Skocz do zawartości

Google Sitemap Generator

pneuma

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy sie zala, ze skrypt Walkosia wolno generuje duuuze mapy, a u mnie w ok 5 minut stworzyl mape, ktora sie nie da rozpakowac....

gzip: sitemap.xml.gz: unexpected end of file - choc da sie wejsc do archiwum winrarem i zobaczyc, ze plik po rozpakowaniu bedzie miec 265mb...

Wejdź i kliknij w co byle... ;)

Money Magazine

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Robił może to ktoś skryptem googla? Jeżeli tak to bardzo bym prosił o małą pomoc(konkretnie to w skrocie przetłumaczenie najwazniejszych rzeczy tak bym sobie poradził pozniej sam), bo skrypt walkosa za długo przerabia te moje podstrony(6 tys), a skrypt michala nei pasuje, bo nie mam bazy tylko wszystkie pliki sa normalnie na serverze.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

nie, chodzi o www.x-sms.pl

sorry, ze nie podalem adresu strony.

Te 6 tys podstron jest ukrzte :) u gory po prawej (katalog artystow).

edit

cos teraz skombinowalem i mam jakby mape tej strony :), moze nei bede potrzebowa pomocy.

P.S. Nie ynam sie w ogole na php wiec nie moge przerobic skryptu.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

od biedy mozna zrobic liste plikow w nastepujacy sposob :

1) zgrac pliki na wlasnego kompa

2) dir /B >plik.txt (windows)

3) uzyc programu generujacego sitemap z postu Vek-tor'a

https://www.forum.optymalizacja.com/sutra55279.html#55279

nie jest to moze najlepszy sposob ale jak sie nie umie inczej to trza cierpiec :)

Mapa tworzona jest w katalogu, w którym uruchamiany jest skrypt, więc jeżeli macie zamiar uruchomić skrypt w miejscu docelowym (katalog główny) lepiej zmieńcie nazwę index.php na inną Wink )

U mnie caly czas nie dodaje strony do mapy z jakiegos dziwnego wzgledu.

nie podaje zadnego statusu. Czy to mozliwe, ze jezeli serwer jest wolny to wtedy nie dodaje strony do mapy?

Spróbowałem dodać sitemapę serwisu który usiłuję zaindeksować w g już od prawie 3 miesięcy.

Zgłaszałem stronę na adurl, dodałem link na 2 swoje serwisy, dodałem link do linuj licząc, że jak link pojawi się w sieci to robot go złapie i nic.

2 dni temu zrobiłem sitemapę, dodałem do zaindeksowania i proszę - jest :)

Choć sukces jest połowiczny ponieważ w indeksie pojawiła się tylko strona głowna - nie ma podstron (pewnie za kilka dni pojawi się reszta).

[edit]

Po 13 dniach od pojawienia się serwisu w wynikach pojawiły się i podstrony :P

Use Your wise mind, test imagination...

Mam pytanie do tych z was ktorzy juz ta mape maja i testuja. Czy serwer z transferem 1GB/m-c wystarczy? Czy jest sens probowania tego na takim serwerze? Mam okolo 4tys podstron (katalog). Chcialem sprobowac z ciekawosci, ale obawiam sie czy mi ta "akcja" transferu nie wykonczy.

Poza tym jaka jest korzysc z tej mapy poza szybka indeksacja? Tak szczerze to warto sobie tym nowym wynalazkiem Google'a zawracac glowe? Nie probowalem tego, ale z opisu tak sie obawiam czy to nie zrobi im smietnika totalnego w indeksie i czy beda nad tym w stanie zapanowac...

tworze katalog mapa kopiuje skrypt wbijam sie do niego podaje adres i plik wynikowy i pupa...

A masz prawo tworzenia plikow w tym katalogu?

Moze tez stworz pusty plik w katalogu w ktorym chcesz miec mape nazwij go sitemap.xml.gz, czy tak jak ma sie nazywac i daj mu uprawnienia 666 lub 777, 755, zalezy od serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności