Skarbówka tylko straszy mediami ale jest za leniwa żeby coś z tym zrobić.

Taka moja opinia jest.

nie za leniwa. po prostu niedoinformowana. wciaz nie wiele osob z us wie o co chodzi jak czlowiek chce sie rozliczyc. no ale jak 60 letnia kobitka, ktora od 30 lat przybija pieczatki ma miec jakies pojecie o necie...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Jak fiskus pojdzie w ślady google i zrobią sobie stronę ze spamraportem to będą informowani na bieżąco

Jeszcze trochę i powstanie nowy zawód. Już widzę te ogłoszenia...

Zatrudnimy donosiciela na cały etat, praca polega na podpier*dalaniu konkurencji. Dodatkowym atutem będzie umiejętność podpi*rdalanie znajomych i brak skrupułów. :)

nie za leniwa. po prostu niedoinformowana. wciaz nie wiele osob z us wie o co chodzi jak czlowiek chce sie rozliczyc. no ale jak 60 letnia kobitka, ktora od 30 lat przybija pieczatki ma miec jakies pojecie o necie...

To samo mam w policji same matołki stad tyle kawałów o nich. Ehh polska rzeczywistość.

a ktoś jeszcze sprzedaje linki? :x

A sprzedaż linków za pośrednictwem systemu wymiany linków to niby co? ;)

Był o tym ze 2miechy temu program w TVN Biznes. Nie mam pojęcia jak oni mają w ogóle się za to zabrać :).

Zabrali się za allegro to zabiorą się też za inne strony pozwalające na zarabianie pieniędzy przez userów.

Właściciel strony wcale nie musi się przyznawać do zatajania dochodów. Wystarczy, że ma konkurencje albo kogoś komu zaszedł za skórę. Jak się okazało donosicieli wśród nas niestety nie brakuje :(

60-letnia kobieta, która od 30 lat przybija pieczątki niedługo odejdzie na emeryturę a zastąpi ją młodsza i lepiej wykwalifikowana koleżanka. Kontrole osób zarabiających są coraz częstsze. Urzędy skarbowe mają coraz większe pojęcie o tym na czym się zarabia w internecie. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że o wiele prościej jest uniknąć płacenia podatku w niewirtualnym świecie niż w tym wirtualnym. Sprzedając coś "na lewo" wpaść można, gdy urzędnik skarbowy złapie sprzedawcę za rękę. Po przyjęciu płatności "do ręki" nie pozostaje żaden ślad. Przy świadczeniu usług lub sprzedaży internetowej płatności przyjmowane są na konto bankowe lub poprzez jakiś system płatności. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że po każdej transakcji w internecie pozostaje ślad.

Kolejna sprawa to zamieszczanie ogłoszeń na forach o sprzedaży bądź świadczeniu usług z dopiskiem "nie wystawiam faktur/rachunków". Przecież to czyste proszenie się o kłopoty. Sugerowanie, że transakcja odbywa się bez płacenia należnych podatków.

ja sprzedaje :) i fakturuje :(

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności