Skocz do zawartości

[prywata] system blogowy

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Poszukuję jakiegoś systemu blogowego (taki gdzie userzy sami mogą zakładać blogi). Możecie coś doradzić jak na razie udało mi się tylko znaleźć skrypt wordpress multiusers ale za bardzo mi do gustu nie przypadł.

Z góry dzięki

Marcin

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

przyłącze się do prośby, przydałoby się również możliwość dodawania do każdego bloga oddzielnej domeny

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Wiodącym tego rodzaju zastosowaniem jest WPMU, ale ze względu na ciężar, miliardy niepotrzebnych zmiennych i zżeranie zasobów bez opamiętania, na WPMU raczej nie postawi się czegoś o rozmiarze 1/50 blog.onet.pl.

Kiedyś się zdenerwowaliśmy na brak dobrych rozwiązań społecznościówek na rynku i napisaliśmy swoje. Fakt faktem, kosztowało to sporo czasu/pieniędzy i drugi raz byśmy tego raczej nie robili, ale efekty są.

Bo jeżeli szukasz półśrodków, które same w sobie są nędzne ale "jakoś" działają (a przegrzebanie megabajtów kodu będzie bardziej czasochłonne niż napisanie skryptu od początku), to sprawdź stare wtyczki blogowe do IPB, vBulettin, ewentualnie fotoblogowe Coppermine.

Pozdrawiam, J.

Wiodącym tego rodzaju zastosowaniem jest WPMU, ale ze względu na ciężar, miliardy niepotrzebnych zmiennych i zżeranie zasobów bez opamiętania, na WPMU raczej nie postawi się czegoś o rozmiarze 1/50 blog.onet.pl.

Kiedyś się zdenerwowaliśmy na brak dobrych rozwiązań społecznościówek na rynku i napisaliśmy swoje. Fakt faktem, kosztowało to sporo czasu/pieniędzy i drugi raz byśmy tego raczej nie robili, ale efekty są.

Bo jeżeli szukasz półśrodków, które same w sobie są nędzne ale "jakoś" działają (a przegrzebanie megabajtów kodu będzie bardziej czasochłonne niż napisanie skryptu od początku), to sprawdź stare wtyczki blogowe do IPB, vBulettin, ewentualnie fotoblogowe Coppermine.

Pozdrawiam, J.

Witam.

Michał nie jest tak jak mówisz ja już mam prawie 2 rok cos takiego i jest ok.

Polecam wersie wordpress-mu-1.2.3 choc juz jest 1.2.4

Wyniki 1 - 10 z około 24,400 z domeny

Pozdrawiam.

Ma to być dla wielu, bo udało mi się zdobyć fajną domenę pod blogi. Ale ukierunkowane jest to na jedną grupę osób.

Jeżu mógłbyś jeszcze napisać (jak nie w temacie to na PW) jakie to są koszty, bo mam parę takich ofert na napisanie skryptu, ale są zbyt różne ceny i dziwi mnie skąd taka rozpiętość cenowa.

A co do WP MU to jest bardzo zasobo-żerny bo po testowałem go trochę i jednak zdecyduję się na coś dedykowanego.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności