Skocz do zawartości

Google Sitemap Generator

pneuma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tylko zeby nie bylo z tym problemow, juz teraz mam sytuacje ze boty googla szaleja po stronie, 2, 3 sztuki na sekunde.. serwer nie wyrabia i GB chyba puste strony indeksuje. msn i yahoo wprowadzila limity, jesli google tego nie wprowadzi (robots.txt) i ten sposob bedzie nakrecalo GBota to ...

o tym zreszta mowi kod serwera 206

https://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html

no .. wlasnie .. i tak temu zapobiec ? Co by google bota spowolnic ale nie odstraszyc go ?

No i pierwsza Olewka G:

"Invalid date "

Trzeba na nowo sprawdzić mape.

Przeoczyłem widocznie gdzieś walidacje linków..........

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

a ja mam status OK

Może zależy od objętości pliku mapy ?

Możesz podać ile waży twoja M:?

Mam przekierowanie i nie uwzględnia mi subdomeny tylko samo przekierowanie:

https://katalog.novacsh.pl/top - i tu może być błędna walidacja......

No i troche waży: 54 MB

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Tak, skrypt wisi pod tym samym adresem...

Jak się okaże, że te mapy działają to można go rozbudować o pełen panel z aktualizacją mapy czy tylko jej części,automatycznego dzielenia po rozmiarze czy po katalogach. Spoko - nie ma problemu.

Tylko... czy nie wydaje się Wam, że to jest too good to be true??

Jeżeli te mapy będą działać - spowodują dodanie całej zawartości sitemapu do indeksu - to za chwilkę miliony stronek wejdą do linkora czy innego digitalpointa i index googla się tak zaśmieci, że albo zmniejszą wagę linków (ciekawe na co??) albo będzie niezły bajzel...

Jak ktos ma sklep na oscommerce to napisalem bardzo prosty skrypcik

Dodaje do mapy tylko strony z produktami.

No i dacie tą instrukcję w ojczystym języku?

Wszystkei instrukcje sa tutaj, jednak sa one po angielsku. Co nie zmienia faktu, ze jezeli chcecie skorzystac z generatora oferowanego przez Google, to wystarczy bardzo mala znajomosc jezeyka. Nalezy zmienic odpowiednie ustawienia w pliku konfiguracyjnym, a opisane to jest w komentarzach w tym pliku bardzo prostym jezykiem. Slownik w zupelnosci wystarczy.

Jednak, zeby z tego korzystac nalezy miec dostep do serwera. Jezeli nie macie dostepu przez np. ssh to nie wiem jak sobie z tym poradzicie. Moge sie tu mylic.

red9 podejrzewam, ze chcesz dodac swoje forum. To raczej sie nie uda tak latwo. Lepiej skorzystaj ze skryptu walkosia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności