Skocz do zawartości

Google Sitemap Generator

pneuma

Rekomendowane odpowiedzi

a mi skrypt po 20minutach wywalił że przekroczony trafic :| a było może jakieś 2% zrobione.

W skrypcie w pliku robot.php masz zmienną traffic_limit - zmień ją na odpowiadającą Twoim potrzebom.

Postaram się dopisać jeszcze automatyczne dzielenie mapy na pliki po 10mb - lecz to raczej jutro.

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

:mrgreen: ta site map jest genialna bot łazi tam gdzie chce, racje macie, zamula serwer intensywnie ;) ale w końcu moze google złapie to co chce w całości

Dziekuję Michał i Walkoś za Wasze skrypty 8)

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

W skrypcie w pliku robot.php masz zmienną traffic_limit - zmień ją na odpowiadającą Twoim potrzebom. 

Postaram się dopisać jeszcze automatyczne dzielenie mapy na pliki po 10mb - lecz to raczej jutro.

OK, dzięki działa

teraz jeszcze poczekam tylko na dzielenie i opinie innych czy google indeksuje te podstrony :-)

co do czasu wykonywania kodu.. tam w pliku tym starszym byla cyfra..

ustawcie sobie

set_time_limit(0);

i bedzie unlimited ;)

co do indeksacji wlasnie ciagne sobie logi serwera.., plik jest pobierany .. co ok 2 godziny.

... i mam

kurde.. sajt ma zaledwie 10 podstron, b. czesto odwiedzamy przez ludzi, pare fotek.. eh powiem: www.wczasynadmorzem.com.pl malutkie to jest, ludzi ok 5 tys dziennie, fotki przegladaja - czyli plik logu jest ogromny jak do tej godziny.

co zauwazam: googlebot jest co 10-20 lini kodu ...

wyobrazcie sobie strone ktora ma kilka tysiecy linkow....

ha, wiem dlaczego niektorym nie kce to przejsc przez googla...

strona powinna ladnie byc widoczna pod IE. czyli jak sa linki z parametrami to sie bedzie sypalo. mod_rewrite pomaga

Nie zauwazylem zadnych problemow z adresami zawierajacymi parametry. Wszystko bardzo ladnie jest odwiedzane przez robota. :)

Wazne tylko, zeby sitemap.xml byl zgodny z wymaganiami google.

Ile u was trwao yrobienie tej mapy? Moja strona ma ok. 6 tys. podstron i gdzies od 12 mi sie to robi na kompie, cyzli gdyies tak 7 h a dopiero polowe strony odiwedzil(ten skrypt walkosa). Od czego zalez predkosc?

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Ile u was trwao yrobienie tej mapy?

Kolo 25000 urli zajelo jakies 2 sekundy, ale sam napisalem skrypt ktory wyciaga to z bazy i zapisuje do pliku w formacie xml i gzipuje.

Nie polecam korzystac z crawlera jak macie bardzo duzo stron, bo to zezre mase transferu i zamuli serwer. Zawsze lepiej poswiecic troche czasu na napisanie wlasnego skryptu.

Do stron, ktore maja kolo 1000 urli, skrypt Walkosia jest swietny, ale wiecej juz ciezko.

Humm, to nie wiem, to co ten kod zaindeksowa na wczasach.. ladnie sie w rpzegladarce otwiera.. z innej znow strony, gdzei sa parametry jest error.. po tym wnioskowalem. tak czy inaczej do stron swoich, ktore uzywaja sqla to fakt, lepiej napisac cos samemu - kilka chwil jak sie zna swoja baze i po klopocie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności