Skocz do zawartości

Udało mi się wyjść z wrześniowo-pażdziernikowego filtra, a zrobiłem tak...

dunikowski

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie to juz jakas paranoja te tematy o filtrach. Przekierowanie 301? Spoko... powiem klientowi, ze zmieniamy domene i od razu najlepiej nazwe jego firmy i wszystko co sie z nia wiaze... :/

Nikt nic specjalnego na takie spadki pozycji nie wymyslil. Linkowac, zachowywac sie jak najbardziej naturalnie, pomyslec czy zrobilismy cos co mogloby bardzo nam zaszkodzic, czekac i obserwowac. A najlepiej unikac filtrow. I na Boga nie uwazajcie kazdego spadku o kilkadziesiat pozycji za filtr. Caly czas cos sie miesza w indeksie i takie spadki sie zdarzaja. Nie ma co panikowac.

Z 17 na 18 października puściły mi wszystkie filtry, Wam też ?

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Aha, czyli mam farta !!! (żeby uprzedzić pytania co zrobiłem, odpowiadam: kompletnie nic)

Nasuwa mi się taka myśl. Google przypadkowe witryny filtruje i następnie patrzy na ilość linków przychodzących. Jeżeli liczba linków przychodzących w czasie trwania filtru diametralnie się zmienia to znaczy, że ktoś albo korzysta z SWL, albo korzysta z innego zabronionego przez Google sposobu. Wtedy filtr jest utrzymywany.

Co o tym myślicie ?

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

To jest tylko moje gdybanie prawdopodobnie mijające się z prawdą. Odpowiedź na Twoje pytanie może być taka, że puszczają wtedy jak zobaczą, że zafiltrowanie nie sprawiło usunięcia linków z SWLi lub nie sprawiło diametralnego dołożenia linków z SWLi.

Moim zdaniem filtry wynikają z niskiej dywersyfikacji ruchu przychodzącego. Wszystko zależy oczywiście od indywidualnego przypadku, ale generalizując można rzec że czym mniejsza dywersyfikacja ruchu przychodzącego tym większa prawdopodobność dostania filtra.

Póki co przeprowadzam testy w tym temacie aby go móc w pełni potwierdzić lub odrzucić, więc narazie jest to jedynie moje subiektywne przemyślenie.

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

Moim zdaniem filtry wynikają z niskiej dywersyfikacji ruchu przychodzącego.

Jestem skłonny przychylić się do tej teorii, ale ciągle mnie zastanawia skąd google wie jaki ruch jest na naszej stronie? Zakładam, że nie mamy zainstalowanych GA.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności