Skocz do zawartości

"profesjonalne" strony internetowe

coval

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj dopalacz przydałby się tylko na mega hasła - większość załatwić idzie paroma silnymi linkami i dobrym contentem. !!!

Kiedyś dla testów pozycjonowałem stronę pod "SEO Dublin" - nawet strona za dużo powiedziane - ot parę słów kluczowych i linki do innych moich projektów - zwykły śmieć, a wypłynęło na ósmą pozycję - linki oczywiście ze śmietnisk tylko. !!!

@M_K_S pisałem, że chodzi o gotowce stawiane przez tych co się nie znają. Jeśli masz coś spieprzyć to na WP masz dużo większe "pole do popisu" niż w czystym HTMLu !!!

Jeżu też wychodzę z takiego założenia Wordpress + sNews i troszkę modyfikacji autorskich pod klienta - nadaje się znakomicie.

Być może tobie wychodzi. Znam przykład przynajmniej kilku firm którym takie coś na zdrowie nie idzie i lepiej by zaczęli robić strony w frontpage :placze:

Popatrzcie na top10 pod różnymi frazami. Wszystko w xhtml strict 1.0?

Jeż tutaj się w 100% zgodzę. Dodam tylko, że żadna przeglądarka nie obsługuje XHTML - podobnie jak roboty. Więc to co widzą to śmietnik, nawet kiedy w3c poprawnie to jako XHTML zwaliduje. Jedynym wyjątkiem jest opera która obsługuje XHTML.

Będę to pisał do znudzenia !!! niech każdy wstawi taki kod do swojej "XHTML-owej" strony po body i zobaczy co się stanie.

<script />

Zmianą HTML na XHTML można jedynie popsuć kod a kiedy przeglądarki już zaczną (albo i nie) to obsługiwać to taka strona prawdopodobnie i tak nie zadziała bo są bardzo duże różnice w obsłudze javascript między 2 standardami.

Joomla nieco mniej (po prostu Wordpress mi bardziej podszedł, jak wielu z Was), nie rozumiem dlaczego niektórzy uparli się że sprzedać można tylko coś autorskiego, skoro stosując gotowe rozwiązania (oczywiście przy zgodności z prawem) tnie się koszty, więc można znacznie obniżyć cenę.

Nie piszę, że nie można. Po prostu autorskie rozwiązania są zwykle lepsze i mniej zasobożerne pewnie sam wiesz bo gdybyś nie wiedział to seodopalacz stałby pewnie na WP a to byłoby bardzo niedobrze. Chociaż dla małej firmy która ma 20 odwiedzin dziennie to fakt bez różnicy.

5) Tabelki zamiast divów - to jest wada?

Kiedyś Normanos napisał "obudź się" (dzięki!) wskazując połowie tej branży divy zamiast wszechobecnych tabelek. Niestety powiedział to na tyle ZA GŁOŚNO i trafiło to Was na tyle silnie, że parę miesięcy temu koder mi przysłał tabelki w panelu seodopalacza zakodowane jako.

To tylko świadczy o umiejętnościach kodera :hello:

Rynek webdeveloperski jest tak samo pokemoński (jak ktoś napisał), jak rynek SEO.

Nie chodziło mi o ceny tylko trudności w egzekwowaniu umówi i płatności. Strona stoi dajmy na to pół roku, klient sobie przypomina że trzeba coś zmienić to dzwoni i mówi, że może zapłacić. Ale nie tyle ile jest na umowie tylko połowę, jak dla niego popracuję jeszcze trochę za darmo !!!

O marne 600 nie warto w ogóle kotów drzeć a za 300 nie warto dla idioty jeszcze pracować to mu powiedziałem grzecznie że mam to gdzieś a stronę usunąłem następnego dnia. Dopiero wtedy do niego dotarło, że trzeba było zapłacić - pół roku temu.

Widzicie problem jest taki, że tzw. mały biznes zatrudnia sobie dzieciaki z szkół średnich za 800-900 pln/miesiąc to im się wydaje, że za tyle samo mogą mieć na wyłączność co najmniej agencję reklamy która przez miesiąc - 8h/dziennie będzie kreowała im wizerunek ;) Może po prostu klienci zbyt "mali".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności